ویروسی که روی سر عروس و دامادها قند می‌ساید!

۱۳۹۹/۰۸/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۲۹۴۳
ویروسی که روی سر عروس و دامادها قند می‌ساید!

ایسنا|درشرایطی که کرونا روزهای سیاهی را برای کشور رقم زده است و محدودیت‌های بسیاری نیز برای مشاغل مختلف وجود دارد، برخی دفاتر ازدواج در شهر تهران بدون هیچ‌گونه نظارتی روزانه چندین مراسم عقد را آن هم با انبوهی از میهمانان برگزار می‌کنند.  در گذشته‌‎های نه چندان دور و دراز، عاقدها برای جاری کردن صیغه عقد، به خانه‌ها می‌رفتند و بزرگ‌ترها هم با چراغانی سرسرای خانه، آب و جارو کردن حیاط و تدارک میوه و شیرینی برای مهمان‌ها، بزمی برپا می‌کردند و جوان‌ترها را سرِ خانه و زندگی‌شان می‌فرستادند. اما با کوچک شدن خانه‌ها و حیاط‌ها و تقسیم وظایف شهری، سفره‌های عقد و ریسه‌کشی‌های خانگی رنگ باختند و جایشان را به تالارهای پذیرایی و دفاتر ازدواج دادند.  این روزها لابه‌لای صفحات شهر، اتفاقات ریز و درشت عجیبی پیدا می‌شود. در چندماهی که گذشت، چندین و چند شُغل و صِنف با مشکلات جدی و عدیده‌ای مواجه شدند؛ مثل تالارهای عروسی. اما به‌تازگی برخی دفترخانه‌های ثبت ازدواج با استفاده از این فرصت، از ظرفیت‌های موجود سالن‌های عقدشان نهایت استفاده را می‌کنند و در شرایطی که به خاطر کرونا تالارهای پذیرایی تعطیل شده‌اند از فرصت کرونا استفاده کرده و از آب کره می‌گیرند! با اینکه شرایط و اوضاع کرونا در کشور، به‌طرز هولناکی مهیب است، اما بعضی از محضرهای ثبت ازدواج در یک فضای نسبتاً کوچک و مسقف، ضمن برگزاری خطبه عقد، سور و سات پذیرایی ده‌ها مهمان را هم فراهم می‌کنند! مشخصاً برگزاری مراسم این‌چنینی، به‌خودی‌خود زیباست، اما در شرایطی که روزانه در کشور چندین‌هزار نفر به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند و چندصد نفر بر اثر این بیماری جان می‌بازند، برگزاری این مراسم آن هم با ده‌ها مهمان، بیشتر به بازی «رولت روسی» شباهت دارد! در همین رابطه خبرنگار ایسنا به عنوان مراجعه کننده با چندین دفتر ثبت ازدواج در تهران تماس می‌گیرد تا ابعاد مختلف این موضوع را بیشتر روشن کند.

     سالن‌هایی با ظرفیت 50 تا 60 نفر

متصدی یکی از سالن‌های عقد تشریفاتی که چندین و چند شعبه در نقاط مختلف پایتخت دارد، در پاسخ به درخواست او در خصوص تشریح لیست قیمت‌ها و خدمات دفتر ثبت ازدواج خود در این روزهایی که تالارهای پذیرایی به‌خاطر محدودیت‌های کرونا تعطیل شده‌اند، می‌گوید: «ظرفیت هر کدام از سالن‌های ما به کاربری شما بستگی دارد؛ بسته به نوع عقد، عروسی، تعداد مهمان‌ها، فیلم‌برداری و عکس‌برداری، قیمت‌ها و ظرفیت‌ها متغیر می‌شود. اما به‌طور کلی، سالن‌ها بین ۵۰ تا ۶۰ نفر ظرفیت دارند. نوع قیمت‌ها هم با توجه به منویی که شما انتخاب می‌کنید، فرق می‌کند. ما همه‌نوع غذا را سرو می‌کنیم؛ حتی غذاهای دریایی! هرچیزی را هم که بخواهید، برایتان فراهم می‌کنیم؛ مثل آتش‌بازی، رقص نور، خواننده و همه و همه! هیچ محدودیتی هم نداریم!»

