اخبار تولید
ارایه 43 هزار خودرو به بازار در هفتههای آینده
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: با ترخیص محموله قطعات مورد نیاز شرکت ایران خودرو، میزان خودروهای دپو شده در پارکینگها حدود 50 درصد کاهش مییابد و هفتههای آینده 43 هزار خودرو به بازار ارایه میشود. به گزارش شاتا، حسین مدرس خیابانی گفت: نبود قطعات بهانه نیست، از لحاظ آمار و ارقام تقریباً در این چهار ماهه بالغ بر 360 هزار دستگاه خودرو سواری تولید کردیم که حدود 19 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. وی افزود: تحویل خودرو نیز حدود 35 درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل بیشتر شده است. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: میزان خودروهای دارای ناقصی قطعات یا همان خودروهای کف پارکینگ سال گذشته همین موقع حدود 180 هزار دستگاه بود، در حالی که اکنون تقریباً 80 هزار دستگاه است و به مرور قطعات آن در حال تکمیل است. مدرس خیابانی تصریح کرد: فکر میکنم در همین هفته یا هفتههای آینده این 43 هزار خودرو به سرعت آزاد شود، چون قطعات آن رسیده است.
معرفی استانهای کم کار در حوزه احیای معادن غیرفعال
بخشی از اختیارات شورای عالی معادن با هدف رونقبخشی به تولید و احیا و ایجاد تحرک در معادن غیرفعال مستقر در سراسر کشور، به شورای معادن استانها واگذار شد. با تصویب شورای عالی معادن و با تایید حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشی از اختیارات شورای عالی معادن به شورای معادن استانها واگذار میشود. بر این اساس بخشی از مفاد اختیارات شورای عالی معادن از جمله کاهش یا افزایش موجودی معادن، بهرهبرداری، کیفیت و کمیت ذخایر، میزان برداشتها و مشوقهای در اختیار این شورا جهت بهرهبرداری بهینه از ذخایر معدنی به شوراهای معادن استانها واگذار شد. هدف از این تصمیم، رونق بخشی به تولید محصولات معدنی و نیز ایجاد تحرک و احیای معادن غیرفعال اعلام شده است. شورای عالی معادن در جلسه روز گذشته خود تاکید کرد که شوراهای معادن استانها باید مراقبتهای لازم از حیث محیط زیست و ایمنی در معادن را به خوبی صورت دهند. بر این اساس، با تفویض بخشی از اختیارات شورای عالی معادن به شورای معادن استانها، بعد نظارتی تقویت شده و هر استان مکلف است نسبت به ارایه گزارشهای مستند به صورت مرتب و ماهانه به شورای عالی معادن اقدام نماید. همچنین مقرر شد تا استانهای کم کار در حوزه احیای معادن غیرفعال معرفی شده و نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند.
تحقق جهش تولید در آلومینیوم با رشد 67 درصدی
میزان تولید محصولات زنجیره فولاد شرکتهای بزرگ در چهار ماه ابتدای سال 99 افزایش یافته و در این مدت تولید کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولاد خام به ترتیب با یک، 2، 11 و 8 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه شده است. بنابر گزارش ایمیدرو، در این مدت تولید کنسانتره و گندله به ترتیب به بیش از 16 میلیون و 14.7 میلیون تن رسیده و میزان تولید آهن اسفنجی و فولاد خام نیز از 10.5 میلیون و 7.4 میلیون تن عبور کرده است. آمارها حاکی از آن است میزان تولید کنسانتره آهن شرکتهای بزرگ در تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 12 درصد رشد یافته و. شرکتهای میدکو با (67درصد رشد)، سناباد (33درصد) و چادرملو (27درصد) بیشترین میزان تولید در بین شرکتها را ثبت کردهاند. مجموع تولید کنسانتره آهن شرکتها در تیرماه امسال، بیش از چهار میلیون و 130 هزار تن است. میزان تولید گندله شرکتهای بزرگ نیز با 4 درصد رشد همراه بوده است و شرکتهای فولاد خراسان و میدکو به ترتیب 36 و 21 درصد رشد تولید را رقم زدند. مجموع تولید گندله شرکتها در تیرماه، بیش از سه میلیون و 559 هزار تن بوده است. همچنین در تیرماه امسال، میزان تولید آهن اسفنجی زنجیره فولاد از رشد 6 درصدی برخوردار بوده است و شرکتهای فولاد خوزستان (رشد 17درصدی) و فولاد مبارکه (5درصد) بیشترین میزان تولید این محصول در مدت یاد شده را ثبت کردند. مجموع آهن اسفنجی تولید شده در این مدت، بیش از 2 میلیون و 369 هزار تن است. شرکتهای بزرگ در تیرماه 99، با تولید یک میلیون و815 هزار تن شمش فولاد، رشد 8 درصدی این محصول را رقم زدند. تولید آلومینیوم در 4 ماه نخست سال 99 برای اولینبار به حدود 139 هزار تن رسید. در این گزارش آمده است؛ مجموع تولید آلومینیوم شرکتهای ایرالکو، المهدی، هرمزآل، جاجرم و آلومینیوم جنوب به 138 هزار و 781 تن رسید که این رقم بیش از 67 درصد از عملکرد تولید مدت مشابه سال گذشته است. تولید تیر ماه امسال هم در مجموع به 37 هزار 580 تن رسید که این رقم در برابر تولید 21 هزار و 61 تن رشد 78 درصدی را به ارمغان آورده است. در این گزارش اعلام شده است تولید کاتد مس در
4 ماه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال (1398) افزایش یک درصدی داشته است.