تصمیمات جدید ستاد تنظیم بازار
تسنیم | مدیرکل ستاد تنظیم بازار با تشریح مصوبات جدید ستاد تنظیم بازار از لزوم بررسی بیشتر وضعیت بازار خودرو و مرغ خبر داد و گفت: با مجوز ستاد تنظیم بازار، نرخ بلیت ناوگان حمل و نقل مسافری تا عادی شدن شرایط کرونا با افزایش قیمت ۲۰ درصدی نوروز محاسبه میشود. محمدرضا کلامی درباره تصمیمات جدید ستاد تنظیم بازار اظهار داشت: با توجه به اقدام موثر شرکت پشتیبانی امور دام در جمعآوری گوشت مرغ مازاد بازار برای تأمین ذخایر و کمبود احتمالی محل نگهداری ذخایر خریداری شده در آینده، مصوب شد سازمان صنعت معدن و تجارت استانها در تامین فضای ذخیرهسازی با شرکت پشتیبانی امور دام حداکثر همکاری را داشته باشند.
وی تصریح کرد: با توجه به تغییر نرخ مولفههای اثر گذار بر قیمت مصوب گوشت مرغ نظیر نرخ ذرت قرار شد، وزارت جهاد کشاورزی اسناد و مدارک مثبته سایر هزینههای مربوط به نرخ دستمزد و تغییر نرخ ارز نهادههای تولید و ... را به سازمان حمایت برای محاسبه قیمت جدید مرغ ارسال کند.
به گفته وی، سازمان حمایت مکلف است پس از دریافت اسناد مربوطه نسبت به بازنگری قیمت گوشت مرغ اقدام کند و نتیجه را برای هرگونه تصمیمگیری به کارگروه تنظیم بازار ارایه کند. این مقام مسوول درباره تصمیم ستاد تنظیم بازار برای قیمتگذاری خودرو اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید و با توجه به محدودیتهای ارزی و ضرورت افزایش عمق ساخت داخل و ضرورت توجه به خواستههای کمی و کیفی تولید خودرو از سوی مصرفکنندگان داخلی، کاهش قیمت حاشیه بازار تولید، ایفای تعهدات معوق، حذف دلالان و واسطهها و واقعی نمودن طرف تقاضا و ... مقرر شده کمیتهای برای بررسی بیشتر تشکیل شود. به گفته کلامی، این بررسیها بر اساس قیمتهای محاسباتی دستورالعمل شورای رقابت، ضوابط قیمتگذاری هیات تعیین و تصویب قیمتهای سازمان حمایت در مقایسه با قیمتهای مصوب فعلی و حاشیه بازار است. وی افزود: نتیجه بررسی قیمتهایی که اعلام میشود باید با در نظر گرفتن همه الزامات فوق و جمیع جوانب به همراه عوامل هزینهای است. کلامی، همچنین تصمیمات این کمیته برای تنظیم بازار خرما نیز گفت: حداکثر قیمت فروش به مصرفکنندگان در کلیه مراکز عرضه خرده فروشی برای خرمای مضافتی درجه یک بستهبندی 24 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم و برای خرمای کبکاب درجه یک (مرتب و شسته شده) در بستهبندی مناسب به ازای هر کیلو 18 هزار تومان تعیین شده است. به گفته وی، این قیمتها، نرخ قابل عرضه برای باکیفیتترین خرمای مضافتی و کبکاب است و درج هرگونه قیمت یا نصب اتیکت بالاتر از این نرخ تخلف بوده و بهشدت در موادی تولیدی (انبارها و سردخانهها)، بستهبندی و سطح خردهفروشی از سوی سازمان صنعت 31 استان بازرسی، اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی و... اعمال قانون میشوند. کلامی در مورد رصد و پایش اجرای مصوبات کارگروه تنظیم بازار کالاهای اساسی و ضروری در ایام ماه مبارک رمضان نیز بیان کرد: با توجه به اینکه کلیه برنجهای موجود در داخل کشور با ارز 4200 تومانی وارد شده و به منظور مبارزه با احتکار، اختفاء و امتناع از عرضه، قرار است برنجهای وارداتی انبارهای داخل کشور با نظارت کامل در شبکههای تحت نظارت عرضه و با تخلفات گرانفروشی برخورد شود. قرار است همه برنجهایی که با عرض 4200 تومانی وارد شده و تاکنون ترخیص نشده، به زودی ترخیص و طبق برنامه دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار متناسب با سرانه جمعیتی و نوع مصارف برنج هر استان و رفع نیازهای مراکز عمده مصرف و خیریهها و موسساتی که از رساندن کالا توسط آنها به جامعه هدف مطمئن هستیم، توزیع شود. وی با اشاره به درخواست مشترک استانها در خصوص اصلاح سهمیه برنج طرح تنظیم بازار ماه مبارک رمضان گفت: مصوب شد، در صورت اقدام موثر آنها در جذب و توزیع سهمیههای فعلی و تشخیص معاونت بازرگانی استانها، تقاضا سهمیه مجدد استانها برای سهمیه جدید به دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار کشور ارایه و اقدامات لازم با بررسی دفتر برنامهریزی تامین توزیع و تنظیم بازار انجام خواهد شد.