اخبار
گرانفروشی در صدر شکایات مردمی
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران اعلام کرد که بیشترین شکایات مردمی در چهار ماهه نخست امسال مربوط به گرانفروشی، عدم درج قیمت و عرضه خارج از شبکه بوده است. یداله صادقی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در چهار ماهه نخست امسال ۱۵ هزار و ۵۰۰ شکایت صنفی در سامانه ۱۲۴ ثبت شده است. به گفته وی دراین بازه زمانی ۹۹۳۶ مورد گزارش تلفنی و ۵۵۷۷ مورد گزارش حضوری به سامانه ۱۲۴ رسیده است که به نسبت مدت مشابه سال قبل رشد یک درصدی داشته است. صادقی افزود: از مجموع شکایتهای وارده، ۴۲۷۷ مورد متخلف شناخته شده که بیشترین شکایات مربوط به گرانفروشی، عدم درج قیمت و عرضه خارج از شبکه بوده است. همچنین به گفته رییس سازمان صمت استان تهران بیشترین کالاهای هدف بازرسی نان، مرغ، میوه و تره بار و روغن نباتی بوده است. گفتنی است که طبق قانون نظام صنفی گرانفروشی، کمفروشی، تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه عدم اجرای ضوابط قیمتگذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب ازجمله مهمترین تخلفات صنفی است. همچنین بر اساس قانون صنفی باید درآمدهای ناشی از جریمههای دریافتی به حساب خزانه واریز شود و معادل آن در بودجههای سنواتی منظور و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از تأمین بار مالی ماده (۴۴) این قانون بهطور مساوی در اختیار سازمان تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد تا در اجرای این قانون هزینه کنند، اما اتاق اصناف بارها نسبت به دریافت نکردن این بودجه گلایه کرده است.
گرانی چای منطقی است!؟
رییس سازمان چای ایران افزایش قیمت چای را منطقی دانست و دلیل این سخن را هم، افزایشِ قیمتِ زنجیره تولید عنوان کرد. به گزارش ایسنا، حبیب جهانساز در مصاحبه با «صبح و گفتوگو» در رابطه با خبری مبنی بر افزایش ۶۵درصدی قیمت چای اظهار کرد: بخشی از چای اجباراً وارداتی میشود و تولید هم ۳۰ هزار تن در داخل کشور است. وی با ابراز خوشنودی از خارج شدنِ واردات چای از گروه یک کالاهای دریافتکننده ارز دولتی اظهار کرد: این اتفاق باعث قدرت رقابت چای داخلی نسبت به نوع خارجی بوده است. جهانساز همچنین از رهاشدگی باغات چای و کار نکردن کارخانهها درگذشته گفت: در این صنعت بر هم ریختگی اتفاق افتاد. وی درباره گرانی چای ایرانی هم گفت: قیمت برگ سبز ۴۵ درصد نسبت به سال قبل افزوده شد تا برای چایکار صرفه داشته باشد. جهانساز هزینه چایسازی و تولید و مقوا و... را توجیهی برای این سخن خود دانست که بالارفتن قیمت چای عددی منطقی است. وی همچنین با اشاره به دپوی چای در کشور از ارزن شدن نسبی چای خبر داد و گفت: کرونا و عدم رفتوآمدهای فامیلی در این دپو تأثیر داشته است.