وزیر صمت دستور اجرای پروژه نورد گرم شماره 2 فولاد مبار که را صادر کرد

۱۳۹۹/۰۹/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۴۰۴۲
وزیر صمت دستور اجرای پروژه نورد گرم شماره 2 فولاد مبار که را صادر کرد

روز پنج‌شنبه 20 آذر 1399، علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت که به همراه جمعی از معاونان خود از خطوط تولید فولاد مبارکه بازدید می‌کرد، طی سخنانی از وجیه‌الله جعفری رییس هیئت عامل ایمیدرو خواست تا پروژه نورد گرم شماره 2 فولاد مبارکه را با همکاری مدیران این شرکت در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیاتی نماید.

وی ثبات مدیریتی فولاد مبارکه را یکی از توفیقات این مجموعه دانست و با بیان اینکه هر بنگاهی که از مدیران کارآمد و باثبات برخوردار بوده از توفیقات خوبی هم بهره‌مند شده است، تصریح کرد: فولاد مبارکه ازجمله سازمان‌هایی است که با مدیران شایسته پیشین و فعلی خود، ازجمله مهندس عظیمیان که سکان‌دار این مجموعه است، با برنامه‌هایی کارآمد به ارتقای سطح دانش، فناوری، تولید، کارایی، بهره‌وری و گسترش این سازمان کمک و طرح‌های توسعه خود را به‌خوبی دنبال کرده‌اند.

رزم‌حسینی افزود: یکی از برنامه‌های جدید وزارت صمت تأمین سرمایه از محل بازار سرمایه است. امروز نقدینگی در کشور به 3400 هزار میلیارد تومان رسیده و پول‌های سرگردان در اقتصاد ایران در بازارهای غیرکارآمد در حال چرخش است؛ در این شرایط وظیفه دولت، مدیران و سیاست‌گذاران در عرصه پول و ارز این است که نقدینگی را به سمت افزایش تولید و برنامه‌های تولیدمحور هدایت کنند. از این رو وزارت صمت جمع‌آوری این سرمایه‌های سرگردان در بازار سرمایه و جهت‌دهی آنها به‌سوی صنایع خودروسازی، فلزات رنگی و نساجی و لوازم‌خانگی را از برنامه‌های اساسی خود می‌داند. بدون شک این اقدام رشد اقتصادی و اشتغال‌زایی را در پی خواهد داشت.

وی رفع قوانین مزاحم و بروکراسی اداری را دومین اقدام این وزارتخانه دانست و اظهار داشت: یکی از اهداف ما در وزارتخانه اجرای این راهبرد است و به‌طور قطع آن را اجرا خواهیم کرد و چه‌بسا سایر وزارتخانه‌ها هم در این مسیر، وزارت صمت را همراهی کنند. ما تا حد توان خود، مسیر را برای مجاهدین اقتصادی، کارآفرینان و صاحبان سرمایه در حوزه اقتصاد تولیدمحور و کسانی که در زمینه توانمندسازی جوامع محلی کار می‌کنند، هموار خواهیم کرد.

وزیـــــر صـــمت از وجود کارخانه‌های فولادسازی، پتروشیمی و سایر تولیدکنندگان داخلی به عنوان عاملی مهم در تاب‌آوری در برابر تحریم‌ها نام برد و گفت: اگرچه تحریم‌ها و مبارزه با کرونا برای دولت هزینه‌های زیادی داشته، اما دولت تا امروز سر پا ایستاده و عزت خود و کشور را حفظ کرده است. در چنین شرایطی بسیاری از طرح‌های توسعه شروع و اجرا شده و به بار نشسته که این امر بسیار بزرگ و مهم است.

