شروط کرونایی بازگشایی رستورانها
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ممنوعیتهای بازگشایی برخی مشاغل و همچنین شروط بازگشایی برخی مشاغل پرخطر نظیر رستورانها را تشریح کرد. محسن فرهادی افزود: در بازگشایی رستورانها رعایت چهار محور اصلی بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، ابزار و تجهیزات و بهداشت ساختمان و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی تاکید ویژه دارد. فرهادی ادامه داد: رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی که تا قبل از این مصوبه تنها میتوانستند نسبت به توزیع غذای بیرونبر اقدام کنند و در این محدوده فعالیت کنند، از امروز امکان پذیرش مشتری را هم خواهند داشت، اما پذیرش مشتری دارای شرایط به خصوصی است که مهمترین آنها رعایت فاصله میان مشتریهاست؛ بهطوری که هر میزی که برای یک مشتری در نظر گرفته میشود باید طوری چیدمان شود که فاصله حداقل یک تا دو متری در آن لحاظ شود. وی افزود: طبیعتا با گذاشتن این فاصلهگذاری و رعایت این محدوده فاصله، میزان پذیرش مشتری ممکن است تا ۵۰ درصد ظرفیت آن رستوران یا مراکز تهیه و توزیع، کاهش یابد. فرهادی با تاکید بر اینکه کماکان دریافت وجه نقد ممنوع خواهد بود و بهتر است با سیستمهای نرم افزاری و اینترنت و کارت به کارت کردنها وجوه نقدی را پرداخت کنیم. وی با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی از سوی کارکنان رستورانها بسیار شدیدتر از گذشته باید رعایت شود، گفت: استفاده از ماسک و دستکش برای کسانی که در سرو غذا همکاری میکنند باید رعایت شود. دست زدنها و تماسهای فردی باید صفر شود. فرهادی درباره نحوه عرضه مواد غذایی در رستورانها نیز تاکید کرد: غذایی که برای مشتری سرو میشود حتما باید روکش داشته باشد و در معرض قرار نگیرد. ادویهجات، فلفل و نمک باید یکبار مصرف روی میز برای مشتری گذاشته شود. وی همچنین افزود: زمانی که مشتری میز و صندلی خود را ترک میکند، حتما باید فرایند گندزدایی انجام شود. قهوهخانه و رستورانهای سنتی نیز کماکان میتوانند بدون عرضه مواد دخانی مانند رستورانها فعالیت کنند.