سردرگمی در بورسهای جهانی
اخبار ضد و نقیض باعث شده که شاخصهای بورسی عملکرد مختلفی داشته باشند.
به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، پس از کاهش نرخ تورم و بیکاری در بزرگترین اقتصاد جهان، اکنون نشانههای دیگری نیز در حال ظهور هستند که معامله گران را نسبت به مثبت شدن رشد اقتصادی این کشور در نیمه دوم سال امیدوار کرده است. طبق اعلام وزارت بازرگانی امریکا، در ماه ژوئن میزان ساخت منازل جدید ۱۷.۳ درصد رشد داشته است. با این حال شاخص اطمینان مصرفکنندگان امریکایی در همین ماه در کمترین سطح سه ماه اخیر خود قرار داشته است. از سوی دیگر اما تنشها بین چین و امریکا و متحدانش سر مساله هنگ کنگ بیش از پیش بالا گرفته است. وزارت خزانه داری امریکا با صدور بیانیهای از تحریم چهار مقام عالیرتبه امنیتی چینی و همچنین اداره امنیت عمومی منطقه خودمختار سین کیانگ چین خبر داده است. وانگ یی- وزیر خارجه چین گفته است سطح تنش در روابط بین امریکا و چین به سطح کم سابقهای رسیده است. برخی از رسانهها همچنین از احتمال اعمال ممنوعیت مسافرتی برای شماری از مقامات ارشد حزب کمونیست چین و خانوادههایشان به خاک امریکا خبر دادهاند. اسکات موریسون- نخستوزیر استرالیا از اتخاذ تسهیلات جدید برای اعطای اقامت دایم به اتباع هنگ کنگی خبر داده است. پکن همچنین نسبت به تبعات اقدام جاستین تردو- نخستوزیر کانادا - در صدور دستور تعلیق موافقت نامه استرداد مجرمان با هنگ کنگ هشدار داده است.
بورس امریکا
در وال استریت، بیشتر شاخصها صعودی بودند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۲۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۶۷۱.۹۵ واحد بسته شد. شاخص «اساند پی ۵۰۰» با ۰.۲۸ درصد افزایش تا سطح ۳۲۲۴.۷۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی امریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۷ درصد صعود در سطح ۱۰ هزار و ۵۰۳.۱۹ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
طبق اعلام مرکز آمار اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲ماه منتهی به ژوئن با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۰.۳ درصد رسید اما نرخ تورم هنوز در فاصله زیادی از سطح دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه باقی مانده است. همچنین متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۰.۸ درصد اندازهگیری شده که ۰.۵ درصد بیشتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است. کمیسیون اروپا در گزارشی هشدار داده است رکود اقتصادی کشورهای اروپایی بدتر از چیزی خواهد بود که پیشتر تصور میشد. طبق برآورد صورت گرفته توسط کمیسیون اروپا، متوسط رشد اقتصادی امسال ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا منفی ۸.۳ درصد خواهد بود که در صورت تحقق، بدترین عملکرد اقتصادی این کشورها از زمان تشکیل اتحادیه تاکنون بوده است. در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۰.۶۳ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۲۹۰.۳۰ واحد بسته شد. شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۳۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۱۹.۶۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با ریزش ۰.۳۱ درصدی در سطح ۵۰۶۹.۴۲ واحد بسته شد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۰.۴۶ درصد پایین رفت و به ۷۴۴۰.۴۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
لی که کیانگ- نخستوزیر چین با اشاره به در پیش بودن یک نبرد سخت اقتصادی هم در عرصه داخلی و هم در عرصه خارجی گفته روند احیای اقتصاد به صورت تدریجی آغاز شده است. وی با تاکید بر تداوم حمایتهای مالی لازم از بازار توسط دولت گفت که متعهد به کاهش مالیاتها و ارایه تسهیلات ارزان و مناسب به کسب و کارها هستیم. در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد مختلفی داشتند تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۳۲ درصدی تا سطح ۲۲ هزار و ۶۹۶.۴۲ واحدی پایین رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگکنگ ۰.۴۷ درصد بالا رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۸۹.۱۷ واحد بسته شد. در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» صعود ۰.۶۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۵۴۴.۷۰ واحد بسته شد. هلن کیایو- کارشناس ارشد مسائل اقتصادی چین در بنک آو امریکا گفت: مشکل این است که حتی اگر اقتصاد چین نیز به تدریج بهبود یابد، شرایط برای بیشتر نقاط دیگر جهان هنوز وخیم است و این میتواند فشار زیادی به اقتصاد صادرات محور چین وارد کند و جلوی یک احیای سریع را بگیرد. در استرالیا شاخص «اساند پی اساند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۰.۳۸ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۰۳۳.۶۳ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص «تاپیکس» ژاپن نزولی بود.