اخبار
سهام عدالت ۲۰ میلیونی شد
ارزش برگه ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت در پایان معاملات روز گذشته به ۲۰ میلیون و ۲۹۷ هزار و ۸۹۰ تومان رسید و سود ۶۶۳ هزار تومانی عاید سهامداران شد.
در پایان معاملات هفته گذشته ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی ۱۹ میلیون و ۶۳۴ هزار و ۵۴۸ تومان اعلام شده بود که بر این اساس طی معاملات شنبه ۳.۳ درصد سود معادل ۶۶۳ هزار و ۳۴۲ تومان عاید سهامداران عدالت شده است.
تامین مواد غذایی و مسکن اولویت مجلس
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به 4 اقدام مجلس یازدهم برای حل مشکلات اقتصادی، تامین مواد غذایی و مسکن را اولویت اصلی در راستای حل مشکلات اقتصادی عنوان کرد. احسان ارکانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اولین گام برای حل مشکلات اولویتبندی آنهاست و برای اینکه بتوانیم راهحلی برای مشکلات بزرگ به دست بیاوریم، ابتدا باید آن مشکلات را خرد کنیم و بعد سراغ آنها برویم.در خصوص مشکلات و معضلات اقتصادی کشور هم طبیعتا مهمترین اولویت ما معیشت مردم به ویژه دهکهای پایین و کسانی است که در تامین مواد غذایی هم با مشکل مواجه هستند. در کمیسیون برنامه و بودجه آقای حاج بابایی و برخی اعضاء پیشقدم شدند و طرحی را در خصوص اعطای کارت الکترونیک معیشتی تدوین کردند که اعلام وصول شد و در دستور کار بررسی در کمیسیون است. نماینده مردم نیشابور در مجلس ادامه داد: در صورت تصویب نهایی این طرح به دهکهای پایین کارت الکترونیکی داده میشود و آنها میتوانند براساس سقف تعریف شده اقدام به خرید اقلام اساسی کنند تا بار تامین سبد غذایی از دوش دهکهای پایین برداشته شود. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب فوریت طرح اخذ مالیات از خانههای خالی در مجلس گفت: اگر نیازها را اولویتبندی کنیم ابتدا تامین مواد غذایی و بعد مسکن از اهمیت بالایی برخوردار هستند، در همین راستا طرح اخذ مالیات از خانههای خالی در مجلس شورای اسلامی مطرح و فوریت آن به تصویب رسید همه ما میدانیم که تعداد بسیار زیادی خانه خالی در سطح کشور خصوصا تهران وجود دارد که از امکانات شهرها، فضای شهری و خدمات زیرساختی استفاده میکنند، ولی هیچ مالیاتی پرداخت نمیشود و در اختیار کسی هم قرار نمیگیرد.در صورت تصویب نهایی این طرح پیشبینی میشود تحرکی در بازار عرضه مسکن رخ دهد. حتی اگر کسی حاضر نشود مسکن خالی خود را اجاره دهد مالیاتی که پرداخت میشود میتواند به مصرف بستههای حمایتی مسکن افراد آسیبپذیر برسد. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نبود زیرساخت در روستاها و شهرهای کوچک را از علل مهم مهاجرت و حاشیهنشینی در شهرهای بزرگ عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از این زیرساختها که نبود آن منجر به مهاجرت از روستا به شهر میشود راه مناسب است. برای توسعه راهها هم یکی از مشکلات کمبود قیر بود که در این راستا نیز طرح فوریتی توزیع قیر رایگان در دستور کار مجلس قرار گرفت که در صورت تصویب نهایی ظرفیت خوبی برای احداث، مرمت، بازسازی و ترمیم جادههای روستایی است.
گوشت و حمل و نقل با بیشترین افزایش قیمت
وضعیت تغییر قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارها از این حکایت دارد که بیشترین افزایش هزینه نسبت به پارسال در حوزه حمل و نقل اتفاق افتاده است، اما در مقایسه با خردادماه امسال این گروه گوشتها است که بیشترین رشد را دارد.به گزارش ایسنا، چندی پیش مرکز آمار گزارشی از تغییرات قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای ایرانی منتشر کرد که براساس آن تورم ۱۲ ماهه منتهی به تیرماه (تورم سالانه) با کاهش همراه بود، اما در سایر بخشها افزایش تورم وجود داشت و نشاندهنده افزایش هزینهها در تیرماه امسال بود؛ بهطوری که افزایش ۴.۴ درصدی تورم نقطه به نقطه و رشد ۴.۴ درصدی تورم ماهانه ثبت شده بود.بررسی جزییات شاخص تورم در بین کالا و خدمات مصرفی نشان میدهد که بیشترین افزایش هزینه نسبت به تیرماه پارسال در بخش حمل و نقل با ۵۹.۹ درصد ثبت شده است که البته افزایش هزینه نسبت به خردادماه امسال در این حوزه به 7 درصد و تورم سالانه آن به ۴۵.۴ درصد میرسد.گروه «چای، قهوه، نوشابه و ...» با ۴۶.۴، «مبلمان و لوازم خانگی» ۳۴.۱ و «پوشاک و کفش» با ۳۴.۴ درصد بالاترین تورم سالانه را در بین کالاها و خدمات مصرفی داشته است. این در حالی است که «تفریح و فرهنگ» با ۷.۳، «روغن و چربیها» ۱۷، «میوه و خشکبار» ۱۸ و گروه «گوشت قرمز و ماهیان» با حدود ۱۸ درصد کمترین تورم سالانه را دارد.اما نسبت به تیرماه سال گذشته «نان و غلات» و گروه «چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و غیره» با ۳۶.۱ درصد بعد از «حمل و نقل» بالاترین افزایش هزینه را برای خانوارها داشته است. در عین حال که در این دوره تورم گروه «آب، برق و سوخت» صفر شده است.در حالی افزایش هزینهها در تیرماه نسبت به خرداد بهطور متوسط تا ۴.۴ درصد افزایش یافته که در این بین بیشترین افزایش مربوط به گروه گوشتها (گوشت قرمز و سفید و گروه گوشت قرمز و ماکیان) با حدود ۱۰ درصد بوده است.