آتشی را که به جان طبیعت افتاده خاموش کنید

۱۴۰۰/۰۳/۲۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۴۷۳

همین چند روز پیش بود که خبر سوختن بیش از 2 هزار و 200 نخل اروند کنار منتشر شد. آتشی که نزدیک به 9 هکتار از نخلستان‌های اروند کنار را به کام نابودی کشاند. این روزها خبر آتش سوزی جنگل‌ها انگار تمام شدنی نیست. بعد از آن نوبت به بلوط‌های زاگرس رسید، همان بلوط‌هایی که هر از گاهی در آتش بی‌تدبیری مسوولان شعله می‌کشند و می‌سوزند و حتی این آتش به دوستداران طبیعت هم رحم نمی‌کند و جان آنهایی را که با دست خالی برای خاموش کردن این آتش ویرانگر می‌روند، می‌گیرد. این‌بار آتش به جنگل‌ها و مراتع کوه حاتم در شهرستان بهمئی استان کهگیلویه و بویر احمد که روز دوشنبه دچار حریق شده بود همچنان در آتش می‌سوزد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: 

آتش سوزی در جنگل‌های کوه حاتم در مرز این استان با خوزستان از ساعت ۱۵ و ۴۵ دقیقه روز دوشنبه ۲۴ خرداد شروع شده است و همچنان ادامه دارد.او افزود: بلافاصله پس از دریافت گزارش این 

آتش سوزی نیروهای امدادی و ستادی برای مهار این آتش سوزی به منطقه اعزام شدند. مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین کوه حاتم مرز مشترک شهرستان‌های لنده و بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد است که آتش سوزی در حوزه لنده تقریبا کنترل شده است. این در حالی است که حتی بالگردی هم که به این منطقه اعزام شده نتوانسته است از پس آتش بر بیاید و حالا قرار است یک فروند دیگر بالگرد به این منطقه برسد. اما کسی چه می‌داند تا رسیدن این بالگرد چند هکتار دیگر از این جنگل‌ها طعمه حریق خواهد شد. شهرستان بهمئی با جمعیتی حدود ۳۸ هزار نفر به مرکزیت شهر لیکک در فاصله ۳۰۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد واقع شده است. کهگیلویه وبویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونه‌ای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است. هم اینک هفت منطقه حفاظت شده با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵هکتار، خامی با وسعت ۲۵هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد. کهگیلویه وبویراحمد همچنین دارای پنج منطقه شکار ممنوع شامل پادنای سمیرم، خرم ناز، لار و ماغر، حاتم و کوه تلرش است.  این استان همچنین دارای ۹۹۹ هزار و ۱۰۰ هکتار جنگل و ۷۲۳ هزار و ۷۰۰ هکتار مرتع است.