رویداد

۱۳۹۹/۰۹/۰۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۵۰۶

1040سواری وارداتی منتظر حکم قضایی

فارس|ناظر گمرکات استان بوشهر با تشریح وضعیت 1040 دستگاه خودروی سواری مانده در گمرک گفت: منتظر حکم قضایی برای تعیین تکلیف هستیم. همچنین 1000 کانتینر کالا و 9000 هزار تن کالای غیرکانتینری متروکه شد. بهروز قره بیگی درباره اینکه چه تعداد خودرو سواری در گمرکات استان بوشهر مانده و امکان ترخیص آنها وجود ندارد، اظهارداشت: بر اساس مصوبات سال ۹۸ دولت همه خودروهایی که با ثبت سفارش معتبر قابلیت ترخیص داشت تشریفات آنها انجام شد. در حال حاضر ۱۰۰ دستگاه خودرو به دلیل مشکل ثبت سفارش نتوانستند ترخیص شوند و به همین دلیل متروکه شده و به سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی ابلاغ شده است. وی گفت: همچنین بالغ بر ۱۰۴۰ دستگاه خودرو سواری با توجه به مشکلات ثبت سفارش، پرونده قضایی دارند که تحت رسیدگی بوده و هنوز حکم قطعی آنها صادر نشده است. در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته و اخیراً نیز رییس دادگستری و بازرسی و استان بازدیدی داشتند .وی با بیان اینکه این خودروها بیشتر مربوط به دو شرکت هیوندای کره و تویوتا ژاپن و همچنین یک دستگاه بی‌ام‌دبیلو است، بیان داشت: خودروهایی که به مرجع قضایی معرفی شده مشمول قانون قاچاق هستند و در صورتی که حکم تبرئه بگیرند بر اساس مصوبه گذشته دولت نیاز به مصوبه جدید نداشته و قابل ترخیص هستند .قره‌بیگی ادامه داد: علاوه بر این خودروها، ۴۰ دستگاه خودرو سواری بالای ۲۵۰۰ سی‌سی وجود دارد که متروکه شده و به سازمان اموال تملیکی ابلاغ شد.

مدیرکل گمرک بوشهر در مورد حجم کالاهای متروکه در گمرک بوشهر عنوان کرد: 1000 کانتینر کالا و 9000 تن کالای انباری متروکه شده که اظهارنامه‌های آن برای سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی ارسال شد. البته با اساس مصوبه اخیر دولت در رابطه با کاهش کالاهای رسوبی، تا روز چهارشنبه گذشته ۴ هزار تن کالای کانتینری و غیره که مربوط به مواد اولیه تولید بوده و منع خروج نداشت از گمرکات استان تخصیص شدند .قره‌بیگی در پاسخ به این سوال که امکان ترخیص کالاهای متروکه شده وجود دارد، تاکید کرد: طبق ماده ۳۳ قانون امور گمرکی کالای متروکه تا زمانی که به فروش نرفته و مشکل مقرراتی نداشته باشد، می‌تواند با اظهار صاحب کالا ترخیص شود .به گفته این مقام گمرکی، مشکل اغلب کالاهای متروکه و رسوبی، ثبت سفارش، منشأ ارز، عدم توانایی پرداخت تعهدات، رد مجوزها بوده و بخشی از آنها نیز کالاهای ممنوعه هستند.

وی با اشاره به اینکه کالاهای مانده در محوطه‌های بندری با توجه به اینکه منطقه ویژه اقتصادی محسوب می‌شود باید توسط اداره بندر متروکه اعلام شود، تصریح کرد: گمرک براساس اعلام بندر، کالاها را ارزیابی و به سازمان اموال تملیکی معرفی می‌کند .ناظر گمرکات استان بوشهر در مورد کالاهای اساسی موجود گفت: ۲۴ هزار تن برنج داشتیم که حدود سه هزار تن آن مربوط به بخش خصوصی و مابقی برای شرکت بازرگانی دولتی است که از این میزان ۱۱ هزار تن ترخیص شده و ۱۱ هزار تن دیگر در شرف انجام تشریفات گمرکی قرار دارد.

کاغذبازی در بازارگاه مانع توزیع به موقع نهاده‌های دامی

عضو اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران گفت: کاغذبازی مدیران سامانه بازارگاه برای تایید عرضه نهاده‌های دامی در بازار تمامی حلقه‌های تامین تا مصرف نهاده‌های دامی را متضرر کرده است. به گزارش روابط عمومی اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران (اوندا)، حمید رضا روحی با اعلام این مطلب اظهار کرد: در شرایطی که بازار معطل عرضه نهاده‌های دامی است شدت بروکراسی در سامانه بازارگاه برای توزیع این کالاها از یک سو به تشدید بر هم خوردن نظم بازار نهاده‌های دامی به دلیل عدم عرضه دامن می‌زند و از سوی دیگر هزینه‌های واردکنندگان را افزایش می‌دهد. وی افزود: در حالی که مرغداران و دامداران برای تامین خوراک دام خود معطل هستند؛ میسر نشدن امکان توزیع به موقع نهاده‌های دامی در سامانه بازارگاه از سوی مدیران مربوطه موجب شده است تا واردکنندگان و صنایعی که نهاده‌های دام و طیور مواد اولیه آنها محسوب می‌شود، متضرر شوند. این فعال اقتصادی ادامه داد: واردات کالاهای اساسی به کشور با توجه به شرایط تحریم اقتصادی؛ سخت و هزینه بر است اما فعالان اقتصادی با پذیرفتن تمامی ریسک‌ها در این مسیر وارد شده و محموله‌ها را به بنادر و گمرکات کشور رسانده‌اند اما به دلیل برخی سوءمدیریت‌ها و طولانی بودن فرآیند کاغذبازی میان مدیران سامانه بازارگاه امکان توزیع این کالاها در بازار وجود ندارد. روحی تصریح کرد: واردکنندگان زمانی که محموله‌های نهاده‌های دامی را به بنادر و گمرکات می‌رسانند برای اینکه امکان عرضه در سامانه بازارگاه را داشته باشند باید از مدیران مرتبط با سامانه بازارگاه تایید اولیه را دریافت کنند اما گاهی اوقات مدت زمان برای اخذ این تاییدیه به یک هفته نیز می‌رسد که این مساله به کمبود نهاده‌های دامی در بازار دامن می‌زند.