شرط استقبال مردم از فروش اینترنتی

۱۳۹۸/۱۲/۲۴ - ۰۰:۲۱:۴۰
کد خبر: ۱۶۵۴۹۰

رییس اتاق اصناف تهران از لزوم تخفیف‌هایی از سوی فروشگاه‌ها برای ایجاد انگیزه در خرید اینترنتی مردم خبرداد وگفت: از روز پنجشنبه وزارت بهداشت اجازه فروش ماسک و دستکش را به فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی و داروخانه‌ها صادر کرد.

قاسم نوده فراهانی در گفت‌وگو با «خبرگزاری تسنیم» درباره فروشگاه‌های بهاره مجازی که جایگزین نمایشگاه‌های بهاره شده، اظهار کرد: مردم بدانند این نمایشگاه بهاره نیست بلکه فروشگاه اینترنتی است که با توجه به اینکه باید با علم روز پیش رفت و در شرایط فعلی مردم برای حضور در اماکن عمومی با محدودیت رو به رو هستند، فروش اینترنتی کالا اقدام خوبی است که از امروز شروع شده است.

وی ادامه داد: نکته مهم در فروشگاه‌های اینترنتی داشتن زیر ساخت مناسب و برنامه‌ریزی است؛ زیرا باید مردمی که از این فروشگاه‌ها خرید می‌کنند از امنیت خرید یا مرجوع کردن کالا به هر دلیلی مطمئن باشند و بدانند درصورت داشتن شکایت به کجا مراجعه کنند. رییس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه در سال ٩٢ که قانون اصناف تدوین شد، فروش اینترنتی کالا نیز در این قانون دیده شد، گفت: بر اساس قانون نظام صنفی، فروشگاه‌هایی مجاز به فروش اینترنتی کالا هستند که پروانه کسب از صنف مربوطه داشته باشند. البته پیش از این بودند فروشگاه‌هایی که بدون پروانه کسب اقدام به فروش اینترنتی می‌کردند ولی در حال حاضر این موضوع حل شده است.

نوده فراهانی درباره تعداد فروشگاه‌هایی که در تهران برای فروش اینترنتی در سامانه bahar99.ir ثبت نام کرده‌اند، تصریح کرد: بر اساس گفته‌های مسوولان تاکنون 30 فروشگاه در تهران ثبت نام کرده و قرار است جشنواره‌هایی نیز گذاشته شود که امیدواریم در این وقت محدود بتوان اطلاع‌رسانی مناسب و خوبی در این خصوص انجام شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا تخفیف‌هایی نیز از سوی فروشگاه‌ها در فروش اینترنتی در نظر گرفته شده است، گفت: قطعا باید انگیزه‌ای برای مردم ایجاد شود تا برای خرید اینترنتی رغبت نشان دهند، بنابراین اصناف با در نظر گرفتن تخفیف، انگیزه لازم را در مردم ایجاد کنند و در مقابل نیز دولت تخفیف‌هایی در حوزه مالیات، بیمه و .. کسبه به ترغیب شدن آنها و افزایش فروشگاه‌های اینترنتی کمک کند. به گفته او، این طرح تازه شروع شده وامیدواریم با ایجاد انگیزه که همان تخفیف‌های مناسب است، شاهد استقبال خوب مردم از فروش اینترنتی باشیم و در مقابل نیز فروشگاه‌های بیشتری وارد سامانه خواهند شد. رییس اتحادیه تجهیزات پزشکی درباره آخرین وضعیت توزیع ماسک ومواد ضد عفونی‌کننده، اظهار کرد: وزارت بهداشت روز گذشته اعلام کرد که واحدهای صنفی حوزه تجهیزات پزشکی که در سامانه IMED وزارت بهداشت ثبت شده‌اند، می‌توانند اقدام به فروش ماسک کنند و این نشان‌دهنده این است که نیاز شبکه بهداشت و درمان در این زمینه تأمین شده است.

نوده فراهانی با بیان اینکه بر همین اساس داروخانه‌ها و فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده‌اند، می‌توانند از این پس اقدام به فروش ماسک و دستکش کنند، افزود: با توجه به افزایش تعداد تولید‌کنندگان ماسک، وضعیت عرضه آن نیز هر روز بهتر خواهد شد و مجوز وزیر بهداشت به فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها نیز گواه این موضوع است و طی هفته جاری نیز قطعا اوضاع بهتر خواهد شد تا جایی که دیگر مردم در تامین ماسک نیز هیچ مشکلی نخواهند داشت.وی با بیان اینکه پیش از این ٥کارتن ماسک فروش آن ٦ماه طول می‌کشید و با ورود این ویروس یک دفعه تقاضا برای آن بسیار افزایش یافت، گفت: ٤هفته گذشته همه تولیدکنندگان را جمع کرده و به آنها گفتیم که باید تولیدات خود را برای تأمین شبکه بهداشت تنها به وزارت بهداشت تحویل دهند و سپس کارگاه‌هایی نیز برای تولید ماسک راه‌اندازی شد.رییس اتحادیه تهیه و توزیع‌کنندگان تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی با بیان اینکه سه الی چهار روز بسته‌بندی و استریل کردن ماسک‌ها زمان می‌برد تا وارد بازار شود، گفت: در حال حاضر نیاز شبکه بهداشت کشور تأمین شده و تصمیم اخیر وزارت بهداشت مبنی بر اجازه فروش ماسک به فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی ثبت شده و داروخانه نیز گواه این موضوع است؛ بنابراین طی هفته جاری نیاز مردم نیز تأمین خواهد شد. نوده فراهانی تاکید کرد: تاکنون همه نیاز کشور به ماسک در داخل تأمین شده و هیچ ماسک وارداتی، وارد کشور نشده، زیرا سایر کشورها نیز خود به دلیل شیوع این بیماری به ماسک نیاز دارند و صادرات را ممنوع کرده‌اند، بنابراین تاکنون نیاز ماسک در داخل تأمین شده است. البته تنها وزارت بهداشت ماسک‌های مخصوصی را برای اتاق عمل‌ها نیاز داشت که اقدام به واردات کرده و در راه است.