رویداد

۱۳۹۹/۱۰/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۵۰۲۱

اولتیماتوم به بانک‌ها  برای دسته چک‌های جدید

بانک‌ها موظف هستند از اول تا ۲۰ بهمن نسبت به سفارش چاپ دسته چک‌های جدید اقدام کنند ضمن اینکه زمان توزیع چک‌های جدید در شعب نیز از ۱۰ اسفند تا ۱۰ فروردین خواهد بود. از 20 دی ماه طبق اعلام بانک مرکزی، دارندگان دسته چک می‌توانند به صورت اختیاری نسبت به ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد اقدام کنند. فعلاً ثبت در سامانه صیاد اختیاری است اما با ورود دسته چک‌های جدید به بازار، تمام دارندگان چک موظف هستند که اطلاعات چک را در صیاد ثبت کنند.طبق برنامه زمان‌بندی در نظر گرفته شده توسط بانک مرکزی، بانک‌ها موظف هستند از اول تا 20 بهمن نسبت به سفارش چاپ دسته چک جدید خود اقدام کنند ضمن اینکه زمان در نظر گرفته شده برای توزیع دسته چک‌های جدید در شعب نیز از 10 اسفند تا 10 فروردین است. بنابراین بانک‌ها از اسفندماه مجاز به توزیع دسته چک‌ها در شعب خود هستند و ممکن است در این فرآیند برخی از بانک‌ها سرعت بیشتری داشته باشند و برخی با تأخیر نسبت به توزیع چک‌ها اقدام کنند اما آنچه مسلم است بانک‌ها نهایتاً تا 10 فروردین 1400 فرصت دارند که دسته چک‌های جدید را در شعب توزیع کنند.

برهمین اساس نیز از سال آتی رسماً‌ دسته چک‌های جدید وارد بازار می‌شوند و مردم حتماً باید نسبت به ثبت اطلاعات این چک‌ها در سامانه صیاد اقدام کنند ضمن اینکه با ورود دسته چک‌های جدید صدور چک در وجه حامل نیز ممنوع خواهد شد. بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای از مردم خواست تا از هم‌اکنون نسبت به ثبت اطلاعات چک در صیاد اقدام کنند و تأکید کرد: با توجه به آغاز امکان ثبت اختیاری چک‌های صادره و دریافتی در سامانه صیاد از روز گذشته، تقاضا می‌شود صادرکنندگان و دریافت‌کنندگان چک به منظور آشنایی و سهولت در کار ثبت چک در سامانه صیاد، از هم‌اکنون چک‌های صادره و دریافتی خود را در این سامانه و از طریق برنامک‌های موبایلی مورد تایید بانک مرکزی که اسامی آنها در درگاه شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) منتشر شده است، ثبت کنند. بدیهی است ارایه خدمات بهتر از طرف شبکه بانکی نیاز به تعامل بیشتر مشتریان دارد، بنابراین بانک مرکزی و شبکه بانکی با اعتقاد به این مهم از هموطنان و دریافت‌کنندگان خدمات شبکه بانکی درخواست می‌کنند به منظور تسهیل در ارایه خدمات بهتر در زمینه چک از هم‌اکنون از بستر طراحی شده بهره برند و در فرصت باقیمانده تا زمان الزامی شدن ثبت چک، به صورت اختیاری فرآیند مربوطه را انجام دهند تا در صورت وجود هر گونه مشکل یا ابهام، نسبت به رفع و پاسخگویی آنها اقدام شود. تاکید می‌شود تا اطلاع ثانوی ثبت چک‌ها در این سامانه به صورت اختیاری بوده و کماکان چک‌ها طبق روال سابق در شبکه بانکی کشور کارسازی می‌شوند و تغییری در این زمینه انجام نگرفته است.لازم به ذکر است با انتشار دسته چک‌ها با ظاهر و مندرجات جدید در سال آتی، ثبت چک در سامانه صیاد اجباری خواهد شد. طبق اعلام بانک مرکزی از آنجا که با توزیع چک‌های جدید در سال آینده ثبت چک در سامانه صیاد اجباری می‌شود، متقاضیان به منظور آشنایی بیشتر با روند ثبت چک در سامانه صیاد از هم‌اکنون در این سامانه چک‌های خود را به صورت اختیاری ثبت کنند.

کشور به جای مالیات با فروش اموال و استقراض اداره می‌شود

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کشور با فروش اموال و دارایی‌ها یا استقراض اداره می‌شود و ظاهرا بنا نیست نظام مالیات ستانی کشور اصلاح شود.احسان خاندوزی با اشاره به سازوکار فروش اموال و دارایی‌های دولت در بازار سرمایه گفت: مواردی مثل فروش سهام دولت در بانک‌ها و پالایشگاه‌های کشور مصداق مشخص سرمایه فروشی است. به گفته خاندوزی، در 9 ماهه سال قبل 19 هزار میلیارد تومان، سهام شرکت‌های دولتی فروخته شده این درحالی است که در 9 ماهه ابتدایی امسال بیش از33 هزار میلیارد تومان اموال و دارایی‌های دولت فروخته شده است. اگر وزارت اقتصاد در ماه‌های ابتدایی سال و در شرایط رونق بورس سریع‌تر اقدام می‌کرد می‌توانست سهام بیشتری را به‌فروش برساند. این روند نشان می‌دهد که عملا کشور با فروش اموال و دارایی‌ها یا استقراض و فروش اوراق اداره می‌شود و ظاهرا بنا نیست نظام مالیات ستانی کشور اصلاح شود.نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هزینه نپرداختن مالیات عادلانه از سوی 5 تا 10 جمعیت کشور، متاسفانه توسط 80 میلیون نفر دیگر تحمل خواهد شد.وی گفت: اگر مالیات از فرادستان به درستی اخذ نمی‌شود هزینه   آن را باید اقشار محروم و فرودستان پرداخت کنند.

جریمه ۱۲۵ میلیون دلاری دویچه بانک آلمان به جرم رشوه‌خواری

دویچه بانک آلمان برای جلوگیری از تعقیب قضایی در ایالات متحده به اتهام مشارکت در طرح‌های رشوه‌خواری و دستکاری بازارهای فلزات گرانبها، نزدیک به ۱۲۵ میلیون دلار پرداخت خواهد کرد. به گزارش رویترز، دویچه بانک آلمان برای جلوگیری از تعقیب قضایی در ایالات متحده به اتهام مشارکت در طرح‌های رشوه خواری و دستکاری بازارهای فلزات گرانبها، نزدیک به 125 میلیون دلار پرداخت خواهد کرد. دویچه بانک که بزرگ‌ترین وام‌دهنده آلمان محسوب می‌شود، طی توافقی با وزارت دادگستری امریکا درباره تعویق سه ساله پیگرد قضایی و توافق مدنی مربوطه با کمیسیون بورس و اوراق بهادار این کشور، با پرداخت این مبلغ موافقت کرد. مدارک دادگاه نشان می‌دهد که تقریباً تمام این مبلغ مربوط به اتهاماتی است که بر اساس آن دویچه بانک قانون فساد خارجی فدرال (FCPA) را در معاملات خود در عربستان سعودی، ابوظبی، چین و ایتالیا نقض کرده است. تقریباً دو سوم این مبلغ، جریمه کیفری است.جزییات این پرونده روز جمعه در جلسه دادرسی در دادگاه فدرال بروکلین در نیویورک علنی شد.