یکی دیگر از دفاتر ازدواج که در منطقه شهران واقع است، در شرایط کرونایی تا ۷۰ نفر مهمان می‌پذیرد. متصدی‌اش در این رابطه می‌گوید: «حالا اگر تعداد بیشتری هم مهمان داشته باشید، می‌توانید مراسم‌ را در تالارمان برگزار کنید!» مهلت حضور در این دفتر عقد با ظرفیت ۷۰ نفر، تنها و تنها یک‌ساعت است اما مهلت ماندن در تالار، می‌تواند بیشتر هم باشد! در این دفتر ثبت ازدواج، روال کارها مثل سابق و روزهای قبل از کرونا است و همه‌چیز سر جای خودش قرار دارد؛ از فیلمبردار و عکاس گرفته تا عاقد و سالن‌کارها، و به تنها چیزی هم که گویا توجهی نمی‌شود، ویروسی‌‎ست‌ که ممکن است به‌صورت پنهانی و ناخوانده، خودش را بین مهمان‌ها دعوت کند.

    موزیک زنده با شام و پذیرایی

دفتر ازدواج دیگری در منطقه بلوار مرزداران، از نرخ‌ها و شرایطش این‌طور صحبت می‌کند: «قیمت ورودی سالن عقد ما در روزهای شنبه تا چهارشنبه یک میلیون و هشتصد هزار تومان و در روزهای پنج‌شنبه و جمعه، دو میلیون و دویست هزار تومان است. دفتر ما دو سالن دارد، که یکی از آنها سرپوشیده است و دیگری رو باز! موزیک زنده و انواع شام و پذیرایی هم داریم.» البته در این میان هستند دفاتری که به پروتکل‌های تعریف‌شده با تعداد کمتری از میهمان پایبند باشند. یکی از همین دفاتر ثبت عقد که در قلهک واقع شده است، می‌گوید: «ظرفیت سالن عقد ما بین ۱۰ تا ۱۵ نفر است. بیشتر از این تعداد را هم می‌توانیم قبول کنیم اما در شرایط فعلی به‌هیچ‌وجه نه.» چهار یا پنج دفتر دیگر در میدان تجریش، پونک، شهریار و شهرک غرب هم همین پاسخ را می‌دهند. اما یکی دیگر از سالن‌های عقدکه در بلوار اندرزگوست، اظهار می‌کند که تعداد پذیرش و مهلت حضور مهمان‌ها را در این محدودیت‌ها کرونایی، تا حد ممکن پایین آورده، طوری که خطبه عقد هر عروس و داماد، در عرض یک‌ساعت و در حضور نهایتاً ۳۰ مهمان، خوانده می‌شود! این در حالی است که اگر بنا بر پذیرایی مهمان‌ها در یکی از وعده‌های غذایی باشد، آنها می‌توانند تا سه ساعت در سالن بمانند! لازم به ذکر است دفترخانه‌های ثبت ازدواج، به دلیل ماهیت خود هرچند زیرمجموعه هیچ‌کدام از نهادهای وزارت صمت نیستند و تمام ارجاعات این مراکز به سازمان ثبت-که تحت نظر قوه قضاییه اداره ‌می‌شود- بازمی‌گردد ولی تمام خدمات صنف تالارهای پذیرایی و رستوران‌ها را می‌دهند. حال پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود، این است در شرایطی که این بیماری مُهلک جان بسیاری از مردم کشورمان را می‌گیرد چگونه این دفاتر بدون محدودیت، با ساز و دُهل میزبان مرگ خاموش مراسم عقد جوانان می‌شوند!؟ علی مظفری رییس کانون سردفتران ازدواج و طلاق در این باره به ایسنا گفت: موضوع ازدواج موضوعی نیست که بتوان به‌طور کامل آن را تعطیل کرد و بدون قید و شرط آن را رها کرد.