رویداد
عرضه سیمان در بورس کالا پایان قیمتگذاری دستوری
امیر تقیخان تجریشی، کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: اصولاً هنگامی که کالایی به بورس کالا وارد میشود، به معنی آن است که روند معاملات آن بازار برای فعالان اقتصادی و تحلیلگران، علاوه بر قانونمندی، پیشبینیپذیر نیز خواهد بود و رقابت در فضای واقعی انجام میشود، تمامی خریداران و فروشندگان در شرایط برابر به رقابت میپردازند و از همه مهمتر شفافیت در معاملات به وجود خواهد آمد.
تقیخان تجریشی خاطرنشان کرد: ورود سیمان به بورس کالا، باعث میشود قیمت این کالای در فضای شفاف و واقعی، منطبق با شرایط عرضه و تقاضا تعیین و همچنین سهام شرکتهای سیمانی با تحلیلپذیری بیشتر مورد اقبال سرمایهگذاران قرار گیرد.
مضاف بر اینکه عملکرد شرکتهای سیمانی به دلیل قرار گرفتن در فضای رقابتی، خواه ناخواه با افزایش کیفیت مواجه خواهد شد و از سوی دیگر، شرکتهای سیمانی عرضههای مستمر خود را بهدوراز ملاحظات مربوط به مصوبات افزایش نرخ انجام خواهند داد، چراکه عملیات فروش سبد محصولات سیمانی در فضای شفاف تالار نقرهای و بر اساس قواعد انجام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی در ادامه از عرضه بیش از ۹۵۰۰ تن سیمان سفید، سیمان تیپ ۲ خاکستری و سیمان پزولانی شرکت سیمان کرمان، از شرکتهای تابعه هلدینگ سیمانی «سیدکو» طی مدت اخیر خبر داد و گفت: ورود سیمان به بورس کالا، یکی از مهمترین اتفاقاتی است که در مسیر توسعه اقتصاد ایران رخداده است.
هرچند هنوز شاهد عرضههای کمحجم در بورس کالا هستیم، اما مانند هر کالای دیگر، به زودی عرضههای پرقدرت نیز جای خود را در این بازار، باز خواهند کرد؛ همچنین هلدینگ سیمانی «سیدکو» که در واقع بازوی سرمایهگذاری بخش سیمان در خانواده گروه توسعه ملی است، درصدد افزایش عرضه انواع محصولات سیمانی شامل تیپهای مختلف سیمان خاکستری، سیمان سفید و سیمانهای خاص تولیدی شرکتهای تابعه طی روزهای آتی در بورس کالاست.
پیششرط سازمان بورس برای ورود به صنعت کارگزاری
ایلنا| هفته گذشته سازمان بورس و اوراق بهادار، فراخوانی را برای صدور مجوز تأسیس شرکت کارگزاری صادر کرد. طبق اختیارات حاصله از بندهای ۲ و ۶ ماده ۷ قانون بازار اوراق بهادار که آذر ماه سال ۱۳۸۴ تصویب شده و همچنین برای توسعه و تقویت جایگاه نهادهای مالی در بازار سرمایه و ارایه خدمات بهتر به سرمایهگذاران در این بازار و با توجه به تقاضای فعالان بازار سرمایه در خصوص تأسیس شرکت کارگزاری، دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری در تاریخ دهم خردادماه ۱۴۰۰ به تصویب هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.
از این رو تمام متقاضیان تأسیس شرکت کارگزاری میتوانند درخواستهای خود را بر اساس دستورالعمل جدید برای بررسی و ارزیابیها به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال کنند. طبق دستورالعمل جدید تأمین حداقل سرمایه برای تأسیس کارگزاری ۱۰۰۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
محمدعلی دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره صف تقاضا برای تأسیس کارگزاری جدید گفت: قبل از بازنگری دستورالعمل جدید اساساً امکان دریافت درخواست تأسیس کارگزاری وجود نداشت اما برخی از افراد درخواستهایی را ارسال کردند که البته از آنجایی که بنای سازمان بورس اعطای مجوز جدید در حوزه کارگزاریها نبوده عملا این گروه و لاین از مجوزها تعطیل شده بود.
وی ادامه داد: بنابراین دستورالعمل موجود را بازنگری کردیم و تغییراتی بر آن اعمال شد و یک مرحله این دستورالعمل پیشنهادی را بر روی سایت قرار دادیم تا این فرصت برای دریافت نظرات و مشاورههای کارشناسان فراهم شود، نظرات فعالان بازار اخذ شد و نظراتی که مفید و موثر بود را بر روی دستورالعمل جدید اعمال کردیم و نسخه نهایی تصویب شد.
رییس سازمان بورس با بیان اینکه از این پس درخواستها بر اساس این دستورالعمل بررسی میشود، تاکید کرد: در بازار اشتیاق زیادی برای تأسیس کارگزاری وجود دارد چراکه سالهای زیادی مجوز داده نشده، پیش بینی میشود که با تعداد بسیار زیادی از درخواستها مواجه شویم.
دهقان دهنوی ادامه داد: اما از آنجایی که دستورالعملها تغییر کرده افراد باید شرایط مورد نظر طبق دستورالعمل جدید را داشته باشند.
ضمن اینکه یکی از شرطهای سازمان این است که افرادی که وارد این صنعت میشوند طرح توجیهی مناسبی داشته باشند و باید بتوانند توجیه کنند که ورود آنها به این صنعت چه مزیتی برای این صنعت دارد، چه اقدام مهمی را میتوانند انجام دهند و چه اهدافی دارند. باید این اطمینان را بدهند که خدمات با کیفیت به مشتریان ارایه خواهند داد.
وی با اشاره به خرید و فروش مجوز کارگزاریها به دلیل ممنوعیت صدور مجوز جدید گفت: آنطور که گفته میشود گویا مجوز کارگزاریها با نرخهای نجومی خرید و فروش میشود اما پس از آزاد شدن صدور مجوزها قیمتها در این بازار میشکند.