روی خط خبر

۱۳۹۹/۰۹/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۴۹۵

فهرست دریافت‌کنندگان ارز نیمایی و دولتی تا 3 آذر

بانک مرکزی مانند رویه ماه‌ها و یک‌سال اخیر، فهرست دریافت‌کنندگان ارز دولتی 4200 تومانی برای کالاهای اساسی و دارو و ارز به نرخ سامانه نیما را به‌روزرسانی و منتشر کرد.روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: فهرست‌های انتشار یافته حاوی دریافت‌کنندگان ارز دولتی و نیمایی طی بازه زمانی 21 فروردین ماه 1397 تا تاریخ 3 آذر ماه 1399 است. گفتنی است، این فهرست شامل اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی به همراه میزان و نرخ ارز دریافتی است که از طریق سامانه نیما ارز دریافت کرده‌اند.

3310 میلیارد تومان عملیات  بازار باز با نرخ بالای 19.5 درصد

بانک مرکزی در مهلت تعیین شده ۱۵ سفارش فروش اوراق بدهی دولتی از طریق ابزار توافق بازخرید در مجموع به ارزش 61.5 هزار میلیارد ریال از طریق سامانه بازار بین‌بانکی دریافت کرد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، پیرو اطلاعیه روز یکشنبه 2 آذرماه 1399 مبنی بر برگزاری حراج خرید مدت‌دار اوراق بدهی دولتی در عملیات بازار باز، این بانک در مهلت تعیین شده ۱۵ سفارش فروش اوراق بدهی دولتی از طریق ابزار توافق بازخرید در مجموع به ارزش 61.5 هزار میلیارد ریال از طریق سامانه بازار بین‌بانکی دریافت کرد.

با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از کمبود نقدینگی در بازار بین‌بانکی و همچنین فاصله گرفتن نرخ سود موزون بازار از نرخ سود هدف، موضع پولی بانک مرکزی در این هفته تزریق نقدینگی در قالب قرارداد توافق بازخرید (ریپو) با سررسید 14 روزه بود. در مجموع، بانک مرکزی با تزریق 33.1 هزار میلیارد ریال نقدینگی با حداقل نرخ 19.5 درصد به بانک‌های متقاضی موافقت کرد. معاملات مربوط به این عملیات و معاملات مربوط به سررسید توافق خرید دو هفته قبل به ارزش 26.7 هزار میلیارد ریال توسط کارگزاری بانک مرکزی در روز چهار‌شنبه 5 آذرماه انجام شد. همچنین، در هفته جاری یک بانک برای تأمین نقدینگی بسیار کوتاه‌‌مدت (اضطراری) خود از اعتبارگیری قاعده‌مند در روز یکشنبه و به ارزش 12.6 هزار میلیارد ریال در قالب توافق بازخرید استفاده کرد. بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی) مشروط به در اختیار داشتن اوراق بدهی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سود سقف دالان (22 درصد) استفاده کنند. ذکر این نکته ضروری است که بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی اجرا می‌کند. موضع این بانک (خرید یا فروش قطعی یا اعتباری اوراق بدهی دولتی) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌ سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی اقدام کنند.

مجلس در کاهش تورم  پشتیبان بانک مرکزی است

یک نماینده مجلس با اشاره به هدفگذاری ضدتورمی بانک مرکزی، گفت: استفاده از نظرات کارشناسان، تحقق هدف را تضمین خواهد کرد.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک مرکزی در مدیریت جدید به این موضوع رسیده که تصمیمات خلق الساعه راه به جایی نخواهد برد، گفت: باید در تمامی برنامه‌های دولت ساماندهی بازار و کمک به تولید داخل مدنظر باشد تا به این ترتیب رونق اقتصادی رخ دهد. شهباز حسن‌پور بیگلری در گفت‌وگو با ایبِنا با اشاره به برنامه بانک مرکزی تحت عنوان برنامه ضدتورمی، گفت: استفاده از نظرات کارشناسان امر مهم‌ترین موضوعی است که توفیق برنامه‌ها را تضمین خواهد کرد و برهمین اساس اگر بانک مرکزی با انجام بررسی‌های کارشناسانه نسبت به تدوین چنین طرحی اقدام کرده، قطعا موفقیت آن تضمین خواهد شد.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه استفاده از نظرات مجلس، مرکز پژوهش‌های آن و همچنین پارلمان‌های بخش خصوصی در تدوین طرح‌های ضدتورمی بسیار اثرگذار خواهد بود، افزود: بانک مرکزی در مدیریت جدید به این موضوع رسیده که تصمیمات خلق الساعه راه به جایی نخواهد برد. وی با بیان اینکه تشدید نظارت بر فعالیت‌های بازار یکی از راه‌های رسیدن به هدفگذاری تورمی است که برنامه‌ریزی در خصوص آن در حال انجام است، تصریح کرد: بانک مرکزی باید برای هدایت نقدینگی به سمت تولید علاوه بر رونمایی از مشوق‌های جدید، طرح‌های دارای توجیه اقتصادی را نیز مورد حمایت قرار دهد. این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه کمک به تسریع در صادرات و واردات از دیگر اقداماتی است که می‌تواند جلوی خود تحریمی را بگیرد، گفت: بانک مرکزی باید با یک برنامه مدون مسیر رونق اقتصادی را هموار کند. حسن پور بیگلری با اشاره به اینکه مهار تورم با بخشنامه و دستورالعمل‌هایی که نگاهی به تولید ندارد عملیاتی نخواهد شد، افزود: باید در تمامی برنامه‌های دولت ساماندهی بازار و کمک به تولید داخل مدنظر باشد تا به این ترتیب رونق اقتصادی رخ دهد.مجلس آماده کمک به تیم اقتصادی دولت برای مهار تورم و همچنین کنترل نرخ‌ها است، از این‌رو اگر نیاز به قانونی در این باره باشد نیز مصوب خواهد شد.