پیشبینی ۳ هفته سخت و پر مرگومیر
تعادل| خبرهای خوبی از ستاد ملی مقابله با کرونا به گوش نمیرسد. در واقع هم اعضای کمیته علمی و هم اعضای کمیته اجتماعی متفق القول هستند که شرایط کرونا در کشور هر روز بدتر خواهد شد.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت مراجعات بیماران کرونا به بیمارستانها در خیز چهارم بیماری گفت: متاسفانه حداقل دو، سه هفته سخت و پرمرگ را در پیش خواهیم داشت.دکتر حمید عمادی، با اشاره به وضعیت گردش ویروس کرونا در کشور گفت: در حال حاضر بیمارستانها به سرعت پر شدند و بیمارانی که داریم بستری میکنیم، عمدتا بیماران بدحالی هستند و نمیتوانیم سریع مرخصشان کنیم و مجبوریم بیماران را بیشتر در بستری نگه داریم تا بهبودی حاصل کنند. این موضوع باعث میشود که بیمارستانها زودتر به ظرفیت اشباع برسند و نتوانند پذیرش بیمار داشته باشند. این وضعیت نگرانکننده است و ممکن است نتوانیم سرویس درست را به مردم ارایه کنیم، زیرا بیماران هم زیادند و هم بدحال.
افزایش شدت بیماریزایی کرونا
او با بیان اینکه افزایش بدحالی بیماران به دلیل افزایش شدت بیماری است، گفت: درصد عمدهای از ویروسی که اکنون افراد را آلوده میکند، کرونای جهش یافته انگلیسی است.عمادی درباره برخی اظهارات مبنی بر احتمال سیاه شدن وضعیت تهران و شهرهای قرمز طی چند هفته آتی ادامه داد: امیدوارم اینطور نشود، اما این موضوع بستگی دارد که مسوولان سریعا اقدامی کنند و تصمیمات جدی بگیرند. اقدامات و محدودیتهایی را اعمال کنند. اقداماتی که در آذر ماه در کشور انجام شد و اعلام تعطیلی عمومی کنند. در این صورت شاید بتوانیم جلو پیشروی کرونا را بگیریم تا از مرحله قرمز به مرحله سیاه کرونایی نرسیم. بستگی به روند تصمیمگیری و اقدام از سوی مسوولان دارد، اگر با همین روند پیش رود، ممکن است در شهرهای قرمز به وضعیت سیاه هم برسیم.
پیشنهاد ما این است که در شهرهای قرمز مانند تهران تعطیلیها و ممنوعیتهای جدی اتفاق افتد و باید این اتفاق بیفتد.
ادامه مرگهای ۳ رقمی
تا چند هفته دیگر
عمادی درباره احتمال افزایش مرگ و میرهای ناشی از کرونا در کشور نیز اظهار کرد: واقعا دوست ندارم چنین پیشبینیهایی کنم، مردم خستهاند و دیگر تحمل اخبار ناگوار و ناامیدکننده را ندارند. با این حال واقعیت این است که اکنون مرگ و میر ما سه رقمی شده و حالاحالاها و حداقل تا دو سه هفته آینده سه رقمی خواهد ماند. شرایط بعد از آن هم بستگی به تصمیماتی دارد که گرفته و اقداماتی که انجام داده میشود. او با بیان اینکه متاسفانه حداقل دو، سه هفته سخت و پرمرگ را در پیش خواهیم داشت، گفت: موجی که اکنون شاهد آن هستیم، موج شلوغیهای آخر اسفند ماه و سفرهای فروردین ماه است که مرگهایش را طی دو، سه هفته دیگر نشان میدهد. مسوولان باید سریعتر تصمیمگیری کنند و مردم هم رعایت کرده و پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیرند. کادر بهداشت و درمان واقعا دیگر خستهاند. نمیدانید در بیمارستانها چه وضعیت بدی حاکم است.
تعطیلی دوهفتهای بازار تهران از شنبه
دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا نیز در تشریح آخرین جزییات محدودیتهای کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی را از تعطیلی بازار بزرگ و مشاغل گروههای ۲، ۳ و ۴ تهران به مدت دو هفته از شنبه 21 فروردین ماه سال جاری خبر داد.
حسین قاسمی گفت: برای شهرهای قرمز فعالیت ادارات و کارکنان دستگاهها و سازمان های
(موضوع ماده2 قانون مدیریت بحران) به استثنای نیروهای مسلح کاهش حضور کارکنان دستگاههای ارایهدهنده خدمات ضروری تا یک دوم و مرتبط با ماموریتهای اساسی در محل کار با تشخیص بالاترین مقام و کاهش حضور کارکنان سایر دستگاهها به میزان دوسوم به همراه لغو کلیه ماموریتهای اداری غیرضرور برگزاری جلسات در فضای سربسته با رعایت الزامات (حداکثر 51 نفر) اعمال خواهد شد. او افزود: در شهرهای قرمز برای مشاغل گروه دو، سه و چهار تعطیلی به مدت 2 هفته و قابل تسهیل و تشدید در صورت تغییر شرایط با تشخیص وزارت بهداشت اعمال خواهد شد. از سوی دیگر در این شهرها مدارس، دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، آموزشگاهها و حوزههای علمیه تعطیل کامل خواهند بود و در فعالیتهای اجتماعی نیز نمازهای جمعه، مساجد، نمازهای جماعات یومیه، مراسمهای آیینی و مذهبی نیز تعطیل کامل خواهند بود. وی ادامه داد: در مورد تردد خودروهای شخصی نیز در شهرهای قرمز ورود خودروهای شخصی با پلاک بومی از شهرهای قرمز به دیگر شهرهای کشور ممنوع میباشد و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به شهرهای قرمز نیز ممنوع است همچنین تردد خودروهای شخصی از ساعت 21 تا 3 صبح در سطح شهر ممنوع است (به استثنای خودروهای مجاز به تایید فرمانداری) .
دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره شهرهای نارنجی نیز گفت: برای این شهرها فعالیت ادارات و کارکنان دستگاهها و سازمانهای (موضوع ماده2 قانون مدیریت بحران) به استثنای نیروهای مسلح کاهش حضور تا یک سوم کارکنان دستگاههای ارایهدهنده خدمات ضروری و مرتبط با خدمات اساسی در محل کار با تشخیص بالاترین مقام مسوول دستگاه و کاهش حضور کارکنان سایر دستگاهها به میزان یک دوم اعمال خواهد شد.