اخبار

۱۳۹۹/۰۵/۱۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۷۷۰

اتمام حجت با متخلفان بازار لوازم خانگی

تسنیم|سرپرست معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت با تاکید بر لزوم ثبت اطلاعات خرید و فروش فعالین تجاری بازار لوازم خانگی گفت: همه دستگاه‌های ذی‌ربط باید برای ایجاد شفافیت در شبکه توزیع و قابلیت رصد در زنجیره کالایی، اقدامات لازم را انجام دهند.محمدرضا کلامی سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با ارسال نامه‌ای به مقامات مسوول این وزارت‌خانه خواستار تسریع در اجرایی شدن مصوبات پیشین کارگروه تنظیم بازار مبنی بر ثبت اطلاعات خرید و فروش فعالان تجاری بازار لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت شد. بر اساس محتوای نامه کلامی، با توجه به مصوبات و ابلاغیه‌های پیشین  همچنین ارایه آموزش‌های لازم برای ثبت اطلاعات لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت، همه دستگاه‌های ذی‌ربط باید برای اجرایی شدن این مصوبات وظایف خود را انجام دهند. به نظر می‌رسد با توجه به قید فوریت این نامه و همچنین مصوبات قبلی کارگروه تنظیم بازار در روز‌های 6 و 15 تیر‌ماه به شماره 93366/60 و 85197/60 مبنی بر لزوم اظهار اسناد خرید و فروش در سامانه جامع تجارت، باید منتظر برخورد با بازیگران متخلف بازار لوازم خانگی باشیم. پیش از این نیز مجتبی شیری معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت استان تهران از الزام درج و تکمیل اطلاعات فعالان لوازم خانگی در سامانه جامع تجارت خبر داده بود. به گفته وی تمام فعالان بازار لوازم خانگی باید از یکم مرداد ماه تکالیف قانونی خود مربوط به اظهار اطلاعات تولید و فروش در سامانه جامع تجارت را اجرایی کنند.

هشدار درباره ممانعت از ترخیص اعتباری نهاده‌های دامی

تشکل‌های زنجیره تامین و تولید صنایع دام و طیور ایران در نامه‌ای به رییس قوه مجریه خواستار همراهی بانک مرکزی برای ترخیص اعتباری نهاده‌های دامی رسوبی شدند. در متن نامه تشکل‌های زنجیره تامین و تولید صنایع دام و طیور ایران به «حسن روحانی» رییس قوه مجریه آمده است: «همان‌گونه که استحضار دارید برای تامین فرآورده‌های پروتیینی مورد نیاز کشور روزانه به بیش از ۴۰ هزار تن انواع نهاده‌های دام و طیور نیاز است. اهتمام ستودنی دولت محترم در تامین نهاده‌های وارداتی مورد نیاز کشور با استفاده از اعتبار بین المللی تولیدکنندگان و تجار معتبر و با سابقه کشور و متعاقباً تمهید هوشمندانه کارگروه تنطیم بازار، وزارت صمت و سازمان گمرک کشور با ترخیص درصدی میلیون‌ها تن نهاده‌های رسوبی به‌شدت مورد نیاز صنایع دام و طیور کشور که به تایید اولیه بانک مرکزی نیز رسیده است، عقلانی‌ترین و موثرترین راهکار برای تحقق وعده گره گشای جنابعالی درخروج از دام بحران تحریم‌های پیچیده و گسترده کنونی علیه دولت و مردم ایران و به مخاطره انداختن امنیت غذایی آنها است. به رغم تصمیمات ویژه ستاد تنظیم بازار، وزارت صمت و سازمان گمرک و موافقت بانک مرکزی در خصوص تسهیل مقررات و اتخاذ ترتیبات ترخیص درصدی میلیون‌ها تن نهاده کشاورزی وارداتی رسوبی قریب الفساد، بانک مرکزی در ساحت عمل با صدور بخشنامه شماره مورخ سوم تیرماه ۹۹ در کمال ناباوری و تاسف ضمن نقض توافقات قبلی خود بانک‌های عامل را از صدور هرگونه تاییدیه بابت هر نوع ثبت سفارش مبنی بر قرار گرفتن در صف تخصیص و یا تامین ارز موکدا نهی نموده و به دنبال تعقیب موضوع توسط دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار در اقدام شگفت آور دیگری عملا همه راه‌های ترخیص درصدی نهاده‌های وارداتی رسوبی را مسدود نموده است. ضمن یاد‌آوری تبعات محتوم چنین اقداماتی از سوی بانک مرکزی در از بین بردن فضای اطمینان فروشندگان بین المللی به نظام بانکی و تولیدکنندگان و تجار واردکنندگان ایرانی نهاده‌های استراتژیک و اثرات چنین اقداماتی در فساد قریب الوقوع میلیون‌ها تن کالای کشاورزی رسوبی که ماه‌ها از تخلیه آنها در بنادر کشور می‌گذرد، در کمال احترام تقاضا دارد به ترتیب مقتضی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را به رعایت و اجرای مفاد توافقات قبلی خود در خصوص ترخیص درصدی کالاهای رسوبی در بنادر کشور ترغیب فرمایند. نباید سازمان‌ها با بخشنامه‌های خلق الساعه موجب خنثی شدن تسهیل ایجاد شده توسط سازمان دیگر شوند. »

کارگروه ویژه رفع موانع جهش تولید تشکیل می‌شود

دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید گفت: در هفتاد و یکمین جلسه دبیرخانه ستاد تسهیل، مقرر شد کارگروه ویژه رفع موانع جهش تولید تشکیل شود. میثم زالی اظهار داشت: هفتاد و یکمین جلسه دبیرخانه ستاد تسهیل با محوریت پیگیری دستور مقام معظم رهبری برای تشکیل کارگروه ویژه رفع موانع جهش تولید برگزار شد. وی افزود: با توجه به ماده ۶۱ قانون رفع موانع تولید  همچنین وظیفه ذاتی این ستاد برای حل و فصل مشکلات واحدها و بهبود فضای تولید، این ستاد می‌تواند پیشنهاد عملی برای نحوه تشکیل این کارگروه را ارایه دهد. دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور اضافه کرد: تشکیل این کارگروه ذیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور نمایندگانی از قوای مقننه، قضاییه و همچنین ستاد تسهیل به عنوان نماینده قوه مجریه می‌تواند به عنوان نهادی موثر جهت تحقق اهداف جهش تولید ایفای نقش کند. زالی تصریح کرد: پیشنهاد دبیرخانه پس از تصویب در ستاد به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارسال خواهد شد و در صورت تصویب آن آیین نامه این کارگروه هم در ستاد تسهیل تهیه می‌شود.