اخبار
علل ریزش بورس به روایت کارشناسان
روند نزولی شاخص کل بورس حتی پس از آنکه عرضه دارادوم قطعی شد ادامه یافت و درحالی که برخی نحوه فروش سهام عدالت توسط کارگزاریها را در این اتفاق بیتاثیر نمیدانند، برخی کارشناسان معتقدند بازار درحال اصلاح خود است. به گزارش ایسنا، انتشار خبر لغو عرضه دارادوم در هفته گذشته باعث شد بازار روندی نزولی به خود بگیرد و درحالی که وارد کانال دو میلیون واحد شده بود، دوباره به کانال یک میلیون واحد بازگردد. البته چراغ شاخص با خبر عرضه دارادوم هم سبز نشد و همچنان روند نزولی داشته و در کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد در حرکت است. این درحالی است که روز چهارشنبه هفته قبل، برخی کارگزاریها اقدام به فروش ناگهانی و یکجای سهام عدالت کرده و باعث پیشی گرفتن عرضه از تقاضا شدند. موضوعی که بسیاری از تحلیلگران آن را علت ریزش بازار در این روز میدانستند. البته دامنه ریزش بازار به امروز نیز کشیده شده است و کارشناسان بر این باورند که بازار درحال اصلاح خود است. در این راستا، فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه بازار به دنبال اصلاح است، توضیح داد: طی چند ماه گذشته اختلاف زیادی بین قیمت تابلو و ارزش ذاتی برخی سهمها ایجاد شده بود، بنابراین بازار باید این اختلاف را جبران میکرد. در این راستا هر اتفاق و اطلاعات مثبت و منفی، خرد و کلان بهانهای برای بازار میشود تا قیمتها را اصلاح کند. وی ادامه داد: این اتفاق در بازار درحال انجام است و نمیتوان گفت علت ریزش صرفا نحوه فروش سهام عدالت است. اصلاح قیمت به این شکل از خروج نقدینگی از بازار نیز جلوگیری میکند زیرا بسیاری از سهام داران هستند که مایل نیستند به دلیل این حد از کاهش شاخص سهام خود را بفروشند و دست نگه میدارند.
ادامه اصلاح بازار تا شهریور
همچنین مصطفی صفاری، کارشناس دیگر بازار سرمایه با اشاره به برگزاری مجامع در دو ماه اخیر، به ایسنا گفت بازار احتیاج به استراحت دارد. به دلیل ورود سهام داران جدید به بازار سرمایه انتظار رشد ناگهانی فصل بهار سال جاری را از بازار دارند که این اشتباه بزرگ تنظیم گرها است. به نظر میرسد بسیاری از سهمها درحال اصلاح خود هستند که به نظر من این اصلاح تا شهریورماه ادامه دارد. وی ادامه داد: زمانی که صورتهای مالی شش ماهه ارایه شود، شرکتهایی که موفق بودند دوباره رشد میکنند. زیرا کرونا روی سه ماه نخست فروش شرکتها تاثیر داشته است اما صورتهای شش ماهه شفافتر است. در مهر و آبان رشد شارپی بورس را داریم. اما اینکه درحال حاضر نباید انتظار رشد ناگهانی را از بازار داشته باشیم. صفاری تاکید کرد: البته تصمیمگیریها و عدم هماهنگی تیم اقتصادی دولت روی بازار اثر دارد و باعث فروش سهام عدالت توسط کارگزاری میشود که در نهایت منجر به افزایش عرضهها شده است.
شناسایی الکترونیکی مشتریان در بازار سرمایه بلامانع اعلام شد
مصوبه هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در موضوع «شناسایی الکترونیکی مشتریان و انعقاد قرارداد الکترونیکی» اعلام شد که طبق آن نیاز به مراجعه حضوری مشتری نیست. به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران؛ «احمد جاویدی» نایبرییس هیاتمدیره و معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اخیرا نامه مدیریت فناوری اطلاعات سازمان و نامه کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار در خصوص موضوع شناسایی الکترونیکی مشتریان و انعقاد قرارداد الکترونیکی، مورد بررسی قرار گرفت و هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تأکید کرد که دریافت خدمات پایه از قبیل دریافت کد معاملاتی با رعایت قوانین و مقررات مربوط به مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، نیازمند مراجعه حضوری است و در خصوص سایر خدمات (غیر پایه) نیاز به مراجعه حضوری مشتری نیست. وی اظهار داشت: با اشاره به بند ۳ ششصد و شصتمین صورت جلسه هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: با لحاظ شرایط و مقتضیات جامعه متأثر از شیوع ویروس کرونا و با اعمال تمهیدات کاملاً اطمینان بخش الکترونیکی (با مسوولیت اشخاص مشمول) شناسایی مشتریان در بازار سرمایه بهطور موقت از طریق الکترونیکی و غیرحضوری نیز از نظر سازمان بورس و اوراق بهادار بلامانع است.
عرضه انواع فرآورده هیدروکربوری در بورس انرژی
به گزارش ایلنا به نقل از بورس انرژی، رینگ داخلی بورس انرژی، دیروز شنبه، ۲۵ مردادماه شاهد عرضه کالاهای آیزوفید، حلال ۴۰۲ و حلال ۴۰۴ پالایش نفت تبریز بود. روز چهارشنبه (۲۲ مردادماه) کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، آیزوریسایکل پالایش نفت شیراز، آیزوریسایکل و بلندینگ نفتا پالایش نفت بندرعباس، سیاو پالایش نفت آبادان، حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز، میعانات گازی پالایش گاز خانگیران و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا در رینگ داخلی و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد. در این روز بیش از ۹.۳۱۶ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۴۹۸ میلیارد و ۷۱۱ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.