خبر

۱۳۹۹/۰۶/۱۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۰۷۷۸

حمایت همه جانبه از بازار سرمایه

علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران اعلام کرد: حمایت‌های سازمان بورس در برگیرنده تمام نمادها و شرکت‌های بورسی است.

مدیرعامل بورس تهران حقوقی گفت: حمایت از سهامداران در این جلسات در اولویت است و قرار نیست از چند نماد خاص صرفا حمایت به عمل‌ آید و نمادها و شرکت‌های دیگری هم قرار است طی روزهای آتی مورد حمایت قرار گیرند.

وی در خصوص ادامه‌دار بودن جلسات عنوان کرد: شرکت بورس هر روز و تا زمان نیاز با مدیران ارشد حقوقی جلسه‌های حمایتی را ادامه می‌دهد. مشکل فعلی ما نقدشوندگی بازار است و علت اصلی برگزاری این جلسات حل مشکل است و این خبر خوش را به سهامداران می‌دهیم که طی روزهای آینده سایر صنایع که تاکنون مورد حمایت قرار نگرفته‌اند در دستور کار بورس خواهد بود.

صحرایی گفت: طراحی شاخص بورس به گونه‌ای بوده که برخی از نمادها تاثیر بیشتری روی آن دارند اما با حمایت‌های بیشتر شرایط شاخص دستخوش تغییر می‌شود. وی در پایان تاکید کرد: به سهامداران توصیه می‌کنیم تا با بررسی بیشتری اقدام به خرید سهام کنند و اسیر خبرهای مجازی و شایعات نشوند.

علی‌اکبر امین‌تفرشی، عضو هیات مدیره بورس تهران هم در این رابطه گفت: این تصور که شاخص بورس همیشه باید مثبت باشد تصور درستی نیست. بورس و بازار سهام مانند سایر بازارها با نوساناتی همراه است که عامل نوسان آن مسائل مختلف اقتصاد کلان کشور است.

امین‌تفرشی ادامه داد: بورس وظیفه‌اش این نیست که همیشه مثبت باشد و سهامداران جدید باید به این نکته توجه کنند که ریسک و بازده در کنار هم و در رابطه هستند. این تلنگرهایی که به بورس می‌خورد شاید یک جنبه مثبت داشته باشد تا سهامداران قبل از هر گونه تصمیم‌گیری دانش خودشان را در خصوص کل سهام بالا برده و آموزش ببینند.

عضو هیات مدیره بورس تهران در ادامه تاکید کرد: با حمایت‌های همه‌جانبه‌ای که از بازار سرمایه به عمل آمده برای اولین بار در تاریخ اقتصاد ملی سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی رشد قابل توجهی پیدا کرد و این اقدام بسیار مثبتی در اقتصاد کشور بود و با ثبت ۲۰ میلیون کد بورسی، بازار سرمایه توانست جایگاه بسیار خوبی را نزد مردم پیدا کند.

در این میان طبیعی است که عرضه سهام دولتی پیامد خوبی داشت و اگر در ادامه بخواهیم این وضعیت را حفظ کنیم باید مسوولیت گرفتن تصمیم درست را قبول کنیم و قدم‌های حساب‌شده‌تری‌برداریم. به گفته این مقام مسوول «حمایت و بازارگردانی باید ادامه پیدا کند و اقدامات ریشه‌ای صورت گیرد؛ همچنین تصمیمات خوبی در جهت حمایت از تولید، صنایع و تداوم سودآوری واحدهای تولیدی گرفته شود که این حمایت‌ها باید منطقی و صحیح و در جهت قوت بخشیدن به تولید و صنعت باشد.

کدهای بورسی ۳ برابر شد

معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی از افزایش ۳ برابری صدور کدهای بورسی خبر داد و گفت: تعداد افرادی که در سال ۹۸ فقط یک معامله داشتند ۲.۸ میلیون نفر بود که در سال ۹۹ به بیش از هشت میلیون نفر رسیده است.علیرضا ماهیار معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه افزود: تا پایان سال ۱۳۹۸ حدود یازده میلیون و ۶۶۵ هزار کد بورسی در بازار سرمایه صادر شده بود درصورتی که از ابتدای سال ۹۹ تا امروز که حدود ۵.۵ ماه از سال می‌گذرد افزایش سه برابری را در میزان کدهای صادر شده شاهد هستیم.وی ادامه داد: تعداد افرادی که در سال ۹۸ فقط یک معامله داشتند دومیلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده، اما این رقم در سال ۹۹ به بیش از هشت میلیون نفر رسیده است. سهامداران برای مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود می‌توانند به سامانه sahamedalat.ir مراجعه کنند.ماهیار بیان کرد: افرادی که شماره تلفن یا شماره شبای آنها ایراد دارد می‌توانند به این سامانه مراجعه کنند و یا با شماره ۱۵۹۶ تماس بگیرند تا امروز بیش از ۳.۵ میلیون نفر شماره تلفن خود را در این سامانه تغییر داده‌اند. معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در‌خصوص احراز هویت سهامداران از اول سال ۹۹ اظهار کرد: حدود ۱۹ میلیون و هشتصد هزار نفر تاکنون از طریق درگاه‌های بانکی، پیشخوان دولت و سامانه سجام احراز هویت کرده‌اند که از این میزان سه میلیون و ۸۰۰ مورد مربوط به تهران، یک میلیون و پانصد مورد برای اصفهان و یک میلیون مربوط به استان خراسان جنوبی می‌شود.وی گفت: این سامانه از ابتدای سال ۹۹ تغییرات چشم‌گیری داشته است که می‌توان به روند آسان‌سازی احراز هویت، برگزاری مجامع به صورت آنلاین و پرداخت سود شرکت‌های سرمایه‌گذاری حاضر در بازار سرمایه اشاره کرد. مجامع اول این شرکت‌ها باید با حضور پنجاه درصد سرمایه‌گذاران تشکیل شود که فعلا به تعویق افتاده است، اما از آنجایی که رشد خوبی در حضور سرمایه‌گذاران شاهد هستیم امیدواریم ظرف یک یا دوماه آینده مجامع این شرکت‌ها برگزار شود که اولین آنها مربوط به استان خراسان جنوبی می‌شود.معاون شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در خصوص کارکرد این شرکت اظهار کرد: وظیفه بررسی پیش و پس از معاملات ۴ بورس فعال کشور، عملیات رجیستری، ثبت و نگهداری، فراهم‌سازی زیرساخت‌های سهام عدالت و توزیع سود شرکت‌های حاضر در بورس که به بیش از ۳۲ شرکت می‌رسد بر عهده شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه است. ماهیار تاکید کرد: درگاه ذینفعان شرکت سپرده‌گذاری یکی دیگر از خدماتی است که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به سرمایه‌گذاران ارایه می‌دهد.