رویداد
جوجه ۸۰۰۰ تومانی بازارگرمی است
ایسنا |سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه صفر تا صد تولید مرغ در سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور رصد میشود، گفت: قیمت جوجه یکروزه در سامانه سماصط همان قیمت مصوب ۴۲۰۰ تومان است و اکثر مرغداران با این قیمت جوجه تهیه کردهاند و قیمتهای ۸۰۰۰تا ۹۰۰۰ تومان برای جوجه یکروزه بازار گرمی توسط برخی افراد است.
حسن عباسی معروفان در پاسخ به این سوال که گفته میشود در ۶ماه گذشته چندین هزار مرغداری غیرفعال نهاده دولتی دریافت کردهاند و آیا چنین موضوعی صحت دارد یا خیر؟ گفت: سامانهای به نام سماصط (سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور) در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که همه اطلاعات مرغداریهای از جوجهریزی تا مصرف دان و میزان مرغی که باید تحویل داده شود، ثبت میشود و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی نیز از صفر تا صد آن را رصد میکند.
وی ادامه داد: مرغداریهایی که مجوز و پروانه بهرهبرداری نداشته باشند در این سامانه ثبت نمیشوند و سهمیه نهاده دولتی به آنها تعلق نمیگیرد.
سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: نشت نهاده دولتی هم امکان پذیر نیست، زیرا تخصیص نهاده از صفر تا صد مشخص است. البته شاید قبلا در سایه نبود نظارت شدید این اتفاق رخ میداد ولی در حال حاضر نشتی نهاده وجود ندارد. اگر مواردی هم باشد در صورت اعلام قابل پیگیری و برخورد خواهد بود.
وی تصریح کرد: در سامانه سماصط بهطور دقیق مشخص است که هر مرغداری چقدر نهاده گرفته، به چه میزان جوجهریزی انجام داده و چقدر مرغ باید تحویل کشتارگاه دهد. این سامانه برای همه استانها بوده و ورودی و خروجی کنترل میشود.
معروفان در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا در فروردین ماه دستگاههای مربوطه با توجه به افزایش قیمت جوجه یکروزه و نهاده و... قیمت مرغ را اصلاح کردند، گفت: در کشور سازمانی به نام سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان وجود دارد که مکانیزم تعیین قیمت با آنها است. یعنی قیمت همه مولفههای تولید را استخراج و سپس قیمت محصول نهایی را اعلام میکنند. زمانی که قیمت مرغ به ۲۴هزار و ٩٠٠ تومان تغییر یافت همه افزایش هزینهها در نظر گرفته شد.
وی در پایان گفت: در سامانه سماصط قیمت جوجه یکروزه همان ۴۲۰۰ تومان است و بیش از ۹۸ درصد مرغداریها هم با همان قیمت مصوب جوجه خریداری کردهاند. اینکه کسی خارج از سامانه با قیمتهای گرانتر خریده مبنای ما نیست. قیمتهای ۸۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومانی که برای جوجه یکروزه گفته میشود بازارگرمی توسط برخی افراد است. همچنین اگر کسی مدعی است که جوجه یکروزه را گران خریده میتواند اعلام کند و دستگاههای نظارتی حتما پیگیری خواهند کرد.
چرا قیمت مرغ دوباره صعودی شد؟
ایلنا |از هفته گذشته قیمت مرغ پس از مدتی آرامش روند صعودی به خود گرفته است. افزایش قیمت توسط تولیدکننده، کاهش عرضه و سودجویی سه دلیل عمده است که میتوان برای بالا رفتن قیمت مرغ در روزهای اخیر در نظر گرفت. اما کدام دلیل اصلی افزایش قیمت مرغ پس از یک دوره آرامش است؟
بازار مرغ از ماههای پایانی سال گذشته نوسانات زیادی را تجربه کرد به نحوی که در برخی مناطق قیمت هر کیلوگرم از آن به 40 هزار تومان رسید که بسیار بالاتر از نرخ مصوب بود. در روزهای پایانی نوروز 1400 دولت توانست با افزایش عرضه قیمت مرغ را به محدوده نرخ مصوب بازگرداند.
از هفته گذشته آغاز دوبار روند صعودی مرغ هستیم. کارشناسان چند دلیل را برای افزایش قیمت یک کالا پس از یک دوره ثبات عنوان میکنند. از عمدهترین دلایل افزایش قیمت توسط تولیدکننده، کاهش عرضه و سودجویی است. حبیب اسداللهنژاد، رییس کانون سراسری مرغداران گوشتی کشور، در گفتوگو با ایلنا افزایش قیمت توسط تولیدکنندگان را رد کرد و گفت: هر چند هزینه تمام شده تولید مرغ برای مرغداران 15 تا 20 درصد افزایش داشته است، اما همچنان خرید از آنها براساس نرخ مصوب انجام میشود. وی ادامه داد: در حال حاضر تولید هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران حدود 20 هزار تومان تمام میشود که حدود 2 هزار و 900 تومان کمتر از نرخ مصوب است. اسداللهنژاد یادآور شد: آخرین قیمت مصوب خرید مرغ زنده از مرغداران درب مرغداری 17 هزار و 100 تومان تعیین شده است.
وی با تاکید بر اینکه میزان عرضه مرغ توسط مرغداران نیز کاهش نداشته است، افزود: در حال حاضر مرغ به میزان نیاز تولید و عرضه میشود.
به گفته اسدالله نژاد؛ میزان جوجهریزی در فروردین ماه سال جاری 113 میلیون قطعه و در اردیبهشت 112 میلیون قطعه بوده است که پاسخگوی نیاز بازار مصرف است. وی معتقد است؛ سودجویی تنها دلیل افزایش قیمت در روزهای اخیر است. اسدالله نژاد ضعف در نظارت در حلقههای پس از کشتار تا بازار را زمینهساز سودجویی دانست.