ایرانشهر
«آخوندی» باعث شد مسکن مهر به دست بینیازها بیفتد
علی نیکزاد، وزیر اسبق راه وشهرسازی و نایبرییس مجلس یازدهم درباره راهکار وزارت راه وشهرسازی و شرکت عمران پردیس برای مهار دلالی در بازار مسکن مهر پردیس با اخذ 20 میلیون تومان در نقل و انتقال هر واحد، اظهار کرد: ما از ابتدا با موضوع اجازه فروش یا اجازه واگذاری عرصه مسکن مهر مخالف بودیم. این اجازه برای خرید و فروش مسکن مهر را آقای آخوندی داد و باعث شد که الان مسکن مهر به دست کسانی افتاده که نیازمند نبودند و نیستند. وی در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه نظر ما این بود که نه عرصه واگذار شود و نه اجازه خرید و فروش داده شود، ادامه داد: در آن زمان اعلام کردیم خرید و فروش ممنوع است مگر اینکه مردم در این واحدها مستقر شوند و بعد از آن درباره اعیانی خودشان تصمیم بگیرند. وزیر وقت راه و شهرسازی همچنین درباره شایعاتی مبنی بر اینکه در آن زمان مسکن مهر پردیس که جزو پروژههای دارای ارزش افزوده بود به مدیران واگذار شد، تاکید کرد: فرم «ج» هر متقاضی که سبز بود امکان خرید مسکن مهر را داشت یعنی کسی که از دولت زمین، آپارتمان و تسهیلات مسکن نگرفته بود، میتوانست متقاضی مسکن مهر باشد. نیکزاد با تاکید بر اینکه در آن زمان در تمام پروژههای مسکن مهر تمام واگذاریها با فرم «ج» سبز انجام شد، گفت: محدودیتی برای مدیر، کارمند و کارگر نداشتیم و از آنجایی که متقاضای برای مسکن مهر پردیس بالا بود، فرم «ج» سبز از شروط ثبتنام حذف نشد. وی ادامه داد: تمام واگذاریها حتی به کارمندان صدا و سیما، خبرنگاران و سایر دوستان از نهادها و حتی قضات شریف با فرم «ج» سبز انجام شد و اتفاقا اینکه از تمام اقشار متقاضی مسکن مهر بودند عیب نیست و آن را حسن میدانیم. نایبرییس مجلس یازدهم تاکید کرد: قضات با درجه قاضی، متقاضی مسکن مهر پردیس بودند اما شرط اول ورود به سامانه ثبت نام، فرم «ج» سبز بود و نباید همسر و افراد تحت تکلفشان قبلا صاحب آپارتمان، زمین یا وام یارانهدار بوده باشند. نیکزاد گفت: بهطور قطعی اعلام میکنم، خصوصا در مسکن مهر پردیس از آنجایی که تقاضا بالا بود اجازه ندادیم، کسی بدون فرم«ج» سبز ثبت نام کند و اگر هم اتفاق افتاده تخلف بوده اما بنده به عنوان وزیر وقت اعلام میکنم چنین اجازهای را به هیچ کس ندادم.
بارشها رکورد ۷۰ ساله را شکست
سحر تاجبخش، معاون وزیر راه و شهرسازی از تامین کل منابع آبی کشور طی سال زراعی امسال خبر داد. او همچنین با اشاره به افزایش قابل ملاحظه دما نسبت به وقوع آتشسوزی در کشور هشدار داد. به گزارش تسنیم، تاجبخش در یک نشست خبری با اشاره به اینکه در سال زراعی امسال (از اول مهرماه 98 تا روز یکشنبه) بارشهای کشور قابل ملاحظه بوده است، اظهار کرد: مقدار بارشهای کشور بالاتر از نرمال بوده در سال زراعی امسال کل منابع آبی کشور تامین شده است. وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا و بارشهای سیلآسا اسفند 98 و فروردین 99، ادامه داد: به دلیل کووید 19 یک سوم نیروهای سازمان هواشناسی دورکار شدند این در حالی بود که کار هواشناسی 24 ساعته است؛ در واقع حجم کار سازمان هواشناسی کاهش نیافت اما نیروی کار کاهش یافت. رییس سازمان هواشناسی با یادآوری اینکه در اسفند 98 و فروردین 99 یعنی طی حدود 60 روز 80 رخداد سیلاب در کشور روی داد، گفت: در برخی استانهای کشور بارشهای قابل ملاحظهای ثبتشده که به عنوان نمونه در هرمزگان بارشها 100 بالاتر از نرمال، سیستان و بلوچستان 50 درصد بالاتر و جنوب کرمان نیز بارشها 50 درصد بالاتر از نرمال بوده است. تاجبخش افزود: در ایستگاه مهرآباد بارش بالاتر از نرمال 60 درصدی با دوره بازگشت حدود 70 ساله (69 ساله) و در شرق سمنان (گرمسار) بارش 43 درصد بالاتر از نرمال با دوره بازگشت 81 ساله ثبت شده است. وی با اعلام اینکه بیشترین بارشهای کشور با 825 میلیمتر مربوط به گیلان است، اضافه کرد: در ردههای بعدی نیز مازندران با 680 میلیمتر و لرستان با 580 میلیمتر قرار دارند. کمترین میزان بارش نیز برای استانهای یزد، خراسان جنوبی و اصفهان ثبت شده که بین 120 تا 160 میلیمتر بوده است.
وی با بیان اینکه میزان بارشها در استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و کرمانشاه زیر نرمال بوده و بنابراین در این استانها طی امسال خشکسالی حاکم خواهد بود، گفت: با توجه به اینکه از هفته آینده روند افزایش دما در کشور آغاز میشود، این موضوع باعث خشک شدن علفزارها، کاهش دما و گرم شدن هواشده و شرایط را برای حریقهای با عامل انسانی و غیرانسانی فراهم میکند. از این رو از هموطنان خواهش میکنیم در گشتهای خود حساسیت بیشتری نشان دهند. معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه بارشهای پاییز امسال دیرتر از نرمال آغاز میشود، اظهار کرد: به دلیل نوسانات اقیانوس آرام و اثرات موسمی هندوستان، بارشهای پاییز امسال دیرتر آغاز خواهد شد. وی همچنین با اشاره به کم شدن تعداد پروازها در سطح بینالمللی، یادآور شد: برخی از تجهیزات هواشناسی روی هواپیماها نصب هستند و دادههای هواشناسی از این هواپیما دریافت میشود. به دلیل شیوه ویروس کرونا تعداد دیدبانی هواشناسی از روزانه 20 هزار به 2000 کاهش یافته است. بنابراین خطای خروجی مدلهای هواشناسی افزایش مییابد بهخصوص در ایران.