اخبار
دستورالعمل اجرایی کمیته اقدام صادراتی نهایی شد
ایرنا|مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تصویب تشکیل کمیته اقدام صادراتی در کمیته کارشناسی شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی، از نهاییشدن دستورالعمل اجرایی کمیته اقدام صادراتی و ابلاغ آن در چند روز آینده خبر داد. احسان قمری اظهار کرد: براساس دستورالعمل اجرایی کمیته اقدام صادراتی که با امضای روسای اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ایران، اتاق اصناف و توسط رییس سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ خواهد شد، مشکلات واحدهای صادراتی بهویژه بنگاههای کوچک و متوسط که با قوانین بالادستی در تعارض نباشد، مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای قانونی اتخاذ خواهد شد. وی افزود: تاکنون سه جلسه از کمیته اقدام صادراتی برگزار شده و در این جلسات، با تدوین و تصویب شاخصهای اجرایی کمیته، درخواستهای تعدادی از واحدها به دبیرخانه کمیته ارسال شده و مورد بررسی و اتخاذ تصمیم قرار گرفته است. قمری تاکیدکرد: صادرکنندگانی که در فرآیند صادرات با مشکل مواجه میشوند، میتوانند موارد خود را از طریق اتاقهای عضو کمیته به کمیته اقدام صادراتی منعکس کنند. وی افزود: از سازمانهای صمت استانها نیز انتظار میرود با هدف تمرکززدایی و حل مشکلات صادرکنندگان، با حضور دستگاههای استانی، نسبت به تشکیل کمیته اقدام صادراتی استانی اقدام کنند.
بازگشت اموال تملیکی حوزه تولید به صاحبان قبلی
شاتا |مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سیاستهای تجاری وزارت صمت اعلام کرد: اموال تملیکی واحدهای تولیدی یکی از موضوعات مهم حوزه تولید است که در این راستا اخیرا «دستورالعمل نحوه واگذاری اموال مازاد موسسات اعتباری» در شورای پول و اعتبار بررسی و مصوب شد. احمد تشکینی افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا معمولا شرایط ویژهای را برای بازگرداندن واحدهای تولیدی تملیکی به مالکان قبلی در نظر گرفته میشود تا فرآیند تولید دچار اختلال نشود. وی گفت: بر این اساس امکان بازگشت ملک تملیکی به صاحب حقیقی قبلی و جلوگیری از تغییر کاربری در بخش تولید بسیار مهم است. وی افزود: ماده (11) در دستور العمل جدید نحوه واگذاری اموال مازاد موسسات اعتباری تا حدی باب مذاکره را بین بانک و تولید کننده قبلی باز میکند. تشکینی گفت: در ماده (11) اشاره شده، که در صورتی که مال مازاد از جمله وثایق تملیکی باشد، موسسه اعتباری موظف است نحوه و زمان مزایده را حداقل ده روز قبل مزایده، به اطلاع مالک قبلی آن برساند. در صورتی که مالک قبلی، قبل از بازگشایی پاکتهای مزایده، کتبا اعلام آمادگی نماید، موسسه اعتباری موظف است مال مازاد را به مالک قبلی آن واگذار کند. وی ادامه داد: مبلغ قابل دریافت بابت واگذاری اموال مازاد به مالک قبلی که باید نقدا پرداخت گردد، معادل با اصل، سود و وجه التزام تاخیر تادیه دین تا تاریخ واگذاری مال مازاد به علاوه سایر هزینههایی است که موسسه اعتباری در اجرای وثیقه، تملک مال، نگهداری و مزایده آن متحمل شده، است.
مشکل تامین ماسک نداریم
فارس |سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: تولید ماسک قابل شستشو توسط اصناف و بسیج اصناف ادامه دارد لذا در تامین ماسک مورد نیاز مردم مشکلی وجود ندارد. محمدرضا کلامی در گفتوگو با «خبرگزاری فارس»گفت: مشکلی برای تامین ماسک مورد نیاز مردم وجود ندارد. سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت افزود: با توجه به میزان تولید ماسک در کشور به خصوص تولید صنفی اصناف و بسیج اصناف که نسبت به تولید ماسک قابل شستشو اقدام مستمر دارند، مشکلی برای تامین ماسک مورد نیاز مردم نخواهیم داشت. وی گفت: ماسک قابل شستشو با نرخ حمایتی 1500 تومان است.