اخبار
رشد 97 درصدی جذب سرمایهگذاری خارجی
شاتا|معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۵ ماهه اول سال ۹۹، تعداد 60 فقره سرمایهگذاری خارجی با ارزش 2.4 میلیارد دلار در کشور به تصویب رسیده که بخش صنعت، معدن و تجارت با ۴۹ مورد و حجم سرمایهگذاری ۸۵۰ میلیون دلار به ترتیب سهم ۸۱ و ۲۶ درصدی را به خود اختصاص داده است. سعید زرندی افزود: سرمایهگذاری خارجی مصوب در بخش صنعت، معدن و تجارت در ۵ ماهه اول سال 99، نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد ۳۲ درصد و از نظر ارزش ۹۷ درصد رشد داشته است. وی اضافه کرد: در این بازه زمانی از لحاظ حجم سرمایهگذاری سهم بخش صنعت 83.6 و معدن 6.2 و تجارت 10.2 درصد بوده است. زرندی اعلام کرد: از 49 مورد طرح سرمایهگذاری خارجی، 21 شرکت با ۱۰۰ درصد سهامداران خارجی ۲۴ شرکت به صورت مشارکتی با شرکتهای داخل (J.V) و چهار مورد به صورت مشارکت مدنی، بیع متقابل و BOT هستند. زرندی گفت: بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی در این مدت در گروههای ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ساخت کک، فرآوردههای حاصل از تصفیه نفت و ساخت محصولات فلزی فابریکی به جز ماشینآلات و تجهیزات بوده است. وی افزود: کشورهای آلمان، چین، امارات متحده عربی و ترکیه چهار کشور اول به لحاظ ارزش سرمایهگذاری خارجی مصوب در ایران هستند. زرندی تصریح کرد: بیشترین تعداد سرمایهگذاریها توسط کشور افغانستان با ۱۷ مورد و کشور چین ترکیه و هند رتبههای دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادهاند. وی اعلام کرد: استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، تهران، آذربایجانشرقی و البرز به ترتیب رتبههای اول تا پنجم را به لحاظ حجم سرمایهگذاری خارجی و مصوب کسب نمودهاند.
تأمین و توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل در حال انجام است
تسنیم |عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران با اشاره به عدم کمبود کالاهای اساسی گفت: توزیع کالاهای اساسی نیز به واسطه شبکه مویرگی توزیع، هیچ مشکلی ندارد. محمود بنانژاد، عضو هیات رییسه و خزانهدار اتاق اصناف ایران، با اشاره به اینکه مباحث مطرح شده در تنظیم بازار نشاندهنده عدم کمبود در تامین کالاهای اساسی است، اظهار داشت: از نظر توزیع هم به واسطه بهرهمندی از شبکه توزیع مویرگی، نگرانی وجود ندارد. وی بیان کرد: با وجود کسری ارز به واسطه کاهش فروش نفت و تحریمها، دولت تمام تلاش خود را کرده تا کالاهای اساسی را تامین کند. از این رو شاهد هستیم که تا امروز با همه مشکلات ناشی از تحریم و حمل و نقل، کمبودی در بازار وجود نداشته و موارد معدود هم با مدیریت رفع شده است. گرانیها هم مربوط به افزایش هزینههای جاری در تامین کالا است و در نتیجه قیمت تمام شده را افزایش میدهد. بنانژاد افزود: از سوی دیگر، از آنجایی که واحدهای صنفی توزیعی به صورت مویرگی در سطح جامعه حضور دارند و توسعه پیدا کردهاند مشکلی در توزیع هم نخواهیم داشت. این در حالی است که در ماههای گذشته و در برخی از کشورهای پیشرفته خلاف این رویه شکل گرفته و خالی شدن قفسههای کالا در فروشگاهها و درگیری مردم با هم گزارش شده است. عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران تصریح کرد: این کشورها در تولید مشکلی نداشتند اما در توزیع به واسطه هجوم مردم برای خرید با مشکلاتی روبرو شدند و نتوانستند نیاز مردم را تامین کنند. اما در ایران با توجه به وجود فروشگاههای خرده فروش در نقطه به نقطه کشور این مشکل پیش نیامد. رییس اتاق اصناف مرکز استان خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به برنامههایی که دولت دارد و در جلسات تنظیم بازار مطرح میشود، بعید است به کمبودی در کالاهای اساسی برخوریم. البته ممکن است که در خصوص برخی دیگر از اقلام اینچنین شود. وی ادامه داد: در خصوص گوشیتلفنهمراه گفته میشود که باید به خاطر کمبود ارز، محدودیتی در ورود برخی از گوشیها گذاشته شود. از این رو کمبودی در این اقلام پیشبینی میشود. واقعیت این است که وقتی در جنگ اقتصادی قرار گرفتهایم و مسائل اقتصادی اولویت کشور شده، قاعدتا باید در این جنگ ملاحظاتی داشته باشیم و استفاده از لوازم لاکچری و لوکس را کمتر کنیم تا بتوانیم اقتصاد کشور را مدیریت کنیم.بنانژاد افزود: به تعبیری دیگر، در هرخانواده و در سطوح دولتی و ... باید اقتصاد مقاومتی اجرایی شود. این اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، به معنای این است که با کمترین منابعی که وجود دارد، بتوانیم کشور را به بهترین نحو اداره کنیم. وی گفت: البته مردم کشور ما هم میدانند که ما در جنگ اقتصادی و تحریم هستیم و این به معنای شرایط سخت است. این شرایط سخت را باید مدیریت کنیم. از خانوادهها گرفته تا دولت هر کدام نقشی در مدیریت این شرایط دارند و باید با همدلی و همراهی از این برهه عبور کنیم.
نماد خساپا متوقف شد
مهر |سرپرست معاونت اقتصادی گروه خودروسازی سایپا از توقف نماد معاملاتی شرکت سایپا، موسوم به «خساپا» در بورس خبر داد. محمدعلی بیداری در تشریح دلیل توقف این نماد معاملاتی گفت: با توجه به افزایش ارزش برخی اقلام سایپا، درآمدهای عملیاتی این شرکت به نحو مطلوبی متأثر شده و نتیجه آن روی سهام سایپا و عوائد سهامداران و ذینفعان قطعی است. بیداری ادامه داد: از این رو برای جلوگیری از تضییع حقوق مالکانه سهامداران، نماد خساپا تا زمان اعمال تعدیلات لازم متوقف خواهد بود. وی با بیان اینکه توقف نماد خساپا با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار کشور انجام شده، افزود: بدیهی است که این نماد بعد از انجام اقدامات لازم، با قدرت و ارزش بالاتر بازگشایی خواهد شد.