روی خط خبر

۱۴۰۰/۰۶/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۱۷۱۵

کارت اعتباری ۳۰ میلیونی برای خریداران لوازم خانگی

فارس |دبیر انجمن لوازم خانگی ایران از اجرای طرح خرید لوازم خانگی با کارت اعتباری تا سقف ۳۰ میلیون تومان خبر داد. در این مورد عباس هاشمی، دبیر انجمن لوازم خانگی ایران گفت: انجمن لوازم خانگی قراردادی را با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران امضا کرد که به موجب آن تولیدکنندگان اعضای انجمن، فروشگاه‌ها و مراکز عرضه خود را در سایت مورد توافق دو طرف ثبت می‌کنند و پس از آن با معرفی انجمن با بانک عامل، قرارداد امضا می‌کنند که اقدام مهمی در تحریک تقاضای لوازم خانگی است. وی افزود: کارت اعتباری خرید لوازم خانگی با بهره ۴ درصد و با اقساط 6 ماهه، 9 ماهه و یک ساله در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد و هر یک از مصرف‌کنندگان با توجه به شرایط اعتبارسنجی توسط بانک می‌توانند از اعتبار کارت استفاده کنند. دبیر انجمن لوازم خانگی ایران گفت: نامه اطلاع‌رسانی در این باره به اعضای انجمن ارسال شده و اعضای انجمن علاقه‌مند به طرح خرید لوازم خانگی با کارت اعتباری را به کارگزار بانک معرفی می‌کنیم. تولیدکنندگان هم مراکز فروش و عرضه محصول خود را در سامانه ثبت می‌کنند. سپس با اطلاع‌رسانی بانک، متقاضیان با مراجعه به سایت مورد نظر بانک، اعتبارسنجی شده و کارت را دریافت می‌کنند. هاشمی ادامه داد: اگر برای ثبت مراکز عرضه و فروش لوازم خانگی در سامانه و همچنین تقاضای اعتبارسنجی سرعت به وجود‌اید این طرح در مدت یک هفته اجرایی می‌شود، ضمن اینکه با توجه به عرضه محصول در فروشگاه‌ها و مراکز مورد نظر تولیدکنندگان، قیمت برای مصرف‌کننده مناسب‌تر خواهد بود.

دلایل افزایش قیمت رب‌گوجه

دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران علت افزایش قیمت رب گوجه را افزایش قیمت مواد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو گوجه فرنگی در شیراز ۲۷۰۰، در مشهد ۲۴۰۰ و در کرمانشاه ۲۵۰۰ تومان است. علت پایین بودن قیمت در مشهد این است که صادرات به افغانستان تقریبا صفر شده است. این در حالی است که این قیمت‌ها در فصل گذشته حداکثر ۱۵۰۰ تومان بوده است.  سید محمد میررضوی با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی دستمزدها، افزایش حدود ۶۰ درصدی قیمت قوطی، درب ایزی اپن، کارتن، نایلن و شیشه، اظهار کرد: قیمت سایر کنسروها نیز به تبع همین شرایط مانند افزایش قیمت لوبیا، نخود فرنگی و غیره افزایش یافته است. وی افزود: سازمان حمایت سه سال پیش قیمت رب گوجه را ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرده و در این مدت قیمت این محصول تغییر چندانی نکرده است. این در حالی است که قیمت برخی اقلام مانند لبنیات در این مدت ۴۰۰ درصد افزایش یافته است. البته رب گوجه مشمول قیمت‌گذاری دستوری نیست. البته به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در حال حاضر قیمت رب گوجه نسبت به ابتدای سال حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است. اما او ابراز امیدواری کرد که این افزایش قیمت بیشتر نشود، چرا که با این روند کاهش تولید گوجه فرنگی به دلیل خشکسالی، احتمال افزایش قیمت مجدد وجود دارد. میررضوی در ادامه از دولت خواست که صادرات گوجه فرنگی بوته‌ای که در کارخانه تبدیل به رب می‌شود را ممنوع کند، اما گفت که تولیدکنندگان با صادرات گوجه فرنگی گلخانه‌ای مشکلی ندارند، چرا که به دلیل گرانی این محصول امکان تبدیل آن به رب گوجه نیست.  وی با بیان اینکه چون رب گوجه طی سال‌های گذشته افزایش قیمت چندانی نداشته، حالا گرانی آن بیشتر از سایر محصولات کنسرو خود را نشان داده، تصریح کرد: از طرف دیگر سال گذشته به دلیل تمدید مقطعی صادرات، صادرات رب گوجه به درستی انجام نشد و مقدار زیادی رب در کشور ماند. بنابراین ما درخواست داریم صادرات رب گوجه فرنگی ممنوع نشود، چون هم به کارخانجات و هم به کشاورزان لطمه وارد می‌شود. البته در حال حاضر صادرات این محصول آزاد است. 

میررضوی با بیان اینکه در صورت توقف صادرات کشاورزان هم به دنبال کشت نخواهند بود و دچار کمبود می‌شویم، اظها کرد؛ صادرات محصولات کنسرو عمدتاً به کشورهای حاشیه خلیج فارس، سی‌ای اس و البته برخی اقلام برای اینکه سبد محصولات کامل باشد به اروپا و امریکا هم صادر می‌شود. بنابراین محصولات کنسرو ایرانی به ویژه کنسرو تن ماهی در دنیا شناخته شده است و مشتری خوبی دارد. اگر کنسرو تن ماهی همچنان به عنوان یک کالای اساسی مورد حمایت دولت بود، در سبد کالای مردم قرار داشت، اما از دو سال قبل تن ماهی از گروه یک خارج شد، دیگر ارز دولتی دریافت نکرد و حالا برای واردات ماهی آن از ارز آزاد استفاده می‌شود. وی بیان اینکه میزان صادرات سالانه ثابت نیست، تصریح کرد: برای مثال تولید کنسرو ماهی زمانی که همه کارخانجات فعال بودند، حدود ۶ میلیون قطعه ۱۸۰ گرمی بود. اما در حال حاضر به دلیل گران شدن این محصول، سهم فروش آن کاهش پیدا کرده و به تبع تولید آن نیز کم شده است. تن ماهی که سه سال پیش ۸۰۰۰ تومان بود حالا به حدود ۳۰ هزار تومان رسیده و قشر متوسط و ضعیفی که از این محصول استفاده می‌کردند، دیگر قادر به استفاده از آن نیستند. دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران در پایان از دولت خواست تن ماهی که ارز زیادی نیاز ندارد، جزو کالای اساسی قرار گیرد تا قشر متوسط و ضعیف مانند کارمند، دانشجو، کارگر و غیره بتوانند از این غذای مطلوب با پروتئین و انواع ویتامین‌ها که در ایران بدون افزودنی تولید می‌شود استفاده کنند.