قیمت نان تا پایان امسال آزاد خواهد شد

۱۳۹۴/۰۱/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۵۲



اگر روش فروش نان از قرص به کیلو تبدیل شود و روش عرفی گذشته کنار گذاشته شود، می‌توان شاهد حل مشکلات در این حوزه بود. زیرا در این حوزه امکان تقلب نیست و رانت‌هایی که وجود دارد از بین می‌رود.

رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی آرد‌سازان در گفت‌وگو با «تعادل» بیان کرد: 40سال است که راجع به قیمت نان بحث‌های تکراری صورت می‌گیرد و صحبت‌های فراوانی بر سر این موضوع وجود دارد. برای تعیین قیمت نان چند فاکتور وجود دارد که اگر این فاکتورها و معیارها برای مردم، روزنامه‌ها و دولت توضیح داده شود می‌توان راه‌حلی برای آن پیدا کرد و دغدغه مردم و اصناف این حوزه را حل کرد. محمدرضا مرتضوی در توضیح این معیارها، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین این فاکتورها این است که نان ایرانی یک نان تخت است و در کارگاه‌ها پخت می‌شود و روش پخت آن با نان‌های صنعتی متفاوت است. همچنین در هر کارگاه به‌طور میانگین 500 کیلو آرد مصرف می‌شود و قاعدتا 4 کارگر برای پخت نان باید وجود داشته باشد. در این شیوه پخت، تعداد کارگرها محدود است و کارگر نانوایی، برای پخت نان با کیفیت باید حرفه‌یی و آموزش‌دیده باشد. در کارگاه‌های سنتی نباید بیش از یک حد مشخص نان پخته شود زیرا با افزایش این مقدار در روز، بحث کیفیت و زمان پخت مطرح می‌شود که نتیجه‌یی جز کاهش کیفیت نان را با خود ندارد. وی ادامه داد: موضوع دیگر افزایش دستمزد کارگر است که دستمزد کارگران هر سال بین 15 تا 25 درصد افزایش پیدا می‌کند و آیا می‌توان با وجود این شرایط قیمت نان را ثابت نگه داشت. مردم بر این مساله بسیار حساسیت نشان می‌دهند اگر بخواهیم که دستمزد کارگران را افزایش دهیم و تعداد کارگاه‌های نان‌پزی افزایش پیدا نکند راهی جز کاهش وزن چانه نان وجود ندارد که در این شرایط کیفیت نان کاهش پیدا می‌کند. رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی آردسازان درباره راه‌حل موجود برای تعیین قیمت نان، توضیح داد: چاره اساسی در این مورد تغییر دادن پخت نان از روش سنتی به صنعتی است. برای مثال نان سنگک را نمی‌توان به روش صنعتی پخت اما نان‌هایی مانند لواش و تافتون که به صورت سرد استفاده می‌شوند را می‌توان به صورت صنعتی تولید کرد و با مدرن کردن روش تولید می‌توان میزان تولید نان با کیفیت را افزایش داد. وی تاکید داشت: برای بحث نان 40 سال است که راه‌حلی اندیشیده نشده است و اکنون زمان آن رسیده است که متخصصان در حوزه نان از جمله نانواها و نماینده اصناف با همفکری راهی برای حل این مشکل بیابند. مرتضوی محل‌های مهم و اساسی آسیب به نان را به چهار دسته تقسیم کرد و گفت: مردم به عنوان مصرف‌کنندگان اصلی نان، اصناف این حوزه، ‌دولت به عنوان نقش موثر خود و کیفیت نان موضوعات مهمی است که در موضوع نان موثر هستند. وی یکی دیگر از عوامل موثر در حل مشکلات نان را فروش کیلویی آن برشمرد و توضیح داد: اگر روش فروش نان از قرص به کیلو تبدیل شود و روش عرفی گذشته کنار گذاشته شود، می‌توان شاهد حل مشکلات در این حوزه بود. زیرا در این حوزه امکان تقلب نیست و رانت‌هایی که وجود دارد از بین می‌رود. رییس هیات‌مدیره آرد‌سازان در خصوص سیاست‌های قیمت‌گذاری نان در دولت گذشته، اعلام داشت: کارگروهی برای تعیین قیمت نان وجود دارد که در دولت گذشته طی سه سال این کارگروه قیمت جدید تعیین نکرد و حاضر نبود راجع به قیمت نان صحبت کند و اعلام کرده بود که قیمت نان تغییر نکند و بر وزن چانه‌های نان نیز کنترلی نداشتند. وی ادامه داد: این‌بار سه ساله عدم تعیین قیمت نان بر دوش گروه جدید افتاد و سال گذشته صحبت‌های فراوانی برای تعیین قیمت نان صورت گرفت که امکان حل تمامی مشکلات به صورت یکجا وجود نداشت. مرتضوی درباره نانوایی‌های آزادپز و دولتی‌پز اظهار داشت: اکنون اکثر نانوایی‌های سنگک آزادپز هستند. که برای تشخیص آنها تابلو و پارچه‌هایی نصب شده است اما با مرور زمان تشخیص و کنترل آنها دشوار خواهد شد. رییس هیات‌مدیره آرد‌سازان: اکنون با سوبسیدی که از طرف دولت برای نان در نظر گرفته شده و همچنین بخشی از یارانه نقدی و هزینه‌یی که مردم برای خرید نان پرداخت می‌کنند هزینه تمام شده برای هر کیلو نان تقریبا 3800 تومان است که اگر قیمت نان آزاد شود این قیمت به 2800 تومان می‌رسد. وی در پایان تاکید کرد: قیمت نان آزاد به نفع اقتصاد کشور خواهد بود و قیمت نان تا پایان امسال آزاد خواهد شد.

مشاهده صفحات روزنامه