روش جدید سنجش ساکارز عسل برای نخستینبار در دنیا ابداع شد
محققان دانشگاه شهید بهشتی موفق به کشف روشی جدید در سنجش ساکارز عسل شدند که این روش برای اولینبار در دنیا ارایه میشود. دکتر مینایی عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوریهای زیستی از روشی جدید در سنجش ساکارز عسل برای نخستینبار در دنیا توسط محققان دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و گفت: تعیین ساکارز در عسل یکی از مهمترین شاخصهایی است که در عسل سنجش میشود و توسط آن اصالت عسل مشخص میشود. همواره در بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان عسل جای خالی یک روش صحیح اندازهگیری ساکارز عسل که قابل اطمینان باشد خالی بوده است.
مینایی افزود: محققان دانشگاه شهید بهشتی با درک این مشکل، در حدود سه سال روی روش جایگزین تحقیق کردند و در نهایت موفق به ارایه روش اندازهگیری ساکارز عسل با استفاده از آنزیم شدند. در این روش بهطور کمی و دقیق مقدار ساکارز در عسل مشخص میشود. این روش برای اولینبار در دنیا برای سنجش ساکارز عسل ارایه میشود.
او با اشاره به اهمیت کنترل کیفی عسل اظهار داشت: عسل به عنوان یک محصول با ارزش طبیعی در دنیا شناخته میشود و بر این اساس سرمایهگذاریهای گستردهای در راستای پرورش زنبور عسل و کندو داری صورت گرفته است. متأسفانه در این محصول با ارزش، تقلبهای گستردهای مشاهده میشود که لزوم ارزیابیهای دقیق علمی را جهت کنترل کیفی آن ضروری میکند. عضو هیات علمی دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، افزود: «گروه پژوهشی سنجش عسل بهشتی» متشکل از متخصصان رشته بیوشیمی، گردهشناسی و میکروبیولوژی حدود ۳ سال است که روی محتوای بیوشیمیایی و خواص درمانی عسل تحقیق مینمایند و در این راستا به نوآوریهای بسیاری هم دست یافتهاند. این گروه در حال حاضر با در دست داشتن تمام روشهای دقیق سنجشی قادر به تعیین محتوای شیمیایی، آنزیمی، گرده و میکروبی عسل بوده و خواص درمانی نمونههای عسل را نیز به خوبی مشخص میکنند. مینایی با اشاره به ویژگیهای سنجش ساکارز ابداعی محققان دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اندازهگیری مقدار ساکارز به روش آنزیمی، یک روش کاملاً دقیق است که مختص این آزمایشگاه بوده و در هیچ آزمایشگاه دیگری انجام نمیشود. این روش از سنجش توسط هیدرولیز اسیدی ساکارز که در بسیاری از آزمایشگاهها انجام میگیرد بسیار دقیقتر و سادهتر است. مقدار ساکارز در عسل مرغوب معمولاً کمتر از ۵ درصد است. البته مقدار ساکارز بستگی به نوع محل و گیاهی دارد که زنبور از آن تغذیه کرده است.