اخبار مهم
واردات مشروط موز
ایسنا| معاون فنی گمرک از آزاد شدن واردات موز طبق شرایط تعیین شده خبر داد. از اردیبهشتماه سال جاری واردات موز ممنوع و ثبت سفارش یا تامین ارز آن صورت نمیگرفت مگر طبق شرایط تعیین شده که از جمله آن صادرات سیب بود. براین اساس طی ماههای اخیر واردات این کالا با برخی موانع مواجه شد و اخیرا نیز بازار این کالا با حواشی و نوسان تند قیمت مواجه بود؛ بطور یکه قیمت هر کیلو موز در بازار تا ۶۰ هزار تومان پیش رفت.
این در حالی است که به تازگی مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک ایران از برداشته شدن ممنوعیت واردات موز به ایسنا خبر داده است. وی با اشاره به اینکه براساس پیگیریهای گمرک در حال حاضر در هیچ یک از مرزها به ویژه بازرگان کانتینر موزی معطل برای انجام تشریفات گمرکی یا ترانزیت به گمرکات داخلی نمانده و نسبت به ترخیص این کالا یا ترانزیت آن به مقصد گمرکات داخلی، طبق مقررات مربوطه اقدام شده است افزود: این در حالی است که در مورد اخیر برای کانتینرهای مانده در مرز بازرگان نیز با توجه به تمدید سفارش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تایید منشأ ارز توسط بانک عامل، گمرک نیز در این رابطه استعلام لازم در مورد نحوه اقدام در این رابطه را از وزارت صمت انجام داد و در نهایت نسبت به ترخیص این محموله اقدام کرد. معاون فنی گمرک با اشاره به جلسه اخیر کارگروه ستاد تنظیم بازار در رابطه با واردات موز در گمرکات مرزی و لزوم تعیین تکلیف آن اظهار کرد که در نهایت با مصوبه این کارگروه مجوز ترخیص موزهای وارده و دپو شده در گمرکات و محمولههای آن به شرط تایید منشأ ارز حاصل از صادرات سیب در سال جاری و ثبت سفارش معتبر وزارت صمت صادر شده است. وی اافزود: بنابراین واردکنندگان میتوانند با توجه به شرایط تعیین شده نسبت به واردات موز اقدام کنند. ارونقی یادآور شد: به نظر میرسد با تصمیم اخیرکارگروه تنظیم بازار و ورود موزهای دپو شده در گمرکات و توزیع آن در بازار طی روزهای آینده قیمت این کالا تا حدودی تعدیل شود.
صادرات آب ژاول آزاد شد
ایرنا| سخنگوی گمرک گفت: ممنوعیت صادرات آب ژاول برداشته شد و از این پس با رعایت ضوابط مربوط این محصول میتواند به سایر کشورهای جهان صادر شود. سید روحالله لطیفی اظهار داشت: بر اساس نامه روز گذشته مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت به گمرک، با توجه به بند سه، هفتمین جلسه کمیته لجستیک مقابله با کرونا، صادرات آب ژاول با رعایت مقررات و ضوابط مربوطه بلامانع است. وی تصریح کرد: براساس مکاتبه سازمان ملی استاندارد، قیرهای طبیعی (معدنی) مشمول اجرای استاندارد اجباری برای صادرات نیست و قیرخالص (پالایشگاهی)، مشمول مقررات اجرای اجباری استاندارد بوده و تعیین ماهیت آنها بدون نیاز به اعلام کارگروه، طبق استاندارد ملی مربوطه میتواند انجام شود.لطیفی افزود: بر اساس مکاتبه سازمان استاندارد، انواع قیرهای امولسیونی و قیرهای محلول، مشمول تعیین ماهیت توسط کارگروه فراوردههای نفتی است و باید دارای اسناد منشأ مجاز در سامانه ثامن باشند و سایر قیرهای دیگر که خارج از موارد اعلامی است (مانند مخلوط قیر طبیعی و وکیوم باتوم) میبایست به همراه فرمولاسیون و آنالیز محصول از کارگروه فراوردههای نفتی استعلام شود.