اخبار
مشاغل به استفاده از کارتخوان ملزم شدند
پیش از این صاحبان مشاغل باید از ابتدای امسال ملزم به استفاده از کارتخوان میشدند اما از آنجا که در پی شیوع ویروس کرونا بسیاری از تکالیف مالیاتی به تعویق افتاد، این موضوع شامل حال این تکلیف مالیاتی هم شد و طبق اعلام رییس سازمان مالیاتی الزام مشاغل به استفاده از کارتخوان به ماهجاری منتقل شد.
سازمان امور مالیاتی از شهریور سال گذشته معادل ۱۵ گروه از فعالان اقتصادی که حدود ۵۰ شغل میشوند را دستهبندی کرد تا برای شفاف شدن درآمد، جلوگیری از فرار مالیاتی و کمک به فرآیند حسابرسی مالیاتی مکلف به ثبتنام در سامانه پایانه فروشگاهی و استفاده از کارتخوان باشند که اولین گروه از آنها، پزشکان و فعالان حوزه درمان (که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی و سازمان دامپزشکی صادر میشود) بودند.
تا پایان پارسال تنها ۵۰ درصد از پزشکان اقدام به ثبتنام در پایانه فروشگاهی کردند و هنوز نیمی از پزشکان از این قانون تبعیت نکردهاند. پس از الزام پزشکان، نوبت به وکلا برای ثبتنام در پایانه فروشگاهی و استفاده از کارتخوان رسید که از اول مهر پارسال ثبت نام آنها شروع شد و تا آخر دی ماه نیز ادامه داشت و معاون سازمان امور مالیاتی از امکان مجدد وکلا همراه با جریمه برای ثبتنام بعد از مهلت قانونی که تا پایان دیماه بود، در این سامانه خبر داد که تاکنون این سازمان آماری از ثبتنام وکلا در پایانه فروشگاهی اعلام نکرده است. پیش از این، مهلت قانونی ثبت نام مشمولان ۱۵ گروه شغلی برای نصب سامانه فروشگاهی پایان دی پارسال بود که با اتمام آن، این مهلت تا ابتدای امسال تمدید شد. سرانجام، از آنجا که شیوع کرونا موجب تعویق تکالیف مالیاتی شد، الزام مشاغل به استفاده از کارتخوان هم به تعویق افتاد. بنابراین، طبق اعلام رییس سازمان مالیاتی صاحبان مشاغل در این ماه ملزم به استفاده از کارتخوان میشوند. ۱۵ گروه شغلی که باید این ماه برای اتصال به سامانه فروشگاهی اقدام کنند، بدین شرح هستند: ۱. وکلا ۲. مشاوران حقوقی و مشاوران خانواده ۳. دفاتر اسناد رسمی ۴. مشاورین املاک ۵. تالار پذیرایی، رستورانها، چلوکبابیها، کبابیها، اغذیه فروشیها و فست فودیها، سفره خانههای سنتی و کافی شاپها، کترینگها و تهیه غذاها، قهوهخانهها، سالنهای غذاخوری و باغ تالارها، باغ سراها، طباخیها،آش و حلیم پزیها، جگرکیها، کته کبابیها، بریانی فروشیها و مشاغل مشابه ۶. مرکز اقامتی از قبیل هتلها، هتل آپارتمانها، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مهمانخانهها، مسافرخانهها، باغویلاها، اقامتگاههای بینراهی و متلها ۷. نمایشگاهها و فروشگاههای وسایط نقلیه موتوری (به استثنای ماشین آلات راهسازی، ساختمانی و کشاورزی) ۸. آرایشگاههای مردانه و زنانه ۹. آجیل و خشکبار فروشیها (به استثنای مشمولین ماده (۸۱) قانون مالیاتهای مستقیم و واردکنندگان) ۱۰. قنادیها و شیرینیفروشیها، آب میوه فروشیها، بستنی و فالوده فروشیها ۱۱. میوه و تره بار فروشهای مستقر در میادین میوه و ترهبار، بار فروشیهای میوه و تره بار، میوهفروشیها ۱۲. مجموعههای فرهنگی و ورزشی ۱۳. لوازم تحریر و نوشت افزارفروشیها (به استثنای تولید کنندگان و وارد کنندگان) ۱۴. بازیهای رایانهای (گیمنتها) و کافینتها ۱۵. دفاتر خدمات ارتباطی (دفتر خدمات مشترکین تلفن همراه و ثابت و خدمات پستی)، دفاتر خدمات الکترونیکی (از جمله دفاتر پلیس+۱۰، دفاتر خدمات الکترونیک شهر، دفاتر خدمات پیشخوان دولت و خدمات الکترونیک قضایی)
انتقال 3 میلیون تومان با گوشی
از آنجایی که در پی شروع موج دوم کرونا، مجددا سقف انتقال وجه کارت به کارت از طریق درگاههای اینترنتی، خودپردازها و کیوسک از سه به شش میلیون تومان و در پرداختسازها نیز از یک به سه میلیون تومان افزایش یافت اما گویا یک سری محدودیتها در انتقال وجه از موبایل و اپلیکیشنهای پرداخت بانکی توسط بانکها برای امنیت حسابهای بانکی اعمال میشود. بهگزارش ایسنا، محدودیتهایی برای انتقال وجه کارت به کارت از طریق اپلیکیشنهای پرداخت بانکی در جهت امنیت حسابهای بانکی اعمال میشود. به عنوان مثال، سقف انتقال وجه در اپلیکیشنها و بانکهای مختلف متغیر است؛ بهگونهای که برخی از بانکها امکان انتقال سقف مجاز وجه (۳ میلیون تومان) از طریق گوشی همراه و اپلیکیشنهای پرداخت بانکی را طی یک مرحله در شبانه روز فراهم میکنند اما بانکهای دیگر، این امکان را طی سه مرحله در یک شبانه روز برای متقاضیان ایجاد میکنند. بنابراین، مردم همچنان میتوانند روزانه سه میلیون تومان از طریق موبایل و اپلیکیشنهای پرداخت بانکی جابهجا کنند اما در مورد برخی بانکها این ۳ میلیون تومان از طریق سه مرحله انتقال وجه یک میلیونی در شبانه روز انجام میشود. نکته قابل توجه این است که کسانی میتوانند برای انتقال وجه کارت به کارت از طریق گوشی همراه خود و اپلیکیشنهای پرداخت بانکی اقدام کنند که شماره تلفن همراهی که با آن تراکنش بانکی انجام میدهند به نام خودشان و منطبق با کد ملی آنها باشد. پس از شیوع ویروس کرونا از آنجا که حضور افراد در تجمعات عامل اصلی انتقال این ویروس اعلام شده است، تدابیری صورت گرفت تا هر چه بیشتر حضور افراد در جامعه کمتر شود که در این زمینه بانک مرکزی نیز اقداماتی برای کاهش مراجعات حضوری مردم به بانکها به عنوان یکی از مکانهایی که در طول روز مراجعه زیادی به این محل صورت میگیرد، انجام داد.