ایرانشهر
تعطیلات کرونا مشاوران املاک را به دستفروشی رساند!
رییس اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از دستورالعملهای ستاد کرونا مبنی بر تعطیلی و بازگشایی مکرر دفاتر املاک گفت: در شرایطی که معاملات در رکود شدید به سر میبرد تعطیلات کرونایی وضعیت معیشتی مشاوران املاک را بدتر کرده و بسیاری از همکاران ما به رانندگی تاکسیهای اینترنتی، میوهفروشی و حتی دستفروشی رو آوردهاند. مصطفی قلی خسروی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از حدود ۱۰ روز قبل برای چندمین بار در سال جاری دفاتر مشاور املاک به دستور ستاد ملی کرونا تعطیل شده و حالا مجددا این تعطیلات را تا یکشنبه تمدید کردهاند. سال گذشته هم این وضعیت را داشتیم. افراد شاغل در صنف ما با توجه به استفاده از تلفن و فناوریهای جدید، کمترین ارتباط حضوری با متعاملین را دارند؛ در حالی که مشاغل دیگر که فضای کار آنها بسیار شلوغتر از دفاتر املاک است تعطیل نشدهاند. وی افزود: این تعطیلات و بازگشاییهای مکرر شدیدا در وضعیت معیشتی مشاوران املاک تاثیر میگذارد. حدود ۹۰ درصد همکاران ما طی یک سال اخیر راننده تاکسیهای اینترنتی شده یا وارد مشاغل کاذب شدهاند رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه ما مولد مالیاتی و مولد اقتصادی هستیم و به کنترل قیمتها در بازار مسکن کمک میکنیم گفت: وقتی دفاتر املاک بسته باشند هرکس هر قیمتی دلش میخواهد برای خانه خودش تعیین و در سایتها درج میکند. در حالی که اکثر همکاران ما درخصوص قیمتهای کارشناسی و واقعی به فروشندگان، مشاوره میدهند و به ارزانی کمک میکنند. از طرف دیگر رونق اقتصاد به رونق بازار مسکن بستگی دارد؛ چرا که ۱۷۲ شغل کلیدی به صنعت ساختمان وابسته است. خسروی تاکید کرد: از ستاد کرونا انتظار داریم با توجه به ارتباط کم مشاوران املاک با مراجعهکنندگان، ما را جزو صنوف گروههای شغلی یک قرار دهد؛ چرا که صنف مشاوران املاک در حال نابودی است و باید فکری برای این وضعیت کرد.
سهم اجاره از درآمد خانوار تهرانی؛ 64 درصد
طبق اطلاعات وزارت راه و شهرسازی 64 درصد متوسط درآمد خانوار در تهران و کلانشهرها سهم اجاره مسکن است. به گزارش فارس، برآورد وزارت راه و شهرسازی از متوسط درآمد خانوار در سال 99 بالغ بر 8 میلیون تومان بوده است. طبق این اطلاعات وزارت راه و شهرسازی متوسط اجاره یک واحد مسکونی 75 متری در سال 99 به صورت ماهانه 5 میلیون و 250 هزار تومان برآورد شد. به این ترتیب، سهم اجارهبها از درآمد خانوار در سال 99 برای تهران و کلانشهرها 64 درصد است که رقم قابل توجهی میشود. این سهم برای سایر مراکز استانهای و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 59 درصد و شهرهای زیر 200 هزار نفر جمعیت 49 درصد براورد شده است.
بارشهای پاییز هم کمتر از حد نرمال خواهد بود
صادق ضیاییان، مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارشهای امسال تاکنون ۴۱ درصد کمتر از متوسط ۵۰ سال اخیر است، گفت: بارشها در پاییز نیز کمتر از حد نرمال خواهد بود. صادق ضیاییان در گفتوگو با فارس، درباره آخرین وضعیت بارشها تا پایان شهریور امسال که پایان سال زراعی است و پیشبینی بارندگی در فصل پاییز توضیح داد: امسال و در فصل تابستان، بارشهای قابل ملاحظهای در کشور نداریم. وی افزود: اینبارشهای سیلآسایی هم که اخیراً در برخی مناطق کشور رخ داد، چندان آمار بارش کل کشور را افزایش نمیدهد. آمار بارش کشور، جدا از سیلابهای مقطعی و کوچک که ممکن است در مقطعی و نقطهای کوچک رخ دهد، ارزیابی میشود؛ اینبارشهای سیلآسا به صورت مقطعی، ممکن است تعدادی روستا را درگیر کند اما موضوع کمبارشی کشور را جبران نمیکند. مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی اظهار کرد: قبل از بارشهای اخیر، آمار بارندگیها در کشور نسبت به متوسط بلندمدت (50 سال اخیر) حدود 42 درصد بود با اینبارندگیها، آمار بارشها به 40.7 درصد رقم متوسط بلندمدت (50 سال اخیر) رسیده است و بارندگیهای اخیر کلا 1.3 درصد از کل کمبارشی کشور را بهبود بخشید. ضیاییان بیان کرد: در روزها و ماههای آینده تا پایان فصل زراعی جاری انتظار داریم در جنوبشرق کشور سامانههای موسومی در مرداد و شهریور بارشهای خوبی داشته باشد اما در مجموع امسال تا پایان سال زراعی که پایان شهریور 1400 است، یکی از کمبارشترین سالها است. وی توضیح داد: تا پایان شهریور امسال بارشهای موسمی در جنوبشرق خواهیم داشت اما غیر از جنوبشرق در سایر نقاط کشور کماکان با همین کمبارشی مواجه هستیم و اگر بخواهیم بارندگی کل کشور را در مجموع در نظر بگیریم در پایان شهریور امسال، سال زراعی جاری یکی از کمبارشترین سالها در بین 50 سال اخیر خواهد بود. مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی میافزاید: در فصل پاییز امسال نیز بر اساس نقشههای پیشبینی هواشناسی، میزان بارشها کمتر از نرمال خواهد بود و با احتمال 70 درصد نشان میدهد که پاییزی با بارشهایی کمتر از نرمال خواهیم داشت. برای فصل زمستان هنوز پیشبینی خاصی صادر نشده است. وی درباره پیشبینی بارانهای سیلآسا و وقوع سیلاب، بیان کرد: بارشهای سیلآسا و سیلها در زمره پیشبینیهای طولانیمدت هواشناسی نمیگنجد یعنی اصلا نمیتوانیم با پیشبینی فصلی بارشهای سیلآسا و بروز سیل را پیشبینی کنیم. مدیرکل پیشبینی و هشدار سازمان هواشناسی افزود: این مورد نه تنها در کشور ما بلکه در همه دنیا مصداق دارد و پیشبینی سیل حداکثر چند روز پیش از وقوع سیل انجام میشود.