در شهر

۱۳۹۹/۰۹/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۳۷۱۲

دولت به حمل و نقل عمومی کمک کند

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ‌تأمین منابع مالی برای کیفیت‌بخشی مترو و سرپا نگه داشتن این ناوگان ضرورت دارد، گفت: دولت به حمل و نقل عمومی کمک کند. زهرا صدراعظم نوری، عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با فارس، درباره نرخ بلیت مترو و اتوبوس اظهار کرد: قیمت تمام شده بلیت مترو در حال حاضر حدود 15هزار تومان است و به‌طورکلی بر اساس قانون یک سوم این هزینه باید توسط شهرداری، یک سوم توسط دولت و یک سوم توسط مردم پرداخت شود. وی افزود: در حال حاضر بیشترین سهم در مورد بلیت مترو توسط شهرداری تهران پرداخت می‌شود و دولت عملا در پرداخت سهم خود اقدامی انجام نداده و اگر به دنبال توسعه کیفیت مترو و افزایش تعداد واگن‌ها هستیم، باید فکری به حال تأمین منابع شود. عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ‌تأمین منابع برای کیفیت‌بخشی مترو و سرپا نگه داشتن این ناوگان از طریق فروش بلیت، کمک دولت و مجلس، اوراق مشارکت و موضوعاتی اینچنینی است که باید به صورت کامل مدنظر قرار گیرد. نوری با تأکید بر ضرورت حمایت دولت از حمل و نقل عمومی گفت: اینکه به صورت ناگهانی نرخ بلیت مترو برای شهروندان افزایش یابد مناسب نیست، ما هم مخالیم چرا که باید این مساله طی سال‌ها و به تدریج انجام شود. به‌طوری که سالانه اگر حداکثر 20 تا 30 درصد به نرخ بلیت مترو افزوده شود بخشی از هزینه تأمین منابع برای مترو حاصل خواهد شد. وی گفت: ‌اگر هم تصمیم گرفته شود مردم مبلغ اضافه‌تر برای سال‌های آینده پرداخت نکنند اینکه جایگزین آن به چه صورتی باشد و چگونه تأمین شود باید مدنظر قرار گیرد اگر قرار است دولت سهم مردم را پرداخت کند این مساله لازم بوده در بودجه عمومی دیده شود و مجلس آن را تصویب کند.

زلزله تهران  فیلم سینمایی می‌شود!

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از ساخت فیلمی سینمایی با موضوع زلزله تهران خبر داد. به گزارش تسنیم، حیدر کلهری با بیان اینکه ساخت فیلم درباره زلزله تهران می‌تواند منافع آموزشی و پژوهشی بسیاری داشته باشد، گفت: این فیلم بر اساس داستان‌های آینده نگرانه درباره زلزله احتمالی تهران ساخته می‌شود و روایت آن به سه بخش پیش از وقوع، حین وقوع و پس از وقوع زلزله می‌پردازد. کلهری همچنین درباره ضرورت پرداختن به زلزله تهران اظهار کرد: زلزله تهران بزرگ‌ترین حادثه طبیعی شهر تهران شناخته شده است این حادثه احتمالی دارای ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و امنیتی و ... که است که متاسفانه به دلیل پیچیدگی‌های موضوع مدیریت بحران هیچ تصور روشنی از ابعاد و تبعات این حادثه در دست نیست. بر همین اساس تولید فیلم سینمایی می‌تواند زمینه عمیق شدن در موضوع و پرداختن به بخشی از ابعاد و تبعات وقوع و چگونگی مدیریت این حادثه را فراهم کند. وی افزود: ساخت فیلم زلزله تهران موجب می‌شود موضوع مدیریت بحران در اولویت برنامه‌های کلان کشور قرار گیرد که متاسفانه با وجود حادثه خیزی کشور و خسارت‌های سنگین ناشی از حوادث طبیعی در برنامه‌ریزی‌های کلان مدیریت بحران صرفاً به بحث مقابله در زمان بحران محدود می‌شود و سایر فازهای مدیریت بحران از جمله پیشگیری و آمادگی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

ناهمخوانی دخل و خرج رانندگان اتوبوس‌های خصوصی

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اعلام اینکه با وجود گذشت ۴۰ هفته از اعلام ورود ویروس کرونا به کشور، ناوگان اتوبوسرانی تهران مثل روز اول و چه بسا، دقیق‌تر و وسیع‌تر از قبل ضد عفونی می‌شود، گفت: آنچه برای ما بسیار اهمیت دارد، حفظ ایمنی و سلامتی شهروندانی است که برای رفت و آمدهای شهری، اتوبوس انتخاب نخست آنهاست. به گزارش ایسنا، محمود ترفع با اشاره به تشدید مسائل و مشکلات ناوگان اتوبوسرانی تهران با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه و افزایش نرخ ارز و نرخ تورم، اظهار کرد: شیوع کرونا به مسائل و مشکلات موجود شرکت واحد دامن زده که نمونه‌ای از آن کاهش مسافران ناوگان از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در روز به ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار نفر است که منجر به کاهش بی‌سابقه درآمدهای شرکت واحد شده است.  او با تأکید بر اینکه در حال حاضر درآمدهای این شرکت به حدی کاهش یافته که حقوق ناظران خطوط هم به سختی پرداخت می‌شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر این، با توجه به هزینه بالای نگهداری اتوبوس و کاهش درآمد رانندگان اتوبوس‌های خصوصی به دلیل کاهش تعداد مسافران، دخل و خرج رانندگان همخوانی ندارد.

انسجام دولت و مجلس برای تضعیف جایگاه شوراها

عضو شورای شهر تهران، در انتقاد به مصوبه مجلس مبنی بر کاهش اختیارات شوراهای شهر، گفت: دولت و مجلس در تضعیف جایگاه شوراها منسجم عمل کردند.

به گزارش مهر، محمد سالاری، در انتقاد به مصوبه روز 9 آذر 99 مجلس مبنی بر کاهش اختیارات شوراهای شهر کشور در توییتر خود نوشت: مجلس یازدهم، این هفته طی مصوبه‌ای مهم‌ترین اختیار نهاد ‎شوراهای شهر، یعنی تعیین و تصویب ‎عوارض شهری را به ‎وزارت کشور بازگرداند. دولت و وزارت کشور هم سرمست از این تصمیم‌اند. دولت لایحه داد و مجلس بهتر از آنچه دولت انتظار داشت تصویب کرد، دولت و مجلس در تضعیف جایگاه شوراها منسجم عمل کردند.