چرایی زیان انباشته ۸۰ هزار میلیارد تومانی ایران خودرو و سایپا
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تمرکز معاونت بازرگانی داخلی بر نظام توزیع و از حلقه تولید تا مصرف خواهد بود، زیان انباشته ۸۰ هزار میلیارد تومانی در دو خودروسازی بزرگ کشور را نتیجه آمیختگی کسب و کار با حاکمیت دانست. به گزارش شاتا، سیدرضا فاطمیامین در جلسه تکریم و معارفه تعدادی از معاونان و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت که همزمان با جلسه شورای معاونان این وزارتخانه برگزار شد، با بیان اینکه تمرکز معاونت طرح و برنامه این وزارتخانه بر هماهنگی و یکپارچهسازی است، گفت: با اصلاحاتی که در سازوکارها و فرآیندها و ماموریتهای بخشهای مختلف در حال انجام است، این معاونت بیشتر نقش هماهنگکننده و یکپارچهسازی خواهد داشت.
وی با اشاره به تاکیدات رییسجمهور بر توسعه تجارت، تغییر ساختار در این بخش را نیز ضروری دانست و بر داشتن اختیارات کافی سازمان توسعه و تجارت در راستای تحقق اهداف و اجرای برنامههای مربوط به تجارت بینالمللی تاکید کرد.
فاطمیامین در ادامه به تغییر و اصلاح ماموریتها در حوزه بازرگانی داخلی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تنظیم بازار در حوزههای تخصصی به بخش مربوطه بر میگردد، تمرکز معاونت بازرگانی داخلی بر نظام توزیع و از حلقه تولید تا مصرف خواهد بود.
وی با یادآوری کارهای مطالعاتی انجام شده در حوزه بازرگانی داخلی، از نهایی شدن ۱۵ پروژه در این حوزه در روزهای آتی خبر داد.
ضرورت تفکیک کسب و کار از حکمرانی
وزیر صمت در بخش دیگر این جلسه، با تاکید بر ضرورت تفکیک کسب و کار از حکمرانی، آمیختگی این دو را یک آفت در سازوکار دولتی توصیف کرد و افزود: این آمیختگی موجب شده که برخی وزارتخانهها هم حکمرانی و هم بنگاهداری کنند که هم به ضرر بنگاه و هم بخش حاکمیت است. به گفته این مقام مسوول، زیان انباشته ۸۰ هزار میلیارد تومانی در دو خودروسازی بزرگ کشور نتیجه این آمیختگی است و در همین راستا ستاد راهبردی شرکتها و موسسات غیرحاکمیتی به ریاست دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت تشکیل خواهد شد و امور مربوط به ماموریت حاکمیتی شرکتهای مذکور در زیر مجموعه این ستاد قرار خواهد گرفت. وی در پایان با تاکید بر ظرفیت بالای وزارت صمت از تعامل، همدلی بین بخشها و وزارتخانههای مختلف کشور خبر داد و چرخش مدیریتی را گامی در جهت ایجاد نوآوری در حوزه مدیریت دانست. وزیر صمت به تازگی سید مهدی نیازی را به عنوان «معاون طرح و برنامه»، علی نبوی به عنوان «دستیار ویژه و رییس ستاد راهبری شرکتها و موسسات غیرحاکمیتی تحت پوشش وزارت صنعت، معدن و تجارت»، صدیف بیگزاده به عنوان «سرپرست معاونت بازرگانی داخلی» و یونس سلمانی را به عنوان «مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سیاستهای تجاری» معرفی کرد.
سیدرضا فاطمیامین وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت تفکیک کسب و کار از حکمرانی، آمیختگی این دو را یک آفت در سازوکار دولتی توصیف کرد و گفت: این آمیختگی موجب شده که برخی وزارتخانهها هم حکمرانی و هم بنگاهداری کنند که هم به ضرر بنگاه و هم بخش حاکمیت است. فاطمیامین عصر چهارشنبه در جلسه تکریم و معارفه تعدادی از معاونین و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت که همزمان با جلسه شورای معاونین این وزارتخانه برگزار شد ضمن اشاره به تغییر و اصلاح بخشی از ساختارهای این وزارتخانه در راستای تحقق اهداف و برنامههای اقتصادی دولت، آمیختگی کسب و کار با حاکمیت را یکی از آفتهای سازوکارهای دولتی دانست و از تشکیل ستاد راهبردی شرکتها و موسسات غیرحاکمیتی در راستای حل این موضوع خبر داد. وی با بیان اینکه تمرکز معاونت طرح و برنامه این وزارتخانه بر هماهنگی و یکپارچهسازی است، گفت: با اصلاحاتی که در سازوکارها و فرآیندها و ماموریتهای بخشهای مختلف در حال انجام است، این معاونت بیشتر نقش هماهنگکننده و یکپارچهسازی خواهد داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاکیدات رییسجمهوری بر توسعه تجارت، تغییر ساختار در این بخش را نیز ضروری دانست و بر داشتن اختیارات کافی سازمان توسعه و تجارت در راستای تحقق اهداف و اجرای برنامههای مربوط به تجارت بینالمللی تاکید کرد.
در این جلسه فاطمی امین در احکام جداگانهای سید مهدی نیازی را به عنوان «معاون طرح و برنامه»، علیرضا پیمان پاک را به عنوان «معاون وزیر و رییس سازمان توسعه و تجارت ایران»، علی نبوی را به عنوان «دستیار ویژه و رییس ستاد راهبری شرکتها و موسسات غیرحاکمیتی تحت پوشش وزارت صنعت، معدن و تجارت»، صدیف بیگزاده را به عنوان «سرپرست معاونت بازرگانی داخلی» و یونس سلمانی را هم به عنوان «مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سیاستهای تجاری» معرفی کرد. سید مهدی نیازی از مدیران با سابقه وزارت صنعت، معدن و تجارت است که پیش از این در مناصب مختلف مدیریتی حوزه برنامهریزی، صنعت و تجارت خارجی فعالیت داشته است؛ معاون دفتر ماشینسازی و نیرو محرکه، مدیرکل دفتر آمار و فرآوری دادهها، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات، دستیار ارشد معاونت امور صنایع و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از جمله سوابق معاون طرح و برنامه وزارت صمت است. علیرضا پیمانپاک نیز سابقه مشاور بینالملل و بازرگانی سازمان اقتصادی رضوی، مدیرعامل شرکت مدیریت زنجیره تأمین رضوی، دبیر هیات عامل راهبر تجارت آستان قدس و مدیریت نفت و گاز مرکز همکاریهای فناوری ریاستجمهوری در دولت دهم و نماینده سازمان اقتصادی رضوی در حوزه تامین کالاهای اساسی را در کارنامه خود دارد.
همچنین علی نبوی در کنار سوابقی همچون مدیر بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی، دبیر کمیته اعتباری و سرمایهگذاری این صندوق، مدیر سرمایهگذاری داخلی و سرپرست فناوری اطلاعات صندوق توسعه ملی، در دولت دهم مدیر برنامه انرژی «ستاد تحول صنایع و معادن» و دبیر کارگروه مالی وزارت صمت بوده است.
همچنین در بخش دیگر این جلسه از زحمات سعید زرندی (معاون پیشین طرح و برنامه)، حمید زادبوم (رییس پیشین سازمان توسعه و تجارت ایران)، عباس قبادی (معاون پیشین بازرگانی داخلی) و احمد تشکینی (مدیرکل دفتر امور اقتصادی و سیاستهای تجاری) قدردانی شد.