وی در همین خصوص تصریح کرد: فولاد مبارکه می‌تواند محور توسعه استان قرار بگیرد. با برنامه‌ای که مدیران در نظر دارند و برنامه پیوست اجتماعی برای شرکت‌های نامدار و بزرگ که تقویت‌کننده شرکت‌های کوچک به شمار می‌آیند، به‌راحتی کسب‌وکارها و وضعیت فرصت‌های شغلی خرد و شاخص‌های امنیتی بهبود پیدا خواهد کرد و بدین ترتیب دیگر شاهد مهاجرت روستاییان به شهرهای بزرگ نخواهیم بود. به خاطر داشته باشیم مهاجرت سالانه 250 هزار نفر به شهرهای بزرگ و حاشیه‌نشینی 25 میلیون نفر از جمعیت کشور اصلا زیبنده ایران نیست. امروز در روستاها اینترنت پرسرعت داریم، اما مردم این روستاها هنوز کسب‌وکار ندارند. از این رو چنانچه استاندار محترم اصفهان، نمایندگان ولی‌فقیه و نمایندگان محترم مجلس در این استان همدل باشند، وزارت صمت نیز این آمادگی را دارد که تجار باشرافت و متدین را در جهت توسعه پایدار و متوازن در این استان بسیج کند و به‌یقین این امر امکان‌پذیر است. وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود از آزاد شدن صادرات در هفته‌های اخیر به عنوان گامی بلند در جهت توسعه واردات کالاهای ضروری و مواد اولیه نام برد و گفت: هم‌اکنون شرایطی فراهم شده است که به‌جای اینکه صادرکننده در دادگاه پرونده پیدا کند، در مسیر تأمین کالاهای ضروری و مواد اولیه کارخانه‌ها حرکت می‌کند. طبق تصمیم شجاعانه رییس‌جمهوری در چند هفته گذشته، قرار است 8400 میلیون کالای رسوب‌شده در گمرکات کشور ترخیص شود و این کار در حال انجام است.

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران با بیان اینکه عرضه محصولات فولادی در بورس به‌سبب حمایت از تولید بوده است، گفت: بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی ستاد اقتصادی دولت، تمامی محصولات فولادی باید در بورس کالا عرضه شوند و از مازاد آن صادرات صورت گیرد.

علیرضا رزم‌حسینی همچنین تصریح کرد: هدف از ابلاغ این شیوه‌نامه تقویت تولید بوده است تا عرضه و تقاضای محصول در بورس کالا به‌صورت شفاف انجام گیرد. استفاده از این روش و شیوه‌نامه باعث تعادل قیمت‌ها خواهد شد. وی افزود: در سند فولادی کشور با تعامل تشکل‌های بخش خصوصی، سهمیه‌بندی‌ها انجام شده و هیچ محدودیتی در صادرات وجود ندارد و با این روش صادرات نیز می‌تواند انجام گیرد. رزم‌حسینی یکی از اهداف بازدید خود و هیئت همراه را راه‌اندازی و آغاز جدی فعالیت‌های مربوط به طرح توسعه خط نورد گرم شماره2 فولاد مبارکه خواند و ادامه داد: طرح‌های توسعه‌ای این شرکت با سرمایه‌گذاری نزدیک به یک میلیارد یورو و 30 هزار میلیارد تومان در دست اجراست که یک سرمایه‌گذاری بسیار خوب است. وی با بیان اینکه صنعت فولاد کشور در رفع تحریم‌ها و تأمین مواد اولیه کارخانه‌های مرتبط نقش مهمی ایفا کرده است، ادامه داد: صنعت فولاد کشور علاوه‌بر تأمین نیازهای داخلی، بخش مهمی از محصولات خود را صادر کرده و برای کشور در مقطع حساس کنونی ارزآوری داشته است. وزیر صمت با اعلام این مطلب که در این وزارتخانه بالغ‌بر 100 هزار میلیارد تومان پروژه اقتصادی در حوزه صنعت و معدن تدوین شده است، گفت: برای تأمین مالی این پروژه‌ها با همکاری خوب وزارت اقتصاد و سازمان بورس، از بازار سرمایه کمک می‌گیریم تا به بانک‌ها فشار وارد نشود و مردم هم می‌توانند با مشارکت در این پروژه‌ها به‌طور مستقیم در تولید شرکت کنند.