اخبار

۱۴۰۰/۰۳/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۲۷۴

برای۳ ماه آینده نهاده‌ دامی ذخیره داریم

ایلنا |روز گذشته یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی خبر داد که فقط برای ۲۵ روز تا ۱ ماه کالاهای اساسی از جمله نهاده‌های دامی داریم. این در حالی است که به گفته سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تا ۳ ماه آینده انبارها پر از نهاده دامی است و برای ۶ ماه آینده ثبت سفارش انجام شده است. جلال محمودزاده، نایب‌رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، اعلام کرده است؛ متأسفانه ذخیره استراتژیک کالاهای مختلف اساسی در کشور فقط برای حدود ۲۵ روز تا یک ماه کافی است. وی تاکید کرد: یکی از کالاهای اساسی نهاده‌های دامی هستند که تأثیر مستقیم در تأمین شیر، گوشت قرمز و مرغ و تخم‌مرغ دارد و می‌تواند به‌راحتی وضعیت تولید این محصولات را به بحران بکشد. این سخنان در حالی است که حسن عباسی معرفان، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با ایلنا شرایط ذخایر نهاده‌های دامی را مناسب ارزیابی کرد. وی گفت: به نظر اطلاعات نادرستی به مجلس و نمایندگان داده شده است و آنها از آخرین آمار کالاهای اساسی در گمرک و انبارها خبر ندارند. 

عباسی معروفان با تاکید بر اینکه در حال حاضر ذخایر نهاده‌های دامی در بهترین شرایط خود هستند، اظهار کرد: بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی در بنادر کشور است که بیش از نیاز ما برای سه ماه آینده است. وی میزان نیاز ماهانه نهاده‌های دامی وارداتی کشور را یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن عنوان کرد.

به گفته عباسی معروفان؛ هر روز ۹۰ درصد نیاز به نهاده دامی از انبارهای گمرک ترخیص و برای عرضه روانه بازار مصرف می‌شود. وی تصریح کرد: با یک حساب ساده می‌توان دریافت که در همین لحظه برای ۳ ماه ذخایر نهاده دامی داریم. سرپرست دفتر خدمات بازرگانی معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از ثبت سفارش بیش از ۱۰ میلیون و ۳۷۰ هزار تن نهاده دامی خبر داد. عباسی معروفان اظهار کرد: این میزان ثبت سفارش پاسخگوی نیاز کشور برای ۶ ماه دیگر است. وی افزود: به عبارت دیگر علاوه بر اینکه برای ۳ ماه آینده ذخایر نهاده‌های دامی داریم، برای تامین این کالاهای اساسی در ۶ ماه آینده ثبت سفارش نیز انجام شده است.

زنگ خطر تولید گوشت به صدا در آمد

باشگاه خبرنگاران |مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران گفت: با توجه به کمبود بارش و نبود علوفه، دامداران دام‌های مولد خود را به کشتارگاه می‌برند که این امر زنگ خطری برای تولید گوشت کشور است. جواد آزاد مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تاثیر شرایط خشکسالی بر بازار دام سبک اظهار کرد: در شرایط کنونی دامداران به علت نبود علوفه، دام‌های مولد خود را به کشتارگاه می‌برند که این موضوع زنگ خطری برای تولید گوشت کشور محسوب می‌شود. وی افزود: با عرضه دام‌های مولد، قیمت در این فصل کاهش یافته است که با این وجود در فصل آینده دیگر دامی وجود ندارد که زایش کند. آزاد متوسط قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را ۵۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم آنکه قیمت دام به ۶۳ هزار تومان رسیده بود، اما حذف دام‌های مولد ناشی از نبود نهاده دولتی منجر به کاهش قیمت دام شده است. این مقام مسوول با بیان اینکه گرانی گوشت ارتباطی به دامدار ندارد، گفت: در حال حاضر که قیمت هر کیلو دام ۵۰ هزار تومان یا کمتر است، هر کیلو گوشت با قیمت ۱۱۰ هزار تومان باید به دست مصرف‌کننده برسد که عرضه با نرخ‌های بالاتر ارتباطی به دامدار ندارد. مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران درباره تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر بازار گوشت بیان کرد: بنابر برآورد صورت گرفته با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت گوشت به بالای ۲۷۰ هزار تومان خواهد رسید، در حالی که دام سبک کمترین بهره را از ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌برد.

آزاد قیمت کنونی هر کیلو جو در بازار آزاد را ۶ هزار تومان و ذرت را ۵ تا ۶ هزار تومان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر نهاده دامی ۲ تا ۳ برابر نرخ مصوب در بازار عرضه می‌شود و به‌طور کلی تامین علوفه بر بازار گوشت اثر گذار است. وی با اشاره به اینکه تامین علوفه به شرایط اقلیمی بستگی دارد، بیان کرد: در شرایط خشکسالی و کمبود بارش، علوفه‌ای در مرتع وجود ندارد که در چنین شرایطی بودن یا نبودن علوفه برای ادامه تولید حائز اهمیت است. آزاد حمایت از جامعه دام عشایر را ناشی از سوء مدیریت دولت دانست و گفت: با وجود آنکه دام عشایر کمتر از ۳۰ درصد دام کشور را تشکیل می‌دهد، اما متاسفانه دولت بین عشایر و سایر دامداران تبعیض قائل شده است که اگر حمایت لازم صورت نگیرد، در پاییز دامی برای عرضه به بازار نخواهیم داشت. این مقام مسوول از بحران جدی بازار گوشت در شش ماهه دوم سال خبر داد و گفت: با توجه به فروش دام‌های مولد و نبود زایش در فصل پاییز، قیمت گوشت افزایش می‌یابد که این موضوع از ارز ترجیحی و حذف آن مهم‌تر است. وی در پایان با تاکید بر حمایت از دامدار تصریح کرد: با توجه به حذف دام‌های مولد دیگر دامی باقی نمی‌ماند که در شش ماهه دوم سال بتوان راجع به قیمت صحبت کرد، از این رو دولت باید حمایت همه‌جانبه از دامداران داشته باشد‌.