بازارسهام
اجماع برای عرضه کامل فولاد در بورس کالا
سید کاظم موسوی، عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: نمایندگان مجلس به همراه دولت طی ماههای اخیر شرایط بازار فولاد کشور را از جوانب مختلف بررسی کردهاند که ماحصل این بررسیها عرضه کامل فولاد در بورس کالا به منظور تامین نیاز آسان صنایع داخلی و واقعیسازی و شفافیت قیمتها در کنار تقویت صادرات بوده است. وی افزود: در جلساتی که با نمایندگان وزارت صمت برگزار شده و نتایج آن نیز نمایان است، بازار فولاد با رشد عرضهها در بورس در مسیر ساماندهی قرار گرفته و این موضوع نویددهنده اتفاقی روشن در صنعت فولاد، رشد همزمان صنایع بالا و پایین دستی در کنار تقویت بورس کالا است. موسوی گفت: شاید بعضا با نوسان قیمت محصولات فولادی مواجه باشیم اما دولت با فراهم آوردن شرایط عرضه کامل این محصولات در بورس کالا به بهبود شرایط بازار کمک کرده که استمرار این روند، قطعا اثر ویژهای در جلوگیری از نوسانهای کاذب قیمتی و وارد شدن آسیب به این صنعت خواهد داشت. این نماینده مجلس تصریح کرد: گزارشاتی که از بازار طی هفتههای گذشته به ما رسیده، نشاندهنده آن است که قیمت و میزان عرضه فولاد بهبود یافته اما به مرور باید با عرضه کامل زنجیره به نقطه آرامش و مطلوب برسیم؛ همچنین تعادل و کاهش نرخ ارز در چندماه اخیر و کاهش انتظارات تورمی نیز نشاندهنده حرکت دولت همسو با خواسته مجلس است. عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: بورس کالا یک مکانیسم کارآمد است که بازارهای کالایی کشور برای رهایی از ساختار غیرشفاف نیازمند این بستر معاملاتی است، بنابراین مجلس و دولت باید زیرساختهای لازم را برای تسهیل عرضه محصولات در بورس کالا فراهم کنند تا کشور در تامین کالاهای اساسی، رشد اشتغال و ارتقای سطح معیشت مردم مشکلی نداشته باشد.
افزایش ارزش سهام عدالت سهامداران روش غیرمستقیم
اکبر حیدری سخنگوی شرکتهای سرمایهگذار استانی سهام عدالت گفت: سهامداران در روش غیرمستقیم، علاوه بر سهام ۳۶ شرکت بورسی، بطور متوسط ۱۲۵ هزار سهام شرکت سرمایهگذاری استانی را هم در سبد دارایی خود دارند که همین امر، سهام عدالت آنها را در مقایسه با روش مستقیم، ارزندهتر کرده است. وی با بیان اینکه سهام عدالت ارزشمند است گفت: تاکید بسیاری از مسوولان بر نگهداری سهام عدالت است، زیرا ارزش ذاتی سهام عدالت بسیار بالاتر از قیمت فعلی است. حیدری ادامه داد: از ۴۹ میلیون نفر دارنده سهام عدالت، ۱۹ میلیون نفر روش مدیریتی مستقیم و ۳۰ میلیون نفر، روش مدیریتی غیرمستقیم را انتخاب کردهاند. وی گفت: توصیه من به سهامداران عدالت این است که فروش سهام خود را در مرحله آخر قرار دهند، زیرا به زودی زیرساختهای لازم برای دریافت تسهیلات بانکی از طریق سهام عدالت فراهم میشود و اگر مردم صبور باشند میتوانند به جای فروش سهام عدالت، از تسهیلات استفاده کنند. سخنگوی شرکتهای سرمایهگذار استانی سهام عدالت با بیان اینکه دارندگان سهام عدالت میتوانند ۶۰ درصد از ارزش سهام خود را به فروش برسانند، گفت: تفاوت فروش روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم سهام عدالت بدین صورت است؛ در روش مدیریت مستقیم، پس از ثبت سفارش فروش، وجه حاصل از فروش سهام شرکتها به صورت جداگانه به فروش میرود و به حساب فرد واریز میشود این در حالی است که در روش غیر مستقیم سهامدار یک بخشی از سهام شرکت سرمایهگذاری استانی را انتخاب میکند و به فروش میرساند و وجه حاصل از فروش یکجا به حساب سهامدار واریز میشود.
روند نزولی پالایشی ها
صندوقهای معاملهپذیر «سهامی» و «مختلط» در هفتهای که گذشت بطور متوسط ۲.۹درصد رشد قیمت را تجربه کردند و خالص ارزش داراییهای آنها دو درصد افزایش یافت، این در حالی بود که شاخص کل بورس توانست رشد ۲.۴درصدی را به ثبت برساند. بیشترین بازدهی هفتگی مربوط به صندوق سرو سودمند مدبران «سرو» با ثبت ۸.۵درصد رشد قیمت بود و NAV این صندوق ۵.۲درصد افزایش یافت. بهترین عملکرد هفتگی مربوط به صندوق ارزش آفرین بیدار «ارزش» بود به طوری که NAV آن ۶.۵درصد ارتقا یافت. بیشترین سقوط قیمت صندوقهای قابل معامله در این هفته به صندوق پالایشی یکم اختصاص داشت؛ صندوق «پالایش» که قیمت آخر هفته قبل آن ۳.۹درصد بالاتر از NAV ابطال بود با وجود افت ۶.۵درصدی قیمت، همچنان حبابی ۴.۹درصد دارد. بدون در نظر گرفتن دارا یکم، صندوق تجارت شاخصی کاردان «کاردان» را میتوان ارزانترین صندوق در شروع هفته بعد نام برد زیرا قیمت نهایی ۶.۳درصد زیر قیمت تئوریک آن است. صندوق «سرو» نیز به عنوان گرانترین صندوق با انحراف ۱.۶درصدی قیمت به استقبال هفته بعد رفت. در طول هفته جاری صندوقهای کالایی مبتنی بر سکه طلا به طور میانگین افت ۰.۵درصدی برای سرمایهگذاران خود به ارمغان آوردند، به موازات آن گواهی سپرده یک روزه سکه طلای بانک رفاه ۰.۶درصد افت قیمت داشت و ۰.۷درصد پایینتر از قیمت سکه بازار آزاد به معاملات این هفته خود پایان داد. صندوق ETF پشتوانه طلای زرافشان «زر» بیشترین بازدهی (۰.۳درصد) گروه صندوقهای مبتنی بر طلا را به دست آورد. صندوق «زر» نیز که حباب منفی ۷.۳درصدی داشت بیشترین و ارزانترین صندوق در بین صندوقهای قابل معامله طلایی است.