دنیای فناوری
بایدن دشمنی با شرکتهای فناوری چینی را ادامه میدهد
دولت رییسجمهور جدید امریکا تصمیم دارد قانونی که در دوره دونالد ترامپ ارایه و شرکتهای فناوری چینی را هدف گرفته بود، اجرا کند. اما گروههای مختلف نسبت به اجرای آن اعتراض دارند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دولت بایدن تصمیم دارد تا برخی از قوانینی که در دوره دونالد ترامپ ارایه شده بود را اجرا کند. هدف این قوانین شرکتهای فناوری چینی بودند که تهدیدی برای امریکا به حساب میآیند. از سوی دیگر بایدن در حالی تصمیم دارد این قوانین را اجرا کند که بسیاری از کسب و کارهای این کشور نسبت به آن معترض هستند. وزارت بازرگانی امریکا در روزهای آخر فعالیت دولت ترامپ و با هدف رسیدگی به نگرانیهای مربوط به زنجیره تأمین فناوری اطلاعات و ارتباطات، رأی نهایی درباره قانونی موقتی را صادر کرد که پس از پایان ۶۰ روز مهلت اظهارنظر عمومی، لازم الاجرا خواهد بود. در همین راستا سخنگوی این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد تا ۲۲ مارس نظرات عموم مردم درباره قانون را دریافت میکند. پس از این تاریخ قانون مذکور اجرایی میشود. اتاق بازرگانی امریکا و گروههایی که نماینده صنایع بزرگ این کشور هستند در نامهای به وزارت بازرگانی به نگرانیهای خود در این باره اشاره و اعلام کردند قانون مذکور قدرت نامحدودی در اختیار این وزارتخانه قرار میدهد تا بدون انجام مراحل قانونی، پاسخگویی، شفافیت یا هماهنگی با سایر برنامههای دولت، در هرگونه معامله تجاری بین شرکتهای امریکایی و همتایان خارجی آنها دخالت کند که شامل فناوری هستند.
آزمایشگاه تحقیقات کووید۱۹ در دانشگاه آکسفورد هک شد
یکی از آزمایشگاههای دانشگاه آکسفورد که مشغول تحقیق درباره کووید۱۹ است، هدف حمله سایبری قرار گرفته است. به گزارش مهر به نقل از تلگراف، گروهی از هکرها یک آزمایشگاه زیستشناسی دانشگاه آکسفورد را هک کردهاند که درباره کووید ۱۹ تحقیقاتی انجام میدهد. اکنون بیم آن وجود دارد که مجرمان سایبری رازهای کشف شده را به بالاترین قیمت بفروشند. در حال حاضر «مرکز امنیت ملی سایبری» (NCSC) انگلیس مشغول تحقیق درباره این حمله سایبری است. به گفته منابع امنیتی هنوز مشخص نیست حمله از سوی چه افرادی انجام شده است و نمیتوان احتمال دخالت یک کشور خارجی در آن را رد کرد. بهطور دقیقتر بخش زیستشناسی ساختاری آزمایشگاه هک شده که تحقیقاتی درباره کووید ۱۹ انجام میدهد. البته این حمله سایبری هیچ تأثیری روی تحقیقات بالینی نداشته است. آزمایشگاه مذکور با انستیتو جنر که واکسن کووید ۱۹ در آن توسعه یافت، متمایز است.
رونق فروش رایانه شخصی در سایه کرونا
شرکتهای سازنده رایانه شخصی دل تکنولوژیز و اچپی با اعلام درآمدهای سه ماهه مطلوب، پیش بینی کردند با وجود بازگشت تدریجی افراد به مدرسه و محل کار، افزایش تقاضا برای رایانه شخصی ادامه خواهد یافت. به گزارش ایسنا به نقل بلومبرگ، شرکتهای امریکایی دل تکنولوژیز و اچپی دو شرکت از سه سازنده بزرگ رایانه شخصی در جهان هستند و فروش و سود در مدت سه ماهه منتهی به ۲۹ ژانویه را گزارش کردند که بالاتر از برآورد تحلیلگران بود. انریکه لورس، مدیرعامل شرکت اچپی اظهار کرد: بازار رایانه شخصی که در سال ۲۰۲۰ برای نخستینبار در یک دهه گذشته رشد کرد، امسال هم با تقاضا برای لپتاپها شاهد ادامه رشد خواهد بود. سازندگان رایانه شخصی انتظار دارند تقاضا برای نوتبوکها از سوی مصرفکنندگانی که در دوران محدودیتهای کرونا به دنبال امکان پذیر کردن کار و تحصیل از خانه بودهاند، حتی با تسهیل محدودیتهای قرنطینهای از میان نخواهد رفت. قرنطینه چندین ماهه برای بخشهای بزرگی از جمعیت جهان استفاده از رایانهها در همه زمینهها از ارتباطات شخصی گرفته تا یادگیری و بازی را شتاب بخشیده است. لورس در مصاحبهای گفت: تصور میکنیم که این تغییر پایدار است و کووید ۱۹ فناوری را در همه بخشهای زندگی ما اساسیتر کرده است. اما مدیران شرکت اچپی خوشبینی کمتری نشان دادند و پیشبینی کردند تقاضای مصرفکننده با بازگشت افراد بیشتری زندگی سابقی که پیش از قرنطینههای وضع شده به دلیل کووید ۱۹ داشتند، ملایمتر خواهد شد و با بازگشت مردم به زندگی عادی، شرکتها و سازمانهای دیگر هزینه روی سختافزارهای داخلی را از سرمیگیرند. جف کلارک، مدیر عملیاتی شرکت دل، به تحلیلگران گفت: این شرکت انتظار دارد فضای تقاضا در سال ۲۰۲۱ بهبود پیدا کند. میلیونها کودک مدرسهای همچنان به لپتاپ نیاز دارند و شرکتها دفاتری را بازگشایی خواهند کرد که مجهز به رایانههای قدیمیتری هستند که باید تعویض شوند. رایانه شخصی قطب مدل اقتصادی جدید است. شرکت دل که رکورد بالایی رایانه در سه ماهه گذشته به بازار عرضه کرد، با اشاره به کمبود برخی از انواع تراشهها مانند تراشههای مورد استفاده برای کارت حافظه و صفحه نمایش، اعلام کرد محدودیتهای عرضه برخی از قطعات رشد تولید را محدود کرده است. اچپی انتظار دارد این وضعیت تا سه ماهه سوم امسال ادامه پیدا کند. لورس گفت: پیش بینی دل از تقاضا برای رایانه شخصی در سال میلادی جاری ۴۵ درصد بالاتر از پیش از شیوع پاندمیاست و تامینکنندگان نتوانستند پاسخگوی افزایش تقاضا باشند. دل اعلام کرد میزان فروش در سه ماهه منتهی به ۲۹ ژانویه ۹ درصد افزایش یافته و به ۲۶.۱ میلیارد دلار رسید در حالی که تحلیلگران فروش این شرکت را ۲۴.۵ میلیارد دلار برآورد کرده بودند.