اخبار

۱۴۰۰/۰۳/۰۹ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۸۹۱۵

امضای الکترونیکی روی اپلیکیشن دولت همراه فعال شد

معاون سازمان فناوری اطلاعات از فعال‌سازی سرویس امضای الکترونیکی روی اپلیکیشن دولت همراه خبر داد و گفت: کارتابل خدمات قابل استفاده با این سرویس تا پایان خردادماه پیاده‌سازی می‌شود. بهنام ولی‌زاده، در گفت‌وگو با مهر، اظهار کرد: داشتن امضای دیجیتال برای برخی کاربردهای دولت الکترونیک یک نیاز به شمار می‌رود و از این رو هم‌اکنون این سرویس را روی اپلیکیشن دولت همراه فعال کرده‌ایم. وی با بیان اینکه تمامی افرادی که از اپلیکیشن دولت همراه استفاده می‌کنند می‌توانند برای فعال‌سازی امضای دیجیتال درخواست دهند، ادامه داد: این سرویس در حال حاضر برای نسخه اندروید گوشی‌های همراه آماده شده و کاربران می‌توانند برای دریافت آن ثبت نام کنند. به زودی نیز نسخه IOS این سرویس

 فعال می‌شود.

 ولی‌زاده در پاسخ به اینکه امضای دیجیتال چه کاربردهایی دارد، گفت: کاربردهای این سرویس در حال پیاده‌سازی است و تا پایان خردادماه کارتابل خدمات دولت را برای استفاده از کاربردهای امضای دیجیتال روی این اپ دولت همراه ایجاد می‌کنیم. به گفته معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران، امضای دیجیتال بیشتر برای کارتابل خدمات دولت در ارتباط بین مردم و سازمان‌های دولتی، کاربرد خواهد داشت و زمانی قابل استفاده است که سایت یا نرم افزار مورد نظر سازمان‌ها قابلیت پشتیبانی از آن را داشته باشد. وی با اشاره به راه‌اندازی ایمیل احراز هویت شده بومی (ایران) که یک ایمیل رسمی برای کاربردهای دولت الکترونیک است، گفت: در نظر داریم سرویس امضای دیجیتال را برای این پست الکترونیکی نیز پیاده‌سازی 

کنیم.

 ولی‌زاده با بیان اینکه با آغاز به کار سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی، ارایه سرویس امضای الکترونیکی روی این سامانه نیز در دستور کار قرار دارد، افزود: سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی (سماوا) پیرو مصوبه ۵۹ شورای عالی فضای مجازی توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران ایجاد شده و ما به لحاظ فنی سرویس امضای دیجیتال را روی آن پیاده‌سازی کرده‌ایم. وی با بیان اینکه این سرویس به زودی وارد فاز کاربردی می‌شود، گفت: در سامانه احراز هویت معتبر علاوه بر اصالت‌سنجی از طریق تطبیق عکس در سامانه ثبت احوال، استعلام هویتی از سامانه شاهکار و نیز دریافت کدپستی از طریق سامانه پست، امکان استفاده از امضای دیجیتال نیز افزوده خواهد شد.

ثبت واردات نفت امریکا از ایران پس از 28 سال

اداره اطلاعات انرژی امریکا، EIA فاش کرد، واشنگتن در دو سه ماهه گذشته علی رغم تحریم‌های خود علیه ایران، 2 بار از این کشور نفت و محصولات پتروشیمی خریده است که بخشی در دوره ترامپ و بخشی در دوره بایدن بوده است.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، آمارهای اداره اطلاعات انرژی امریکا (EIA) فاش کرد: واشنگتن در دو سه ماهه گذشته علی‌رغم تحریم‌های خود علیه ایران، 2 بار از این کشور نفت و محصولات پتروشیمی خریده است.

بر اساس گزارش این سازمان امریکایی، به نظر می‌رسد، واردات تخمینی 36 هزار بشکه در روز در اکتبر 2020 و 33 هزار بشکه در روز در مارس سال جاری، نخستین خریدهایی است که امریکا از ایران حداقل از سال 1993 انجام داده است.

به گزارش فارس، یکی از این خریدها در ابتدای سه ماه پایانی دولت ترامپ و دیگری در سه ماهه ابتدایی دولت بایدن انجام شده است.

درحالی که تحریم‌های کنونی امریکا هر کشوری را از واردات نفت ایران منع می‌کند، اداره اطاعات انرژی امریکا، در مورد چگونگی واردات از ایران در گزارش خود توضیحی ارایه نداد.

امریکا سابقه طولانی برای تحریم علیه ایران دارد که به سال 1984 باز می‌گردد، زمانی که فروش هرگونه سلاح و کمک به ایران را ممنوع کرد.

این نخستین خرید امریکا پس از 28 سال از ایران است.

به گزارش فارس، باراک اوباما، رییس‌جمهور اسبق امریکا در سال 2012، با هدف صفر کردن فروش نفت ایران، موسسات مالی ایران را مورد تحریم قرار داد. اوباما در سال 2016، پس از توافق هسته‌ای، این تحریم‌ها را به صورت مقطعی و مشروط لغو کرد.

اما رییس‌جمهور بعدی امریکا یعنی دونالد ترامپ، در سال 2018 از این توافق خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را شدت بخشید.

در حال حاضر، جو بایدن، رییس‌جمهور کنونی امریکا نیز از بازگشت به برجام و لغو تحریم‌ها سخن می‌گوید، اما عملا اقدام موثری انجام نداده است.

بعضی تحلیلگران معتقدند که این اتفاق نشان می‌دهد تحریم‌ها به تدریج در حال از دست دادن دادن کارایی خود هستند که سردمدار تحریم‌ها علیه ایران، خود پنهانی شروع به خرید نفت از ایران کرده است.