ماجرای عدم ترخیص ۹۰ تن مرغ وارداتی چه بود؟
مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی علت عدم ارایه مجوز دامپزشکی برای ترخیص ۹۰ تن مرغ را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، براساس اظهارات مسوولان گمرک ایران روزهای گذشته ۹۰ تن مرغ به گمرک رسیده و اظهار شده و با وجود مجوز برای ترخیص ۱۰۰ درصدی بدون کد رهگیری بانک، به دلیل عدم ارایه مجوز دامپزشکی امکان ترخیص پیدا نکرده است. در بخش دیگری از اظهارات این مسوولان آمده است که ظاهرا ایراداتی در بستهبندی مرغها و عدم درج تاریخ تولید و انقضا به زبان فارسی موجب شده که سازمان دامپزشکی مانع از ترخیص محموله مرغ وارداتی شده و در این حالت گمرک نیز امکان ترخیص کالا را نخواهد داشت.
در این راستا حمید نجار- مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی با بیان اینکه ترخیص محمولههای وارداتی فرآیندی دارد که برای همه محمولهها ثابت است به ایسنا گفت: وقتی محمولهای وارد کشور میشود طبق قوانین مصوب سازمان دامپزشکی باید مورد بازرسی و نمونهبرداری قرار گیرد و پس از دریافت تاییدیه بهداشتی ترخیص شود. وی با اشاره به اینکه واردات نهادهها معمولا به دو شکل صورت میگیرد، اظهار کرد: محمولههایی مانند نهادهها ابتدا در مرز نگه داشته میشوند و پس از تخلیه از آنها نمونهبرداری شده و آزمایشات مورد نظر بر روی آنها انجام میشود در نهایت اگر نتایج آزمایش در دامنه قابل قبول قرار گرفت و با معیارهای بهداشتی انطباق داشت، ترخیص بهداشتی میشوند. اگر هم انطباق بهداشتی نداشت عودت داده شده یا اگر دامنه نتایج در حدی بود که میتوانست وارد مسیر سالمسازی شود ترخیص شده اما دامپزشکی دقیقا مشخص میکند که محموله به کجا فرستاده شود.
مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی اضافه کرد: دسته دیگری از محمولهها هستند که پس از ورود به کشور در سردخانههای تحت کلید گمرک تخلیه میشوند و پس از انجام نمونهبرداری و آزمایشهای مورد نیاز در صورت انطباق نتایج با معیارهای بهداشتی اجازه ترخیص میگیرند.وی با بیان اینکه محموله ۹۰ تن مرغ وارداتی در مرز ورودی بازرگان مشکلی از نظر اسناد و مدارک نداشته و مشکل اصلی موضوعات بهداشتی بوده است، گفت: به شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت خصوصی واردکننده اعلام کرده بودیم محموله باید در سردخانه تحت کلید گمرک تخلیه و اظهار گمرکی و سپس از آنها نمونهبرداریهای شود. متاسفانه برداشت اشتباهی شده و تصور بر این بوده که بدون نمونهبرداری امکان ترخیص وجود دارد که براساس قانون اجازه چنین کاری وجود ندارد. نجار تصریح کرد: شرکت خصوصی و پشتیبانی امور دام باید از قبل گمرک را مطلع میکردند تا سردخانه تحت کلید برای آنها در نظر گرفته شود. متاسفانه این پیگیریها انجام نشد و گمرک نیز آمادگی لازم برای در اختیار قرار دادن سردخانههای تحت کلید به این شرکت نداشت.