اخبار

۱۳۹۹/۰۳/۱۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۷۸۱۸

تخصیص ۵۰ میلیارد تومان برای مقابله با حوادث غیرمترقبه

در شرایطی که ضرورت مقابله با حوادث غیر مترقبه این روزها از سوی کارشناسان به تناوب تکرار می‌شود، سازمان برنامه و بودجه 50 میلیارد تومان دیگر بودجه برای تجهیز و تامین سوخت هواپیما و هلی‌کوپترهای امداد و آبپاش برای مقابله با حوادث غیرمترقبه تخصیص داد.بر این اساس برای مقابله با حوادث غیرمترقبه از جمله آتش‌سوزی جنگل‌های کشور با دستور محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه ۵۰ میلیارد تومان برای تجهیز، اورهال، تأمین سوخت و آماده نگه داشتن هواپیما و هلی‌کوپترهای امداد و آب‌پاش برای مقابله با حوادث غیرمترقبه از جمله آتش‌سوزی در کشور تخصیص یافت.این اعتبار در اختیار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار می‌گیرد تا به منظور تأمین موارد بالا هزینه کند.

تورم اردیبهشت 29.8 درصد

تورم سالانه در اردیبهشت‌ماه از ۳۴.۲ درصد در سال گذشته به ۲۹.۸ درصد در ماه گذشته کاهش یافته و تورم نقطه‌ای نیز از ۵۲.۱ درصد به ۲۱ درصد رسید.به گزارش «تعادل»، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به بررسی تورم مصرف کننده در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ براساس آمارهای مرکز آمار ایران پرداخته و نوشته است: تورم سالانه در اردیبهشت‌ماه از ۳۴.۲ درصد در سال گذشته به ۲۹.۸ درصد در ماه گذشته کاهش یافته است.بر این اساس تورم نقطه‌ای نیز از ۵۲.۱ درصد در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸ به ۲۱ درصد در ماه مشابه امسال کاهش یافته که افتی ۳۱.۱ درصدی را به ثبت رسانده است. با این حال تورم ماهانه اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ به ۲.۵ درصد رسیده که یک درصد نسبت به مدت ماه مشابه سال گذشته بیشتر است.این گزارش حکایت از آن دارد که تورم نقطه به نقطه بخش حمل و نقل از تورم برابر با ۴۸.۴ درصد بوده و سهمی ۴.۷ درصدی از تورم نقطه به نقطه کل داشته است. سهم بخش مسکن، آب، برق و گاز در تورم نقطه به نقطه اردیبهشت‌ماه برابر با ۶.۲ درصد بوده و تورم نقطه به نقطه این بخش ۲۱.۵ درصد بوده است. براین اساس بخش مسکن ۲۳.۷ درصد افزایش قیمت را در دومین ماه سال تجربه کرده و سهمی ۶ واحد درصدی در این خصوص داشته است. اجاره مسکن نیز ۲۳.۶ درصد تورم را در این ماه تجربه کرده و سهمی ۵.۹ درصدی در تورم نقطه به نقطه کل داشته است. رشد قیمت در بخش خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در این ماه ۱۱.۹ درصد بوده و سهم آن از تورم نقطه به نقطه کل معادل ۳.۹۶ واحد درصد بوده است. در این بخش بالاترین افزایش قیمت‌ها مربوط به چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه با ۳۶.۹ درصد و شیر، پنیر و تخم مرغ با ۲۷.۵ درصد بوده است. این دو بخش به ترتیب ۰.۴۷ و ۰.۷۸ واحد درصد از تورم نقطه به نقطه کل سهم داشته‌اند. این گزارش می‌افزاید: پوشاک و کفش تورم نقطه به نقطه ۲۷.۷ درصدی، مبلمان و لوازم خانگی تورم ۲۵.۶ درصدی و تفریح و فرهنگ تورم ۲۴.۷ درصدی در اردیبهشت ماه داشته‌اند. سهم این بخش‌ها از تورم نقطه به نقطه کل به ترتیب برابر با ۱.۴ واحد درصد، ۱.۲ واحد درصد و ۰.۱۶ واحد درصد بوده است.

مصوبه وام ۵۰ میلیون دلاری بانک جهانی

تصویبنامه هیات وزیران درخصوص امضای اسناد موافقتنامه وام ۵۰ میلیون دلاری بانک جهانی برای مقابله با شیوع کووید۱۹ و تامین مالی اقلام و تجهیزات پزشکی و بهداشتی مورد نیاز کشور از محل اعتبار مذکور در مورخ 17 خرداد 99 توسط معاون اول رییس‌جمهور ابلاغ شد.

اولویت‌های تسهیلات دهی نظام بانکی

سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی بر ضرورت اعطای تسهیلات ارزان قیمت به تولید از سوی شبکه بانکی تاکید کرد و گفت: دولت باید با ارایه یارانه به شبکه بانکی روند تسهیلات‌دهی به بخش تولید را تسریع کند. رحیم زارع در گفت‌وگو با ایبِنا با تاکید بر ضرورت بازنگری بانک مرکزی در خصوص اولویت‌های تسهیلات دهی، گفت: در حال حاضر تمامی منابع بانک‌ها باید در خدمت تولید و با هدف جهش تولید هزینه شود. نماینده مردم آباده در مجلس، با بیان اینکه شعار سال با وعده‌های بدون عمل محقق نخواهد شد، افزود: دولت باید تمام توان خود را معطوف به هدایت نقدینگی به سمت تولید کند تا به این ترتیب رشد اقتصادی از مسیر تولید محقق شود. وی با اشاره به حجم بالای نقدینگی در کشور، تصریح کرد: دولت باید با تضمین حاشیه سود در بخش تولید به هدایت نقدینگی‌های مردم به این حوزه کمک کند. این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه ممانعت از حبابی شدن نرخ ارز و طلا با توجه به اصل تولید ممکن می‌شود، گفت: وقتی مردم سرمایه‌ای را به سمت بازار ارز، طلا و سایر بازارهای موازی هدایت نکنند و تولید مدنظر باشد، به‌طور حتم تورم نیز کاهش خواهد یافت.زارع با تاکید بر اینکه به‌طور حتم مجلس یازدهم در خصوص چگونگی تحقق شعار سال جلسات مستمری را با دولت برگزار خواهد کرد، افزود: مهم‌ترین وظیفه در حوزه تحقق شعار سال بر عهده بانک مرکزی بوده تا با تقسیم عادلانه منابع و تسهیلات بانکی مسیر رشد اقتصادی را هموار کند. سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس دهم یادآور شد: دولت می‌تواند با در نظر گرفتن یارانه، تسهیلات دهی ارزان بانک‌ها به بخش تولید را تقویت کند.