سیاست
اخذآخرین دفاع پوری حسینی
آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات پوری حسینی رییس پیشین سازمان خصوصی سازی در شعبه اول دادگاه کیفری یک تهران برگزار شد. به گزارش قوه قضاییه، در ابتدای جلسه قاضی از متهم پوری حسینی خواست تا برای اخذ آخرین دفاع در جایگاه قرار گیرد. سپس قاضی اتهامات پوری حسینی از جمله اخلال در نظام اقتصادی و تولیدی کشور بهطور عمده از طریق عدم رعایت تشریفات قانونی در واگذاری شرکتهای دولتی به بخش خصوصی را به وی تفهیم کرد. پوری حسینی گفت : صرف نظر از اینکه مواردی نظیر اهمال یا تضییع یا عدم رعایت تشریفات قانونی در فرآیند واگذاریها صحت دارد یا خیر، باید بگویم که در این فرآیندهای انجام شده هیچ فعلی برخاسته از دستور یا اقدام من وجود ندارد بنابراین هیچ یک از اتهامات را قبول ندارم. متهم پوری حسینی افزود: دولت شرکت ماشینسازی را به جای بدهی خود به صندوق فولاد، به این صندوق واگذار کرد و سازمان خصوصی سازی نیز به عنوان وکیل صندوق، شرکت ماشینسازی را به قربانعلی فرخزاد واگذار کرد. متهم پوری حسینی در ادامه توضیحاتی پیرامون فرآیند واگذاری شرکت حمل ونقل خلیج فارس ارایه کرد. وی در خصوص فرآیند واگذاری شرکت ایریتک، گفت: طبق تبصره ۳ ماده ۲۴ قانون اصل ۴۴ مدیران شرکتها نمیتوانند خریدار سهام به مزایده گذاشته آنها باشند؛ برداشت ما در سازمان خصوصی سازی این بود که این مدیران میتوانند در قالب یک شرکت دیگر سهام شرکتی که در زمره مدیران آن هستند را خریداری کنند. متهم پوری حسینی بیان داشت: من در مدت تصدی ریاست سازمان خصوصی سازی هیچ دستور و تصمیم فردی را صادر و اتخاذ نکردم و تمام اقداماتم ناظر بر مصوبات هیات واگذاری و در برخی موارد، هیات وزیران بود. این متهم گفت: از سال ۹۲ تا سال ۹۸ که ریاست خصوصی سازی را بر عهده داشتم هیچ اختیاری از هیات واگذاری به من برای واگذاری شرکتها تفویض نشده بود و من تنها دبیر هیات واگذاری بودم. متهم پوری حسینی گفت: من غیر از جلسات واگذاری پرسپولیس و استقلال که دارای برخی حساسیتها بود در هیچ جلسه مزایدهای شرکت نکردم و جلسات مزایده را همکارانم برگزار میکردند. پس از پایان دفاعیات متهم پوری حسینی، قاضی ختم جلسه رسیدگی به پرونده این متهم را اعلام کرد.
بررسی فساد بانکی حسین هدایتی
نخستین جلسه از سلسله نشستهای تخصصی تحلیل حقوقی پروندههای مفاسد اقتصادی با حضور رسول قهرمانی نماینده دادستان در پروندههای جرایم کلان اقتصادی و با محوریت پرونده فساد حسین هدایتی یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی کشور برگزار شد. این جلسه در قالب قرارگاه علمی مبارزه با مفاسد اقتصادی با همکاری مشترک پژوهشگاه قوه قضاییه، مجتمع ویژه تخصصی رسیدگی به جرایم اقتصادی و دانشگاه جامع امام حسین (ع) و با حضور قضات عالیرتبه و صاحبنظران حقوقی، اقتصادی و پولی و بانکی توسط پژوهشکده حقوق جزا و جرمشناسی پژوهشگاه برگزار شد. رسول قهرمانی نماینده دادستان تهران در پروندههای جرایم کلان اقتصادی در این جلسه به بررسی و آسیبشناسی ابعاد مختلف پرونده فساد حسین هدایتی یکی از ابر بدهکاران نظام بانکی کشور به ویژه بانک سرمایه پرداخت.
نامه محسن هاشمی به خواهرش: مواضعت را اصلاح کن
محسن هاشمیرفسنجانی در نامهای خطاب به خواهرش فائزه درباره محتوای سخنان وی در مصاحبه اخیرش، انتقاداتی را مطرح کرد. متن این نامه به شرح زیر است: خواهر عزیزم فائزه هنوز چهارمین سالگرد رحلت پدر، سپری نشده بود که انتشار مصاحبهای از تو موجب ناراحتی علاقهمندان آیتالله هاشمی رفسنجانی والبته اعضای خانواده را فراهم کرد و بهانهای مناسب به افراطیون و تخریبگران پدر داد و برگ دیگری بر مظلومیتش اضافه شد. نوشتن این سطور به معنای آن نیست که خود را بزرگتر یا فهمیدهتر از تو میدانم، چرا که تقریبا هم سن و سوابق سیاسی تو کمتر از من نیست، ولی احساس وظیفه کردم تذکراتی که بارها به شکل گفتوگوهای خانوادگی طرح شده بود را در قالب نامه سرگشاده بیاورم. به خوبی میدانی که متفاوت با بسیاری از شخصیتهای کشور، پدر، چهرهای نبود که مواضع و تفکراتش پوشیده باشد، از او هزاران صفحه اثر در قالب کتاب، خاطرات، خطبههای نماز جمعه، سخنرانی، مصاحبه و ... باقیمانده که حدود یکصد جلد آن تاکنون منتشر شده است. اتفاقا در موضوع ترامپ، برخطر او و تهدیدی که خودکامگی او هشدار علنی داده بود و گفتند:« ترامپ چهرهای خطرناک و قلدری که به اصول پایبند نیست و قواعد و مقررات را به راحتی به زیر پا میگذار، میباشد.» میدانی که ترامپ به واکنش احساسی و به دور از عقلانیت ایران در این ماههای آخر دل بسته بود تا بتواند آتش جنگ را روشن کند که با هشیاری و تدبیر مسوولان، به ویژه رهبر انقلاب این توطئه ناکام ماند و ایران با سرافرازی و ترامپ با شکست، سختترین دوره تحریمها را به پایان رساند. قطعا خود خوب میدانی و معتقدی که ترامپ کاری جز تهدید، تحریم، بدعهدی، ترور، توهین علیه ایران انجام نداد و سیاستمداری لمپن و قمار باز است و من سقوط ترامپ را به ملتهای ایران و امریکا تبریک گفتم. میدانم که در سالهای اخیر برخوردهای نادرستی با تو، خانواده و فرزندت شده است که شاید باعث کشاندن تو به تندروی و خارج شدن از مشی میانهروی پدر گردیده، ولی این دلیل نمیشود که به رییسجمهور کشور بیگانه امید ببندی ودم از استقلال بزنی! لذا ازتو صمیمانه تقاضا دارم صحبتهای خود را اصلاح و از این موضع عذرخواهی کنی و مانع تخریب پدر از طرف تجدیدنظرطلبان خارجی وافراطیون داخلی شوی.