اخبار
اولین خواسته خاندوزی از بانک مرکزی
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: یکی از موارد مطرح شده در جلسه با مسوولان گمرک در بازدید از گمرک فرودگاه امام خمینی(ره)، انتقال برخی دادههای ارزی بود که تسریع آنها موجب سرعت بخشیدن به ترخیص کالاها میشود لذا از رییس کل بانک مرکزی میخواهم تا انتقال این دادهها را به صورت برخط و آنلاین در دستور کار بانک مرکزی قرار بدهند. احسان خاندوزی در حاشیه بازدید از گمرک فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این جلسه درباره برخی از نارضایتیها و مشکلات در زمینه گمرک با حضور رییس کل گمرک و رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصمیماتی گرفته شد که نکته اول این تصمیمات به تسریع ترخیص محمولههای دارویی مربوط میشود که در تماس با وزیر بهداشت قول مساعد از سوی ایشان داده شد تا این اتفاق در گمرک رخ بدهد. وی افزود: نکته دوم، انتقال برخی دادههای ارزی که تسریع آنها موجب سرعت بخشیدن به ترخیص کالاها میشود که از رییس کل بانک مرکزی میخواهیم تا انتقال این دادهها را به صورت برخط و آنلاین در دستور کار بانک مرکزی قرار بدهند. وزیر اقتصاد درباره معطلی مردم و نارضایتیهایی که در زمینه رجیستری گوشی همراه در ورود به کشور مواجه بودند، گفت: در این راستا مقرر شد تا سازوکار رویه رجیستری و پرداخت گمرکیها به شکل برخط به نحوی تغییر کند که مستلزم معطلی مسافران ورودی کشور نباشد. خاندوزی بیان کرد که تعیین تکلیف اموال تملیکی و کالاهای متروکه در گمرک مستلزم برگزاری جلسه مستقلی است که بعد از برگزاری جلسه با رییس سازمان اموال تملیکی نتیجه آن اعلام خواهد شد.
جزییات طرح حمایت ﺍﺯ سرمایهگذاری ﺧﺎﺭﺟﯽ ﺿﺪﺗﺤﺮیمی
۵۹ نماینده مجلس در طرحی اعلام کردند: ﺍﺷﺨﺎﺹ حقیقی ﻭ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﮐﻪ به ﺭﻏﻢ تحریمها ﺑﻪ ﺗﻌﺎﻣﻞ ﺗﺠﺎﺭﯼ ﺧﻮﺩ ﺑﺎ ایران ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩﻩﺍﻧﺪ، ﻣﻄﺎﺑﻖ آییننامه اجرایی این ﻗﺎﻧﻮﻥ، ﻣﺸﻤﻮﻝ ﺑﺮﺧﯽ معافیتها یا ﻣﺸﻮﻕﻫﺎ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺷﺪ. تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻓﺮﺍﻫﻢ ﺳﺎﺯﯼ زمینه ﺗﺤﻘﻖ سرمایهگذاری ﺧﺎﺭﺟﯽ، با امضای طرحی با عنوان «حمایت ﺍﺯ سرمایهگذاری ﺧﺎﺭﺟﯽ ﺿﺪﺗﺤﺮیمی» موافقت کردند. این طرح پس از اینکه به امضای ۵۹ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است، برای طی مراحل قانونی تقدیم دکتر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی شده است. در باب دلایل توجیهی این طرح شش مادهای آمده است: «ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺯ ﺷﺮﮐﺖ ﻫﺎ ﻭ ﺩﻭﻟﺖ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺍﻭﺝ تحریمها، ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ بیشتری ﺑﺎ ایران ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻭ ﺍﺯ تروریسم ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ آمریکا تبعیت ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﮐﻪ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﺑﻂ ﺁینده ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ ﮐﺸﻮﺭ ﺍﻭﻟﻮیت ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﻟﻌﮑﺲ ﺁﻧﻬﺎ ﮐﻪ ﺧﺼﻮﻣﺖ ورزیدهاند ﺑﺎید ﻣﺘﻨﺒﻪ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻣﺸﺮﻭﻁ ﺑﻪ ﺗﻌﻬﺪ ﻭ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﺧﺴﺎﺭﺕ ﻗﺒﻠﯽ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﺣﻀﻮﺭ ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ایران ﭘﺎﺭﺱ ﺟﻨﻮﺑﯽ ﺑﺎ تبعیت ﺍﺯ تحریم آمریکا ﭼﻨﺪ میلیارد ﺩﻻﺭ ۱۱ یابند.ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻣﺜﺎﻝ ﺷﺮﮐﺖ ﺗﻮﺗﺎﻝ ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ ﺩﺭ ﻓﺎﺯ ﺑﻪ ﮐﺸﻮﺭ ﺧﺴﺎﺭﺕ ﻭﺍﺭﺩ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ نباید ﺍﺯ این ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺑﻪ ﺳﺎﺩﮔﯽ ﮔﺬﺷﺖ.» همچنین در ﻣﺎﺩﻩ ﻭﺍﺣﺪﻩ این طرح تاکید شده است: ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻓﺮﺍﻫﻢ ﺳﺎﺯﯼ زمینه ﺗﺤﻘﻖ سرمایهگذاری ﺧﺎﺭﺟﯽ ﻭ حمایت ﺍﺯ سرمایهﮔﺬﺍﺭﺍﻥ ﻭﺍﻗﻌﯽ بویژه ﺷﺮﮐﺘﻬﺎ ﻭ دولتهایی ﮐﻪ ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ تحریمها ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ بیشتری ﺑﺎ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ایران ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﻧﺪ، ﻋﻘﺪ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ ﺗﺠﺎﺭﯼ ﻭ ﺑﺎﺯﺭﮔﺎﻧﯽ بین کلیه ﺩﺳﺘﮕﺎههای ﺍﺟﺮﺍﺋﯽ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﻣﺎﺩﻩ (۵) ﻗﺎﻧﻮﻥ مدیریت ﺧﺪﻣﺎﺕ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﻭ ﻣﻮﺳﺴﺎﺕ ﻭ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎﯼ ﺗﺎﺑﻌﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺎ ﺷﺮﮐﺖﻫﺎ ﻭ ﻃﺮﻑﻫﺎﯼ ﺧﺎﺭﺟﯽ، منوط به ﻗﻮﺍﻋﺪ ﻭ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﻋﻤﻮﻣﯽ، ﺍﺳت.
رشد اقتصادی 6 درصدی امریکا
بزرگترین اقتصاد جهان رشد بالای ۶ درصد را تجربه کرد.به گزارش فاکس بیزینس، وزارت بازرگانی امریکا آمار نهایی سه ماهه دوم امسال را اعلام کرد که بر این اساس نرخ رشد اقتصادی این کشور مثبت ۶.۵ درصد اندازهگیری شده که این رقم ۲.۲درصد بیشتر از رشد سه ماهه قبل و ۰.۴ درصد بیشتر از نرخ رشد پیش بینی شده قبلی بوده است. این رشد اقتصادی که سومین رشد فصلی متوالی ثبت شده این کشور بوده است، بیش از همه تحت تاثیر رشد نیرومند بخش سرمایهگذاری ثابت قرار گرفته که رشد آن ۹.۳ درصد اندازهگیری شده است.
طبق پیش بینی نهادهای مختلف از جمله صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی امریکا در سال ۲۰۲۱ نیز مثبت اما کمتر از چین خواهد بود. در نتیجه احیای تدریجی تقاضای مصرفی که بار اصلی رشد اقتصادی امریکا را بر دوش میکشد انتظار میرود اقتصاد این کشور تا پایان امسال بهطور کامل از رکود ناشی از کرونا عبور کند و نرخ بیکاری و تورم در آنکه در ماههای اخیر روند صعودی به خود گرفته است، مجددا در مسیر کاهشی قرار گیرند. در نتیجه کرونا اقتصاد امریکا بدترین بحران خود را از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تجربه کرده بود.
لیدیا بوسور، کارشناس مسائل اقتصادی در موسسه
« آکسفورد اکونومیکس» گفت: با تداوم سرعت بالای شیوع کووید-۱۹ در امریکا، ریسکها بر سر راه اقتصاد کماکان در سطح بالایی باقی ماندهاند. من یادم نیست مشابه چنین شرایطی را قبلا تجربه کرده باشیم و ممکن است این وضعیت برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند. متوسط رشد اقتصادی فصلی امریکا در بازه زمانی ۱۹۴۷ تا ۲۰۲۰ معادل ۳.۱۶ درصد بوده است که بالاترین رشد ثبت شده مربوط به رشد ۳۳.۱ درصدی سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ و کمترین رشد ثبت شده نیز مربوط به سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ با منفی ۳۱.۴ درصد بوده است.