دنیای فناوری

۱۳۹۹/۰۶/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۰۸۰

ضرر یک میلیارد دلاری تحریم هواوی به اپراتورهای کانادایی 

دولت کانادا قصد ندارد خسارت یک میلیارد دلاری که در نتیجه تحریم تجهیزات هواوی در توسعه 5G  به وجود می‌آید را برای اپراتورهای ارتباطی جبران کند و همین موضوع چالش‌هایی را به وجود آورده است. به گزارش مهر به نقل از رویتزر، به نظر می‌رسد اگر دولت کانادا تجهیزات هواوی را در زیرساخت شبکه 5G  ممنوع کند، تصمیمی برای جبران خسارت واردشده به شرکت‌های ارتباطی بزرگ ندارد. چنین عملکردی به جنجال و جنگ بر سر یک میلیارد دلار (کانادایی) غرامت منجر می‌شود. این درحالی است که دولت این کشور تحت فشار امریکا است تا به دلایل امنیتی استفاده از تجهیزات هواوی را ممنوع کند. درهمین راستا کانادا مشغول تحقیقات درباره اعطای اجازه استفاده از تجهیزات هواوی در شبکه نسل پنجم اینترنت موبایل است. اپراتورهایی که تحت تاثیر چنین تحریمی قرار می‌گیرند به‌طور واضح اعلام کرده‌اند در صورت تصویب چنین ممنوعیتی خواهان دریافت غرامت برای تغییر و جابه‌جایی تجهیزات فعلی هواوی هستند. اما به نظر می‌رسد دولت کانادا هنوز قانع نشده است. یک منبع دولتی که خواست ناشناس بماند، در این باره می‌گوید: «مطمئن نیستم از لحاظ حقوقی، مجبور به جبران خسارتی باشیم در نتیجه اتخاذ تصمیمی برای حفظ امنیت ملی به وجود آمده است.» به گفته این منبع آگاه سیاستمداران کانادایی علاوه بر آنچه گفته شد باید نگران دیدگاه مردم درباره اعطای یک میلیارد دلار کانادایی یا بیشتر به چند شرکت بزرگ باشند. این در حالی است که دولت کانادا بیش از دو سال صرف تحقیقات درباره استفاده از تجهیزات هواوی در توسعه شبکه 5G کرده، اما تاکنون هیچ تصمیمی در این باره اتخاذ نکرده است. در نتیجه اپراتورهای کانادایی این چالش را به شیوه خود حل کرده‌‌اند. دو اپراتور «بل کانادا» و «تلوس کورپ» که از تجهیزات هواوی در توسعه اینترنت 4G استفاده کرده بودند، اکنون اعلام کرده‌اند با اریکسون و نوکیا همکاری می‌کنند.

فروش ‌تیک‌تاک  به مایکروسافت منتفی شد

طبق گزارش‌های جدید فروش ‌تیک‌تاک به مایکروسافت منتفی شد و در عوض شرکت اوراکل با اپ چینی شریک می‌شود و کنترل اطلاعات کاربران امریکایی را به دست می‌گیرد. به گزارش مهر به نقل از رویترز، مایکروسافت اعلام کرد بایت‌دنس سرویس ‌تیک‌تاک در امریکا را به این شرکت نمی‌فروشد. این شرکت امریکایی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما اطمینان داریم پیشنهاد ما برای کاربران ‌تیک‌تاک مناسب است و همزمان از امنیت ملی نیز محافظت می‌کنیم.» اما اندکی پس از انتشار این خبر منابع آگاه به رویترز خبر دادند بایت‌دنس تصمیمی برای فروش سرویس‌های ‌تیک‌تاک در امریکا ندارد. در عوض با شرکت اورکل شریک می‌شود تا به این ترتیب تحریم‌های امریکا را دور بزند. به گفته این منابع آگاه، طبق قرارداد پیشنهادی، اوراکل شریک فناوری بایت‌دنس خواهد بود و مدیریت اطلاعات کاربران امریکایی این پلتفرم را برعهده می‌گیرد. همچنین اوراکل مشغول مذاکره برای سهیم شدن در سرویس‌های ‌تیک‌تاک در امریکا است. ماه گذشته دونالد ترامپ رییس‌جمهوری امریکا دستور فروش سرویس‌های ‌تیک‌تاک در این کشور را صادر و همزمان تهدید کرد این اپلیکیشن اشتراک‌گذاری ویدئوهای کوتاه را ممنوع می‌کند. پس از آن، بایت‌دنس مذاکراتی را برای فروش سرویس‌های امریکا به مایکروسافت یا اوراکل آغاز کرد. اما فرایند فروش به دلیل تصویب قوانین جدید صادرات فناوری چین به تعویق افتاده بود. همچنین منابعی آگاه فاش کردند دولت چین ترجیح می‌دهد به جای فروش سرویس‌های ‌تیک‌تاک به امریکا، شاهد تعطیلی این اپلیکیشن باشد. مقامات امریکایی ادعا می‌کنند ممکن است اطلاعات کاربران این شبکه اجتماعی در اختیار دولت چین قرار داده شود و به همین دلیل تهدیدی برای امنیت ملی به شمار می‌رود.‌ تیک‌تاک که حدود ۱۰۰ میلیون کاربر در امریکا دارد نیز این اتهامات را رد کرده است.

نقص یک سرور 882 گیگابایت داده 70 سایت را لو داد

نقص امنیتی سرور مورد استفاده ده‌ها سایت دوست‌یابی باعث افشای اطلاعات صدها هزار کاربر شد. این اطلاعات به‌طور موقت در ابتدای شهریور ماه افشا شد. به گزارش فارس به نقل از زد‌دی‌نت، پایگاه داده آنلاین چند سایت دوست‌یابی که فاقد کلمه عبور بود، در دسترس هکرها قرار گرفت و آنها داده‌های شخصی صدها هزار کاربر این سایت‌ها را سرقت کردند. پایگاه داده یادشده که الاستیک سرچ نام دارد، به‌طور مداوم مورد سوءاستفاده بود تا سرانجام کارشناسان امنیتی موسسه وی‌پی‌ان منتور از موضوع مطلع شدند. بعد از افشای این موضوع پایگاه داده مذکور در تاریخ سوم سپتامبر آفلاین شد. بسیاری از پیام‌های خصوصی کاربران سایت‌های دوست‌یابی از همین طریق افشا شده است. حجم اطلاعات ذخیره‌شده از سایت‌های دوست‌یابی مختلف روی سرور هک‌شده بالغ بر 882 گیگابایت بوده است. تعداد پیام‌های مذکور نیز تنها در عرض 96 ساعت از 66 میلیون پیام فراتر رفته است. 70 سایت دوست‌یابی یادشده در نقاط مختلف جهان واقع هستند و در میان اطلاعات مسروقه داده‌های فروشگاه‌های تجارت الکترونیک و اطلاعات تبلیغاتی نیز قابل مشاهده است.