اخبار

۱۳۹۹/۰۷/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۱۳۸۷

دریافت مجوز برای کسب کرسی در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی 

نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه، صاحب کرسی در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی شدند دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران با اعلام این خبر گفت: کانون در راستای ارایه خدمات صنفی به اعضای خود موفق به دریافت مجوز برای کسب کرسی در هیات‌های حل اختلاف مالیاتی (واحدهای مختلف مالیاتی تهران بزرگ) در طول فرآیند برگزاری جلسات رسیدگی به اختلافات شد

سعید اسلامی بیدگلی افزود: سابق براین هر شرکت فعال در بازار سرمایه که در خصوص امور مالیاتی پرونده‌ای در این اداره داشت با مشکلاتی از قبیل عدم حضور یک کارشناس خبره و آشنا به قوانین و مقررات بازار سرمایه در طول برگزاری جلسه رسیدگی جهت دفاع از پرونده مالیاتی خود روبه رو بود که بعضا این اختلال باعث تضییع حق و حقوق این گروه صنفی می‌شد. 

وی اظهار داشت: کانون از ابتدای سال جدید و با توجه به تشکیل کارگروه مالی متشکل از نمایندگان شرکت‌های عضو، این مهم را در دستور کار خود قرار داد که پس از پیگیری‌های متعدد سرانجام این امر میسر شد. در حال حاضر کانون دارای ۱۲ نماینده منتخب و خبره در حوزه مالی در شعبه‌های مختلف امور مالیاتی (شمال، جنوب، غرب، مرکز، ارزش افزوده، و مودیان بزرگ، شمیرانات و...) است که هریک از شرکت‌های عضو کانون می‌توانند با هماهنگی کانون از همراهی و نظرات کارشناسی نمایندگان فوق در جریان رسیدگی به پرونده‌های مفتوح خود در این اداره برخوردار باشند.

هیات ارزی چگونه به بازار ارز ایران کمک خواهد کرد؟

ارزش ریال در نتیجه فشار تحریمی، شیوع کرونا و رشد نقدینگی در هفته‌های اخیر با کاهش مواجه شده است. پیوند زدن ارزش ریال به یک دارایی امن نظیر طلا یکی از راه‌هایی است که برخی از اقتصاددانان آن را برای ثبات‌بخشی به بازار ارز توصیه می‌کنند.  به گزارش ایسنا، استیو هانکه، استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور امریکا و یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیات‌های ارزی (نهادی که وظیفه حفظ برابری ارزش پول ملی در برابر دیگر ارزها را بر عهده دارد) در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در شرایط فعلی، اصلی‌ترین اولویت برای سیاست‌گذار باید ایجاد یک هیات ارزی با پشتوانه طلا باشد. این هیات کار صدور اسکناس و سکه را با یک نرخ ثابت انجام خواهد داد. میزان ذخایر ارزی این هیات توسط قانون تعیین می‌شود و معادل یا کمی بیشتر از تعهدات پولی خواهد بود.  هانکه که پیش از این با روش ایجاد هیات ارزی در بلغارستان موفق شد در سال ۱۹۹۷ ابرتورم ۲۴۲ درصدی این کشور را متوقف کند و سابقه مشاوره اقتصادی در پنج کشور بلغارستان، صربستان، ونزوئلا، اندونزی و قزاقستان را در کارنامه دارد، افزود: وقتی هیات ارزی دارای پشتوانه طلای کافی باشد، در واقع پول ملی چاپ شده چیزی جز دارایی امن نخواهد بود و هیات ارزی از طریق اختلاف بین بهره دارایی ذخیره و مخارج نگهداری تعهداتش کسب سود می‌کند.  به گفته هانکه، طلا بهترین گزینه موجود برای استفاده به عنوان پشتوانه در هیات ارزی ایران محسوب می‌شود چرا که صدور طلا در اختیار کشور خاصی نیست. این هیات به جای سیاست‌گذاری پولی روی سیاست‌گذاری نرخ ارز ثابت متمرکز خواهد شد و بدین‌ترتیب مقدار پول مجاز برای باقی ماندن در چرخه باید تنها توسط نیروهای بازار تعیین شود. این هیات با اعمال محدودیت‌های سختگیرانه روی ساختار بودجه‌ای دولت و انضباط مالی نظارت خواهد کرد و نمی‌تواند به ابزاری برای تامین مالی دولت تبدیل شود.  استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز در ادامه با اشاره به تجربه استفاده از هیات‌های ارزی در حدود ۷۰ کشور در ادوار مختلف افزود: کشورهایی که از هیات‌های ارزی استفاده کردند از تورم کمتر، کسری بودجه کوچک‌تر و سطوح بدهی کمتر (در مقیاس میزان تولیدات ناخالص داخلی) بهره‌مند شدند و این به آنها کمک کرد بحران بانکی کمتر و رشد اقتصادی بیشتری داشته باشند.  به گفته هانکه در حال حاضر هیات ارزی هنگ‌کنگ که از سال ۱۹۸۳ تاسیس شده، موثرترین هیات ارزی جهان است.

پای خودرو به بورس  باز می‌شود؟

به گزارش ایسنا، پس از عرضه املاک در بورس کالا، اکنون طرح عرضه خودرو در بورس کالا روی میز نمایندگان مجلس قرار دارد و ممکن است به زودی شاهد عرضه این کالا نیز در دومین بورس کشور باشیم.

به گزارش ایسنا، زمزمه عرضه خودرو در بورس در قالب طرح ساماندهی بازار و صنعت خودرو از سوی مجلس نشینان به گوش می رسد. طرحی که گفته شده است به زودی به اجرا خواهد رسید و محور اصلی آن، عرضه خودرو در بورس کالای ایران به منظور شفافیت بالای معاملات این بورس و تحقق اهداف برای تبدیل خودرو به یک کالای مصرفی است. در این راستا، جواد فلاح-مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران- در گفت و گویی درمورد این طرح توضیح داد: خودروهایی که با تیراژ بالا وارد کشور می شوند و همچنین خودروهای تولید داخل، در بستر بورس کالای ایران مورد معامله قرار میگیرند. وی ادامه داد: در طرح نمایندگان مجلس قیمت پایه ای خواهیم داشت که این قیمت پایه، توسط شورای رقابت تصویب و تعیین می شود،  با قیمت پایه روی تابلوی بورس قرار خواهد گرفت و  متقاضیان روی قیمت پایه با یکدیگر رقابت خواهند کرد. افرادی که بهترین قیمت را داده باشند برنده رقابت می شوند و خودرو و به آن اشخاص تعلق می گیرد.