برگزاری مراسم محرم بحرانی غیرقابل کنترل را رقم می‌زند

۱۴۰۰/۰۵/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۰۹۷۸
برگزاری مراسم محرم بحرانی غیرقابل کنترل را رقم می‌زند

رییس بیمارستان شهید لواسانی از بستری شدن خیلی از بیماران کرونایی روی «برانکارد اورژانس» در شرایط نامناسب خبر داد. سید علی جمالیان با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در تهران گفت: در تهران حدود ۸۰۰۰ بیمار بستری داریم که خیلی از آنها شرایط‌شان به صورتی است که روی تخت‌های موقت برانکارد در اورژانس‌ها بستری هستند و شرایط مناسبی ندارند، اگر این اتفاق ادامه پیدا کند قطعاً نمی‌شود این مشکل را جمع کرد. و افزود: با تداوم این شرایط با کمبود دارو، تخت اکسیژن و تجهیزات دیگر رو به رو می‌شویم و خیلی بحران‌ها بیشتر خواهد شد. جمالیان ادامه داد: با این وجود استدعای من این است که رسانه‌ها از هر راه که می‌توانند برای اطلاع‌رسانی استفاده کنند و هموطنان را به رعایت پروتکل‌ها دعوت کنند، چون الان رعایت پروتکل‌ها ۶۰ درصد شده و این باعث بحران و دامن زدن به این شرایط خواهد شد. او افزود: در کنار این شرایط، محرم و مراسم‌های عزاداری طبق سنت‌هایی که داریم در پیش است و فکر می‌کنم با این شرایطی که الان داریم اگر پروتکل‌ها را رعایت نکنیم و آن مسائل مربوط به برگزاری مراسم محرم را داشته باشیم قطعاً یک بحران غیر قابل پیش‌بینی و عجیب و غریب برای کشور اتفاق می‌افتد. جمالیان با اشاره به خطر برگزاری مراسم‌های ماه محرم و عدم کنترل رعایت پروتکل‌ها در این مراسم‌ها و تاثیر آن بر گسترش ابتلا به کرونا بیان کرد: با توجه به وضعیت پیش گفته خواهش من از رسانه این است که حتما اطلاع‌رسانی کنند، اگر مثل گذشته ایام محرم و برگزاری مراسم‌ها و هیات‌ها را داشته باشیم، این بحران غیرقابل کنترل خواهد شد. رییس بیمارستان شهید لواسانی بیان کرد: وضعیت کرونا در این پیک بی‌سابقه است و در هیچ یک از پیک‌های قبل ما چنین بحرانی به خصوص در بیمارستان‌ها حس نکردیم. او با اشاره به محدودیت توان کادر درمان گفت: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، کادر درمان خسته‌تر از آنچه که تا الان بوده، می‌شود و اگر پروتکل‌ها رعایت نشود واقعا در یک کلمه فاجعه رخ می‌دهد. جمالیان با اشاره به خطر جهش‌های ویروس و بی‌اثر شدن پلتفرم‌های واکسن ادامه داد: همین الان هم این اتفاق افتاده و اکثر افرادی که واکسینه شده‌اند، در برابر ویروس دلتا ایمنی کامل ندارند، ممکن است از مرگ و میر و خطرات پیشرفته آن جلوگیری کنند، اما جلوی ابتلا را نمی‌گیرد و درصد قابل توجهی از بیماران کرونایی بخش ویژه ما افرادی هستند که واکسینه کامل شدند. به هر حال اگر در محرم پروتکل‌ها را رعایت نکنیم قطعاً موج بعدی را خواهیم داشت و توجه کنید موج بعدی خطر بیشتری نسبت به موج پنجم خواهد داشت چون ویروس در حال تغییر است. در این صورت داروها کارساز نخواهد بود، بدن‌ها ضعیف‌تر می‌شود و جهش‌ها قوی‌تر، در این شرایط خیلی از داروهای موجود دیگر روی فرد اثر نمی‌گذارد و فکر می‌کنم خیلی این موضوع تهدیدکننده زندگی مردم باشد.

      افزایش نگرانی‌ها درباره کرونای لامبدا

از سوی دیگر به گفته رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، حذف هفت آمینواسید در جهش واریانت لامبدا را چالشی بزرگ پیش روی تست‌های تشخیصی قرار داده است. لامبدا شرایط خطرناکی را برای کشورها به لحاظ شیوع کرونا رقم زده است. این واریانت خطرناک سرایت‌پذیری بیشتر، قدرت گریز از ایمنی و اثرگذاری واکسن‌ها را نشانه گرفته است. علیرضا ناجی با بیان اینکه به نظر میرسد واریانت لامبدا در حال تبدیل شدن به تهدید جدی جهانی است، اظهار کرد: تاکنون در ۲۹ کشور واریانت لامبدا شناسایی و ثبت شده است. او با تاکید بر اینکه واریانت لامبدا برای اولین‌بار در کشور پرو شناسایی شد، افزود: این کشور با ثبت ۵۹۶ مرگ در هر صد هزار نفر جمعیت، بالاترین مرگ و میرهای کرونایی را ثبت کرد که از این تعداد مبتلایان، ۹۷ درصد مربوط به واریانت لامبدا است. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ادامه داد: لهستان با ثبت ۳۰۷ مرگ کرونایی در روز بعد از کشور پرو رتبه دوم چرخش واریانت لامبدا را به خود اختصاص داده است.

به گفته ناجی، جهش در واریانت لامبدا به میزان قابل توجهی سرایت و عفونت زایی اینگونه جدید کووید ۱۹ را افزایش داده است. این جهش جدا ازافزایش چسبندگی پروتیین اسپایک در اتصال به رسپتورACE ۱۱، جهشی ایمن گریز است. به نظر می‌رسد واریانت لامبدا می‌تواند به پاسخ سیستم ایمنی، غلبه کند. او حذف هفت آمینواسید طی جهش در واریانت لامبدا را چالشی بزرگ پیش روی تست‌های تشخیصی دانست و هشدار داد: لامبدا شرایط خطرناکی را برای کشورها به لحاظ شیوع کرونا رقم زده است، این واریانت خطرناک سرایت‌پذیری بیشتر، قدرت گریز از ایمنی و اثرگذاری واکسن‌ها را نشانه گرفته است. ناجی تاکید کرد: مطالعات اخیر در مورد واکسن‌های فایزر و مدرنا گواه این است که واریانت لامبدا در برابر ایمنی حاصل از این واکسن‌ها مقاومت دو الی سه برابری از خود نشان می‌دهد.