بازار سرمایه

۱۳۹۹/۱۱/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۵۵۹۰

بازار سوم فرابورس راه‌اندازی می‌شود

مریم صفاریان، سرپرست مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام این خبر گفت: با ابلاغ این مصوبات، بازار هدف به عنوان یکی از بازارهای فرابورس ایران متشکل از دو تابلوی اصلی و فرعی ایجاد خواهد شد. 

صفاریان افزود: شرکت‌های دارای چشم‌انداز روشن از رشد و سودآوری که شرایط پذیرش در بازارهای اول و دوم فرابورس را ندارند، می‌توانند بر اساس شرایط پیش بینی شده در مقررات که نسبت به شرایط پذیرش در دو بازار یاد شده ساده‌تر است، در این بازار و هر یک از تابلوهای آن پذیرش شده و اوراق بهادار آنها با شرایط متفاوتی که برای هر تابلو متناسب با ویژگی شرکت‌های پذیرفته شده در آن در نظر گرفته شده است، معامله شوند.  سرپرست مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بازار هدف، به‌منظور رفع موانع و مشکلات شناسایی شده در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط فرابورس ایجاد و جایگزین این بازار خواهد شد. صفاریان در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل ماهیت شرکت‌های پذیرفته شده در بازار هدف، صرفاً سرمایه‌گذاران واجد شرایط اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که بر اساس ضوابط و معیارهایی از قبیل سواد مالی، تجربه کاری و سابقه فعالیت در بازار سرمایه می‌توانند در این بازار فعالیت کنند.

نورافکن‌های بورس کالا  بر زنجیره فولادی می‌تابد

محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس اظهار داشت: عرضه کل زنجیره فولاد در بورس کالا، بستر کشف قیمت رقابتی برای این محصولات را فراهم کرده و انحصار را از این صنعت حذف می‌کند. عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی بورس افزود: با ورود کل زنجیره تولید فولاد در بورس کالا به مرور می‌توان انتظار داشت که محصولات فولادی با قیمت کمتری تولید شوند اما در طرف مقابل اینکه بخواهیم با دخالت دستوری قیمت را کاهش دهیم، قطعا امکان‌پذیر نخواهد بود. اصولا در هر حوزه‌ای که قیمت‌گذاری به شکل دستوری انجام شده، مشکلات زیادی را به همراه داشته است و برای صنایع فولادی نیز این موضوع  صدق می‌کند.  

وی ادامه داد: شیوه نامه فولاد و وزارت صمت و اقتصاد بر عرضه کل زنجیره تولید در بورس کالا تاکید دارند همانطور که مجلس شورای اسلامی موافق این رویکرد است. علیزاده اظهار کرد: تنها راهی که برای بازگرداندن آرامش به بازار فولاد وجود دارد مربوط به ایجاد شفافیت در این بازار است آن هم به شکلی که صفر تا صد زنجیره تولید محصولات فولادی یعنی تهیه خوراک تا صادرات محصولات از مسیر در بورس کالا باشد تا از این طریق قوانین مربوط به عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت باشد. این امر یعنی شفافیت حداکثری در سایر محصولات و در اقصی نقاط جهان صادق است. به گفته این نماینده مجلس برای آنکه در بازار داخلی از این موارد عبور کنیم و از این پس شاهد التهابات نباشیم لازم است که با عزم جدی همه محصولات زنجیره را به بورس کالا وارد کنیم. تا حدی که تولیدکنندگان شمش فولاد برای تامین مواد اولیه خود به بستر بورس کالا مراجعه کرده و از این طریق اقدام به تامین نیاز خود کنند. یا اگر صنایع نوردی خواهان تولید هستند، شمش خود را از بورس کالا خریداری کنند و همه بخش‌های صنعت تولیدات خود را به بورس آورده و فروش محصولات نهایی را نیز از این مسیر انجام دهند. از این رو می‌توان به تدریج شاهد ظهور شفافیت با نورافکن‌های بورس کالا و متعادل‌سازی بازار محصولات فولادی باشیم.

قوه قضاییه برای ساماندهی بورس اقدام کند

مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به وضعیت بازار سرمایه در روزها و ماه‌های اخیر اظهار داشت: پیش‌تر بارها نسبت به شرایطی که اکنون در بازار سرمایه ایجاد شده است، تذکر داده و چنین شرایطی را پیش بینی کرده بودیم، ضمن اینکه به مردم توصیه‌هایی داشتیم و به وزیر اقتصاد نیز گفته بودیم این روال مدیریتی بازار سرمایه اشتباه است ولی متاسفانه به این توصیه‌ها  توجهی نشد. 

نماینده مردم زنجان افزود: اما از این پس مسوولان این حوزه باید تلاش لازم را داشته باشند و احتیاط کنند که مردم و سهامداران دچار ضرر نشوند، در واقع باید به کیفیت این بازار عمق بدهیم چراکه متاسفانه خیلی از افرادی که وارد این بازار می‌شوند شناخت کامل از بازار ندارند و به همین دلیل متضرر می‌شوند. این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: ماهیت بورس و فعالیت‌های اقتصادی تعاریف خود را دارند و مسوولان و سهامداران نیز باید به این مهم توجه کنند، البته در خصوص شرایط ایجاد شده و ضررهایی که به سهامداران وارد شد، چاره‌ای نیست که قوه قضاییه وارد موضوع شده و از اقدامات قهریه استفاده شود.