رویداد

۱۴۰۰/۰۱/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۷۶۹۳

نرخ تورم اجاره‌بها در پایان۹۹ معادل ۲۷.۵  درصد

مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم چهار فصل منتهی به زمستان ۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل در بخش اجاره‌بها، برابر ٢٧,٥ درصد است.در این فصل بیشترین نرخ تورم فصلی مربوط به استان سمنان با ١٠.٥١ درصد افزایش و کمترین آن مربوط به استان لرستان با ١.٢٢ درصد افزایش است. یکی از بخش‌های مهم در برآورد شاخص قیمت مصرف‌کننده، بخش مسکن است. این بخش شامل زیر بخش‌های «اجاره‌بهای واحدهای مسکونی» و «خدمات نگهداری و تعمیر واحد مسکونی» (تعمیرات جزئی واحد مسکونی: لوله کشی، گچ‌کاری، برق کاری، نصب ایزوگام و...) می‌باشد.در فصل زمستان ١٣٩٩، شاخص قیمت اجاره‌بهای واحدهای مسکونی در مناطق شهری، به عدد ٢١٨,٣ رسید که نسبت به فصل قبل (٢٠٩.٠)، ٤.٤ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین نرخ تورم فصلی مربوط به استان سمنان با ١٠.٥١ درصد افزایش و کمترین آن مربوط به استان لرستان با ١.٢٢ درصد افزایش می‌باشد.

درصد تغییرات شاخص قیمت اجاره‌بها در فصل زمستان ١٣٩٩ نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، ٢٨.٩ درصد است که نسبت به فصل پاییز ١٣٩٩ (٢٨.٤ درصد)، ٠.٥واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان همدان با ٣٩.٤ درصد افزایش و کمترین آن مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ١٢.٩ درصد افزایش است. به عبارتی خانوارهای استان همدان به‌طور متوسط ١٠.٥ واحد درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای استان سیستان و بلوچستان ١٦ واحد درصد کمتر از میانگین کل کشور در بخش اجاره‌بها هزینه کرده‌اند. نرخ تورم چهار فصل منتهی به فصل زمستان ١٣٩٩ نسبت به دوره مشابه سال قبل در بخش اجاره‌بها، برابر ٢٧,٥ درصد است. اطلاع مذکور در استان همدان (٣٥.٧ درصد) بیشترین عدد و در استان سیستان و بلوچستان (١٤.٧ درصد) کمترین عدد را نشان می‌دهد.متوسط افزایش هزینه اجاره‌بها برای کل خانوارهایی که تمدید قرارداد داشته‌اند، در فصل زمستان ١٣٩٩ برابر با ٣٨,٦ درصد است.

بررسی عملکرد صندوق توسعه ملی در سال ٩٩ در کمیسیون بودجه

نایب‌رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی از بررسی عملکرد صندوق توسعه ملی در سال گذشته در جلسه این کمیسیون خبر داد. سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جلسه کمیسیون برنامه و بودجه گفت: این جلسه با حضور شهیدزاده رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی برای بررسی عملکرد منابع و مصارف سال ۱۳۹۹ این صندوق برگزار شد.صندوق توسعه ملی براساس سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه پنجساله پنجم توسعه با هدف تبدیل منابع مختلف کشور به ثروت‌های پایدار در قالب تسهیلات به بخش‌های غیر دولتی تشکیل شد. مطابق اولین مصوبه حدود ۲۰ درصد از منابع حاصل از فروش نفت به صندوق واریز می‌شد و هر سال میزان درصد این مبلغ افزایش پیدا می‌کرد که در سال ۱۴۰۰ سهم صندوق توسعه ملی به ۳۸ درصد رسید. منابع نفتی با ذخیره‌سازی در صندوق برای سرمایه‌گذاری‌های مولد هزینه می‌شود و در اصل برنامه تسهیلات به بخش خصوصی به ویژه در مناطق غیر توسعه یافته با نرخ سود کمتری پرداخت می‌شود. میرتاج‌الدینی همچنین گفت: بعد از پایان گزارش شهیدزاده، نمایندگان پیشنهادات و سوالات خود را با هدف ارتقای کارکرد صندوق و نحوه بازگشت بدهی‌های دولت به آن مطرح کردند. بخشی از منابع صندوق توسعه ملی به صورت بدهی در اختیار دولت قرار دارد و قرار شده، امسال دولت بدهی‌های خود را به این صندوق بپردازد.

اطلاع از بدهی مالیاتی  در درگاه مالیاتی

با رونمایی از درگاه ملی خدمات الکترونیک مالیاتی از این پس مودیان می‌توانند با مراجعه به این درگاه از میزان بدهی مالیاتی خود باخبر شوند. به گزارش ایسنا، در اواخر سال گذشته سازمان امور مالیاتی در راستای تسهیل، تسریع و توسعه خدمات الکترونیک، ارایه اطلاعات مورد نیاز مودیان مالیاتی و عموم مردم از سوابق پرونده‌های مالیاتی کاهش مراجعات حضوری مردم و کاهش مصرف کاغذ، درگاه ملی خدمات مالیاتی رونمایی کرد.  از طریق این پنجره واحد الکترونیک، حدود ۲۵ خدمت مالیاتی شامل مشاهده پرونده‌های مالیاتی در بخش مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده، کارتابل ابلاغ الکترونیک، ارایه اظهارنامه‎‌های مالیاتی، رفع تعهدات ارزی و ... اشاره کرد. همچنین سایر اقداماتی که شهروندان برای انجام آن نیازمند مراجعه حضوری به ادارات مالیاتی یا سایر مراجع بودند از جمله پرداخت قبوض مالیاتی، دریافت گواهی نقل و انتقال موضوع ماده ۱۸۷ قانون مالیات‌‎های مستقیم، استعلام ممنوع‌الخروجی، استعلام بدهی مالیاتی، استعلام مالیات خریداران سکه و ... نیز از طریق این درگاه ملی قابل ارایه به مردم است. یکی از خدماتی که این سامانه ارایه می‌دهد، استعلام بدهی مالیاتی به مودیان است که آنها می‌توانند باید به  My.tax.gov.ir  مراجعه کنند و در صورتی که در سازمان امور مالیاتی پرونده مالیاتی داشته باشند، می‌توانند وارد سامانه شده و اطلاعات خود را تکمیل و نهایی کنند.لازم به ذکر است که سیم کارت فردی که می‌خواهد از پرونده مالیاتی باخبر شوند، باید با کد ملی آن شخص مطابقت داشته باشد.  در این بین، بدانید که برای ثبت نام در این درگاه باید کد ملی، شماره همراه و تاریخ تولد خود را وارد کنید و با داشتن پرونده مالیاتی به شما اجازه ورود می‌دهد و می‌توانید از انواع خدمات بهره مند شوید.