ایرانشهر
رییس سازمان هواپیمایی: اختیارات ویژه میخواهیم
علی عابدزاده، معاون وزیر راه برای عبور صنعت هواپیمایی از بحران خواستار اختیارات ویژه است و گفت: یکسری پروازهایی را انجام میدهیم که فاقد هر گونه درآمدی است.
به گزارش تسنیم، عابدزاده در نشست معاون اول رییسجمهور با وزیر و معاونان وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه بعد از اتمام کرونا شرایط سختتری خواهیم داشت، اظهار کرد: کاهش پروازهای داخلی و خارجی موضوعی است که همه کشورها در این شرایط تجربه کردند. بر اساس آمار یاتا (انجمن بینالمللی حملونقل هوایی) خسارت شرکتهای هواپیمایی طی ماه فوریه 30 میلیارد دلار بوده است.
وی ادامه داد: بنا بر اعلام یاتا این خسارتها در 5 مارس بین 63 تا 113 میلیارد دلار برآورد شد، در 17مارس 200میلیارد دلار و در 24 مارس به 252 میلیارد دلار رسید، به عبارت دیگر مجموعه صنعت حمل و نقل هوایی دنیا طی کمتر از 2 ماه 252 میلیارد دلار ضرر کرد.
وی با بیان اینکه این خسارتها شامل حال کشور ما هم شده است، افزود: کار ما نسبت به سایر حوزههای حمل و نقلی سختتر است اما تلاش کردیم آرامش را در این صنعت حفظ کنیم تا مشکلی برای پرسنل به وجود نیاید.
رییس سازمان هواپیمایی کشور گفت: ما هم عدم انجام پرواز را داریم و هم یکسری پروازهایی را انجام میدهیم که فاقد هر گونه درآمدی است. همچنین در شرایط پیش آمده هماهنگیهای لازم را با وزارت بهداشت و سازمانهای جهانی داشته و دستورات لازم را صادر کردیم.
عابدزاده با بیان اینکه مهمترین موضوع به شرایط بعد از کرونا بر میگردد، اضافه کرد: با توجه به رکوردی که این صنعت در کل دنیا تجربه کرد، شرایط بسیار سخت خواهد بود تا بتوانیم به شرایط قبل از کرونا برگردیم و نیاز به اختیاراتی داریم تا در سال جهش تولید بتوانیم دوباره این صنعت را پویا کنیم.
وی با بیان اینکه تمام شرکتهای هواپیمایی ایران به دلیل اینکه هزینههای پرسنلی و تعمیراتی متغیری دارند، با ضرر زیادی مواجه مواجه شدند، تصریح کرد: موضوع فقط در آمدزایی نیست بلکه هزینههای جاری شرکتها نیز بسیار بالا است و این موضوع در این شرایط خسارات را افزایش میدهد.
حرکت قطارهای مسافری از سر گرفته شد
شرکت حمل و نقل ریلی رجا از آغاز فروش بلیت قطارهای مسافری با رعایت تمهیدات بهداشتی خبر داد.
به گزارش مهر، شرکت حمل و نقل ریلی رجا اعلام کرد: به منظور حفظ سلامت و آسایش مسافران و جلوگیری از گسترش بیماری کرونا، طرح فاصلهگذاری به شیوه جدید در قطارهای رجا اجرایی و اعمال میشود. در این طرح علاوه بر انجام کلیه تمهیدات بهداشتی لازم در خصوص ضدعفونی کردن قطارها و استفاده از ملزومات با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی؛ در هر کوپه حداکثر دو نفر (و یا اعضای یک خانواده) حضور خواهد داشت.
رضا عصاری، معاون اجرایی شرکت حمل و نقل ریلی رجا گفت: این فاصلهگذاری به صورت خودکار هنگام خرید بلیت از طریق درگاههای مختلف اعمال شده و هیچ هزینه اضافهای بابت صندلیهای خالی از مسافران دریافت نمیشود.
جزییات تازه از توقف
740 کامیون پشت مرز میرجاوه
مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری گفت: تعداد کامیونهای گرفتار در پشت مرز میرجاوه از اسفندماه سال گذشته تاکنون با اقدامات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از ۱۰۰۳ دستگاه به ۷۴۰ دستگاه کاهش یافته است.
منوچهر سلمانزاده در گفتوگو با فارس اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا در منطقه، کشور پاکستان طی دو مرحله از تاریخ ۴ تا ۱۶ اسفند ماه سال قبل و همچنین از ۲۴ اسفندماه سال گذشته تا به امروز، مرز مشترک خود با ایران را بسته است.
وی افزود: در این مدت سازمان راهداری و حملونقل جادهای هماهنگیهای لازم را با سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان به منظور رایزنی با طرف پاکستانی و همچنین وزارت کشور درخصوص استفاده از ظرفیت استانداری سیستانوبلوچستان انجام داد، همچنین علاوه بر پیگیری از طریق ملاقاتهای مرزی مشترک با گمرک ایران برای صدور اجازه برگشت ناوگان ایرانی مکاتبه شد.
مدیرکل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی سازمان راهداری و حملونقل جادهای اظهار کرد: پیرو هماهنگیها و مکاتبات صورت گرفته بسته بودن مرز به اصناف حملونقلی و حصول اطمینان از باز بودن مرز قبل از بارگیری در هفتم اسفندماه سال ۹۸ اعلام شد.
سلمانزاده با اشاره به نتایج حاصل از اقدامات صورت گرفته بیان داشت: تعداد کامیونهای حامل کالاهای صادراتی و ترانزیتی در مرز میرجاوه از ۱۰۰۳ دستگاه به ۷۴۰ دستگاه کاهش یافت و بخش قابل توجه محمولات گاز مایع در مخازن استان سیستان و بلوچستان تخلیه شد و مابقی نیز در دست اقدام است.