طرح گشایش اقتصادی در انتظار نظر رهبر انقلاب

۱۳۹۹/۰۵/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۹۹۵۲

رییس دفتر رییس‌جمهور با اشاره به فرآیند طرح و بررسی موضوع پیش فروش نفت به مردم در جلسه اقتصادی دولت و سران قوا اعلام کرد که این مساله برای تصمیم‌گیری نهایی خدمت رهبری ارسال شده است.

به گزارش ایسنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات‌دولت درباره طرح گشایش اقتصادی و فروش داخلی نفت گفت: این ایده در ابتدا در وزارت نفت مطرح شد، پس از آن کمیته‌ای با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه، و وزرای نفت و اقتصاد و امور دارایی تشکیل شد تا ابعاد این طرح را بررسی کنند و سپس در ستاد اقتصادی دولت به بحث گذاشته شد.

وی ادامه داد: این طرح را در دو جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران سه قوا مفصل بحث کردیم و کلیات آن تصویب شد و بر اساس روال نتایج تصمیم‌گیری خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم شد و پس از آنکه ایشان تایید یا نظرات اصلاحی را ابلاغ کنند، آن را علنی می‌کنیم. رییس دفتر رییس‌جمهوری با بیان اینکه اظهاراتی که برخی مطرح می‌کنند بر اساس شنیده‌ها است، تاکید کرد: در دولت روال بر این است تا زمانی که مقام معظم رهبری مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی قوا را تایید نکنند، این مصوبه تلقی نمی‌شود، بلکه فقط یک پیشنهاد است. واعظی با تاکید بر اینکه تلقی ما این است که باید نفت ابزاری برای تقویت اقتصادی کشور باشد، گفت: امروز با فشارهای حداکثری امریکا برای صادرات نفت مقداری محدودیت ایجاد شده، در بودجه هم روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت برآورد شده است؛ الان هدف‌گذاری کرده‌ایم تا روش‌های جدیدی در این زمینه اتخاذ کنیم که در جلسه شورای هماهنگی درباره کلیات طرح به توافق رسیدیم که بعد از تایید و تصویب کلیات، به دستور رییس‌جمهوری آیین‌نامه آن توسط گروه سازمان برنامه و بودجه و وزرای نفت و اقتصاد به همراه دبیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی تدوین می‌شود. وی درباره هدف‌ دولت از اجرای این طرح به نوسات بازار طلا و ارز اشاره و اظهار کرد: می‌خواهیم این امکان را برای مردم ایجاد کنیم تا بتوانند بر اساس توان خود از یک بشکه الی صدهزار بشکه نفت بخرند؛ با سازو کاری که برای این طرح آماده می‌شود به مردم اطمینان داده می‌شود که سود آنها در این طرح از سود سالانه بانکی کمتر نشود و تضمین داده شود که اگر کسی تعدادی بشکه نفت خریداری کرد، سال آینده در زمان فروش اگر قیمت نفت بین‌المللی که امروز ممکن است ۳۸ دلار باشد، به ۵۰ تا ۶۰ دلار رسید، بتواند نفت را به قیمت روز بفروشد. رییس دفتر رییس‌جمهوری ادامه داد: این فرض را گذاشتیم که اگر قیمت نفت به ۳۰ دلار کاهش یافت؛ جهت جلوگیری از ضرر و زیان شهروندی که امروز سرمایه‌گذاری کرده است، شرکت نفت ما به‌التفاوت نفت خریداری شده با نرخ سود بانکی را محاسبه و پرداخت می‌کند.

واعظی خاطرنشان کرد: از مزایای این طرح آن است که اولا تورمی ایجاد نخواهد شد در ثانی در این طرح کالا معامله می‌شود. از طرف دیگر این اقدام انگیزه‌ای برای شرکت‌های خصوصی ایرانی ایجاد می‌کند تا زمانی که خریدشان به اندازه رسید خودشان در زمینه صادرات نیز فعالیت کنند. همچنین امکان فروش به پالایشگاه‌ها نیز وجود دارد. وی گفت: در این طرح به صورت ریالی یا با ارز نیمایی به قیمت روز خرید و فروش میشود. امکان خرید و فروش حواله نفتی در بورس انرژی وجود دارد اما در حقیقت اگر کسی تعدادی از حواله‌های در دست مردم را خریداری کرد و میزان نفت در اختیار او به رقمی حدود ۵۰ هزار بشکه رسید، می‌تواند «چشتیه» کوچکی تحویل بگیرد و صادرات انجام دهد. واعظی همچنین در پاسخ به پرسشی با رد اظهاراتی مبنی بر اینکه دولت یازدهم سیاست زمین سوخته را در پیش گرفته است از سوی رییس‌جمهوری، گفت: این موضوع ارتباطی به ایران ندارد و همیشه اینطور است که دولت‌هایی که سرمایه‌گذاری می‌کنند، از امکانات امروز برای آینده استفاده می‌کنند. برای مثال ما برای یکسال آینده پروژه‌های بسیار بزرگی را بهره‌برداری می‌کنیم و افتتاح یا بهره‌برداری از ۱۷ پروژه بزرگ پتروشیمی را در دستور کار داریم . وی تصریح کرد: هیچگاه فکر نمی‌کنیم سرمایه‌گذاری‌ها و گسترش‌هایی که انجام می‌دهیم، در دولت بعد به بهره‌برداری می‌شود؛ در واقع ما اصلا به دولت‌ها فکر نمی‌کنیم بلکه به این فکر می‌کنیم که ما کارگزار مردم هستیم و اگر فکر می‌کنیم می‌توانیم اقدام خوبی برای مردم انجام دهیم و مسائل امروز را برطرف کنیم، این کار را انجام می‌د‌هیم؛ ما هیچگاه ‌نمی‌گوییم که سرمایه‌گذاری و توسعه را تعطیل کنیم چون ما دیگر سال بعد نیستیم بلکه این کار‌ها را برای مردم و توسعه کشور انجام می‌دهیم. آقای رییس‌جمهور خواستند این تفکر را رد کنند که ما هرکدام شرکت‌های جداگانه نیستیم که بخواهیم برای سهامداران خود کار کنیم. ما فکر می‌کنیم که تمام ملت ایران سهامداران دولت هستند و هر اقدامی که انجام می‌دهیم برای رفاه مردم انجام می‌دهیم.