بازارسرمایه
لغو مجوز کارگزاریها در صورت عدم تجمیع مجوزها
تسنیم| بنا بر اعلام مدیریت امور اعضای بورس تهران در صورت عدم تجمیع مجوز فعالیت شرکتهای کارگزاری مشمول، مجوزهای فعالیت آنها به انتخاب کارگزار یا طبق نظر سازمان بورس و اوراق بهادار بهصورت مرحلهبهمرحله لغو میشود. مدیریت امور اعضای بورس تهران اعلام کرد: با توجه به ابلاغیههای سازمان بورس و اوراق بهادار با موضوع تمدید مهلت تجمیع مجوزهای فعالیت شرکتهای کارگزاری، چنانچه شرکتهای کارگزاری مشمول در مهلتهای مقرر مجوزهای فعالیت خود را تجمیع ننمایند، مجوزهای فعالیت آنها به انتخاب کارگزار یا طبق نظر سازمان بورس و اوراق بهادار بهصورت مرحلهبهمرحله لغو میشود. بر این اساس، در حال حاضر مجوز معاملات برخط شرکت کارگزاری سهام گشتران شرق در صورت عدم تجمیع مجوزها در مهلت مقرر از تاریخ هشتم آبان ماه 1400 غیرفعال میگردد. همچنین شرکت کارگزاری موظف است از طریق تارنمای خود اطلاعات مجوزهای لغو شده را اطلاعرسانی کنند. بدیهی است این موضوع صرفاً جهت اطلاعرسانی بهتمامی مشتریان شرکتهای کارگزاری مربوطه بوده و هرگونه اخبار و تصمیمات اخذشده احتمالی در آینده از همین طریق به اطلاع عموم سرمایهگذاران محترم خواهد رسید.
مشارکت 138 سرمایهگذار در عرضه اولیه حآفرین
امروز برای نخستینبار عرضه اولیه سهام شرکت ریل پرداز نوآفرین در نماد «حآفرین» به روش ثبت سفارش و از طریق عرضه به سرمایهگذاران واجد شرایط در فرابورس ایران انجام شد. در عرضه اولیه 5 درصد از کل سهام این شرکت تعداد 138 سرمایهگذار واجد شرایط مشارکت کردند که بیشترین حجم تخصیصیافته به هر سرمایهگذار تعداد 2 میلیون و 789 هزار و 534 سهم و قیمت تخصیص 3333 ریال بود. منظور از سرمایهگذاران واجد شرایط صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و صندوقهای سرمایهگذاری مشترک ثبتشده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار هستند. در عرضه اولیه سهام حآفرین از فردا سرمایهگذاران حقیقی و خرد نیز میتوانند از بازار و در قیمت روز این سهام را خریداری کنند. در عرضه حآفرین تعداد کل سهام قابلعرضه 371 میلیون و 400 هزار سهم معادل 5 درصد از کل سهام این شرکت بود که حداکثر تعداد سهام قابل خریداری توسط هر سرمایهگذار واجد شرایط 74 میلیون سهم اعلام شد. همچنین دامنه قیمت در ثبت سفارش این سهم از مبلغ 2727 ریال تا مبلغ 3333 ریال بود. گفتنی است مدیرعامل شرکت ریل پرداز نوآفرین در نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام این شرکت با تشریح عملکرد این مجموعه گفت: ریل پرداز نوآفرین از زیرمجموعههای هلدینگ ارزشآفرینان فدک و پنجمین شرکت زیرمجموعه این هلدینگ محسوب میشود که به بازار سرمایه واردشده است. به گفته محمد ذوالقدری، «حآفرین» دو شرکت زیرمجموعه دارد که دلیجان طلایی شکوه پارس با نماد «حشکوه» در تابلو زرد بازار پایه فرابورس درج نماد و ریل گردش ایرانیان نیز در نماد «حگردش» در بازار پایه تابلو زرد بازگشاییشده است. مدیرعامل حآفرین در بخش دیگری از این نشست خبری بابیان اینکه در ریل پرداز نوآفرین علاوه بر سرویس حملونقل ریلی، زنجیره سفر را نیز کامل میکنیم، گفته بود: طیف وسیعی از صنایع مختلف از واگنسازی تا صنایع ظریف در کنار یکدیگر جمع شدهاند تا ریل پرداز نوآفرین شکل بگیرد و احتمال اینکه دوباره بتوان این زنجیره صنعت را کنار هم تجمیع کرد بسیار محدود است، ازاینرو خلق دوباره مجموعهای مشابه با حآفرین بسیار محدود خواهد بود.
رانت و فساد با قیمتگذاری دستوری
محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به جلسه کمیسیون مربوطه با وزیر صمت گفت: قیمتگذاری دستوری ایجاد رانت و فساد خواهد کرد و برخی موضوعات پیرامون قیمتگذاری دستوری که زمزمه آن به گوش میرسد بهصراحت موردبحث قرارگرفته چراکه اعتقاد ما این است که ساختار قانونی بازار سرمایه و بورس کالا در حوزه کشف قیمتهای واقعی باید در دستور کار قرار گیرد. پورابراهیمی گفت: در این جلسه گزارشی از وضعیت میدانی توسط کمیتههای تخصصی کمیسیون مطرح شد و علاوه بر این در خصوص تنظیم بازار کالاهای اساسی و غیراساسی بحث و تبادلنظرهایی صورت گرفت و برنامههای وزارتخانه نیز در این حوزه بیان شد. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: یکی از دغدغههای جدی ما استمرار وضعیت گرانیها در حوزه کالاهای اساسی است. با توجه به اینکه حدود ۸ میلیارد دلار منابع ارزی در نیمه اول امسال برای این امر در نظر گرفتهشده بود اما همچنان کالاها گران به دست مردم میرسد. پورابراهیمی یادآور شد: بازنگری در این سیاست به عنوان یکی از اولویتهای مهم در کمیسیون مطرح شد و وزیر صمت نیز در این جلسه توضیح دادند که این موضوع موردتوجه دولت نیز بوده و قرار است بزودی درزمینه تعیین نرخ ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی تعیین تکلیف شود. به گفته پورابراهیمی، براساس اعلام وزیر صمت در حوزه کالاهای غیراساسی اقدامات خوبی در وزارت صمت شروعشده و آن چیزی که حائز اهمیت است باید مدتزمانی مطلوبی در اختیار وزارت صمت قرارداد تا اقداماتی که آغازشده مثل اعتقاد به عدم دخالت دولت در قیمتگذاری، روانسازی قیمت، نظارت بر عملیات و همینطور تأکید بر رویکرد بازار سرمایه بهویژه بورسهای کالایی در تعیین قیمتها در چارچوب ضوابط قانونی بهدرستی شکل بگیرد.