اخبار
زمان اعطای کارت اعتباری سهام عدالت مشخص شد
علیرضا ماهیار معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی، در رابطه با واریز سود حاصل از سهام عدالت افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کردهاند، گفت: پس از آنکه شرکتهای سرمایهگذار استانی درج نمادشان صورت گرفت و مجمعشان برگزار شد میتوانند برای دریافت سود یا فروش اقدام کنند ما تلاشمان این است سهامداران این روش تا پایان اسفند ماه به سودشان از طریق سامانه سجام دست پیدا کنند. او درباره آشفتگی سهام و رابطه با افت ارزش سهام عدالت، گفت: ارزش سهام عدالت قطع به یقین بالاتر از مبلغی است که افراد میبینند اکنون شرکت سپردهگذاری مرکزی برای جلوگیری از کاهش ارزش این سهام با وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، بانکهای مربوط و وزارت اقتصاد جلسات خوبی را برگزار کرده است که به همین منظور میتوان به تصمیمات گرفته شده در رابطه با اعطای کارت اعتباری سهام عدالت اشاره کرد. ماهیار بیان کرد: روش اعطای کارت اعتباری سهام عدالت بهطور مکانیزه انجام میشود یعنی سهامداران میتوانند با مراجعه به درگاههای بانکهای عامل در خواست وثیقه گذاری سهام عدالت را داشته باشند قاعدتا در این روش کارتهایشان به نسبت ارزش سهامشان شارژ میشود، اکنون چند بانک این فرآیند را به صورت مکانیزم انجام دادند و در حال حاضر ما به دنبال تقویت زیر ساختارهای حقوقی برای عملکرد بهتراین امر هستیم.او در پاسخ به این سوال که آیا این نوید را میدهید که این کارتهای اعتباری تا پایان آبان ماه به دست مردم برسد یا خیر؟ تصریح کرد: بانک مرکزی ابلاغیهای را به منظور اعطای کارتهای اعتباری سهام عدالت صادر کرده، اینکه بعضی از بانکها عملکردشان درست نیست به زیر ساخت حقوقیشان مربوط میشود، امیدواریم با توجه به اقدامات صورتگرفته تا پایان آباه ماه کارتهای اعتباری به دست سهامداران برسد. معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی در خصوص مشکلات تغییر روش فروش سهام عدالت از بلوکی به تجمیعی گفت: این سهامها به روش دستوری خرید یا فروش نمیشوند، در گذشته که روش تجمیعی بود پول افراد خرد خرد به حسابشان واریز اما روش بلوکی سبب شد تا مبالغ بهطور یکجا واریز شود همچنین افرادی که از فروش سهام خود تا قبل از واریز مبلغ به حسابشان پشیمان شده باشند میتوانند تغییر رویه دهند. او در خصوص اینکه آیا کارتهای اعتباری سهام عدالت به اشخاصی که روش غیر مستقیم را هم انتخاب کردند اختصاص مییابد یا خیر؟ اظهار کرد: ما درصدد این هستیم که هیچ فرقی بین روش مدیریت مستقیم و غیرمستقیم برای این امر نباشد و امیدواریم که تمام سهامهای حاضر در بازار سرمایه را در برگیرد.
اجرای مصوبات هیات وزیران در بورس انرژی
سید علی حسینی مدیرعامل بورس انرژی ایران در ابلاغیهای به تمام شرکتهای کارگزاری عضو این بازار، با اشاره مصوبه اخیر هیات وزیران پیرامون تامین برق در بورس انرژی عنوان کرده است: «کلیه مشترکین صنعتی برق با قدرت بالای ۵ مگاوات موظفند برق (انرژی الکتریکی) مورد نیاز را از طریق قراردادهای دوجانبه و یا سایر روشهای متداول در بورس انرژی ایران تامین کنند.» بر اساس این ابلاغیه مدیرعامل بورس انرژی از مدیران عامل شرکتهای کارگزاری درخواست کرده است با توجه به اهمیت موضوع، نسبت به انجام امور مربوط به بازاریابی و جذب مشتریان بالقوه در این بازار اقدام شود. گفتنی است، هیات وزیران در ۲۰ مهرماه امسال در مصوبهای کلیه مشترکان صنعتی برق با قدرت بالای ۵ مگاوات را موظف به کرده بود، برق مورد نیاز خود را از طریق قراردادهای دوجانبه و یا سایر روشهای متداول در بورس انرژی تامین کنند. در این مصوبه همچنین وزارت نیرو و بورس انرژی موظف شدهاند که زیر ساختهای لازم برای تامین بر سایر مشترکین از طریق قراردادهای دوجانبه یا روشهای متداول بورس انرژی را فراهم کنند.
طرح جاماندگان سهام عدالت در نوبت بررسی است
محمدرضا پور ابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در آخرین جلسهای که با رییس کل بانک مرکزی داشتیم، قرار شد این بانک محدودیتهای ناشی از صادرات را برای شرکتهای صادراتی به ویژه شرکتهایی که فعالیتهای بورسی دارند، بردارد. پورابراهیمی افزود: این کار امکان صادرات در برابر واردات را عملیاتی خواهد کرد و با ارایه حوالههای صادراتی به صادرکنندگانی که از طریق ثبت سفارش اقدام میکنند، انگیزه صادراتی را افزایش میدهد. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ابراز امیدواری کرد این اقدامات در تنظیم بازار و افزایش ظرفیتهای تولید و سودآوری شرکتها و ظرفیتهای صادراتی موثر واقع شود تا به زودی شاهد ثبات مناسبی در حوزه اقتصادی باشیم.پورابراهیمی همچنین با اشاره به ضرورت ساماندهی سیستمهای نظارت بر قیمت کالاها از سوی دولت گفت: در صورتی که در این زمینه بی توجهی شود، سالانه بیش از 100 هزار میلیارد تومان رانت در اقتصاد کشور توزیع خواهد شد. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره سهام عدالت و افرادی که موفق به در یافت این سهام نشدهاند نیز گفت: طرح جاماندگان سهام عدالت در نوبت بررسی در صحن علنی است و منابع مالی آن هم مشخص شده است. وی افزود: براساس اطلاعات ما حدود 20 میلیون نفر از کسانی که در زمان عرضه سهام عدالت در سالهای 1384 و 1385 مالک سهام عدالت شدند، جزو شش دهک پایین درآمدی کشور محسوب نمیشدند، یعنی 20 میلیون از جمعیت کم درآمد کشور هم از سهام عدالت محروم شدهاند.