دانشآموزان با «سینوفارم» واکسینه میشوند
گلی ماندگار|
این روزها سرعت واکسیناسیون در کشور افزایش چشمگیری داشته و بنا بر آخرین اخبار اعلام شده به زودی واکسیناسیون دانشآموزان هم آغاز میشود. هر چند که آمار مرگ و میر کرونا رو به کاهش است و پیک پنجم در حال از بین رفتن اما هنوز شمار مرگ و میرها سه رقمی است و در این شرایط عدهای هم هستند که هر روز در مقابل وزارت بهداشت و درمان تجمع میکنند و در مخالفت با واکسیناسیون سراسری شعار میدهند. به هر حال سرعت گرفتن واکسیناسیون میتواند در دراز مدت هم تاثیر چشمگیری در کاهش میزان ابتلا و مرگ و میر داشته باشد و هم شهرها و استانها را از وضعیت قرمز خارج کرده و تا حدی زندگی نرمال را به مردم بازگرداند.
آغاز واکسیناسیون 12 تا 18 سالهها
وزیر بهداشت با اعلام آغاز واکسیناسیون دانشآموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در سراسر کشور، به مطالعات انجام شده در این خصوص اشاره کرد و گفت: بنابر مطالعات صورت گرفته، واکسن سینوفارم برای این گروه سنی تزریق خواهد شد. دکتر بهرام عیناللهی در تشریح اقدامات صورت گرفته در جهت تسهیل بازگشایی مدارس، گفت: در این راستا و براساس مطالعات علمی، تصمیمات کمیته علمی وزارت بهداشت و همچنین واکسنهایی که در کشور داریم، تایید شد که از امروز و در تمام مراکز کشور، دانشآموزان بین ۱۲ تا ۱۸ سال واکسینه شوند. همچنین در مرحله بعدی با مطالعات گستردهای که انجام میشود، واکسیناسیون کودکان ۷ تا ۱۲ سال را آغاز خواهیم کرد.
انجام واکسیناسیون به معنای بازگشایی مدارس نیست
وزیر بهداشت با اشاره به الزامات بازگشایی مدارس و با تاکید بر اینکه انجام واکسیناسیون به منزله بازگشایی مدارس نیست، بلکه زمینهها فراهم میشوند، افزود: برای بازگشایی مدارس لازم است هر دو دز واکسن تزریق شود، بنابراین توصیه ما این است که دانشآموزان به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و به این ترتیب ان شاءالله واکسیناسیون آنها نیز آغاز و انجام شود.
واکسیناسیون دانشآموزان در اولویتِ مراکز
عیناللهی با بیان اینکه به مراکز توصیه کردهایم که واکسیناسیون دانشآموزان را در اولویت قرار دهند، افزود: بنابراین براساس مطالعاتی که انجام شده واکسن سینوفارم برای این گروه سنی تزریق خواهد شد و این واکسن در اختیار همه مراکز نیز قرار داده شده است.
تزریق ۴۲ میلیون دُز واکسن کرونا تاکنون
وی تصریح کرد: به لطف خدا تاکنون ۴۲ میلیون دُز واکسن تزریق کردهایم که این اقدامی بیسابقه و رکوردی بسیار خوب است؛ چراکه تا پایان تیرماه تنها پنج میلیون از مردم واکسن دریافت کرده بودند. عیناللهی ضمن تشکر از همراهی مردم با وزارت بهداشت، عنوان کرد: از دانشجویان عزیز، نیروهای بسیج و داوطلب در همه سازمانها و نهادها که به ما کمک کردند تا آمار مرگ و میر در موج پنجم کاهش یافته و جمهوری اسلامی ایران این رکورد را که در ۴۵ روز ۳۷ میلیون واکسن تزریق کند و به ثبت برساند، تشکر میکنم.
انجام واکسیناسیون به معنای پایان بیماری کرونا نیست
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه انجام واکسیناسیون به معنای پایان بیماری کرونا نیست، افزود: ویروس کووید ۱۹
در محیط وجود دارد و واکسیناسیون قدرت دفاعی فرد را افزایش میدهد. او ادامه داد: بنابراین لازم است همه افرادی که واکسینه میشوند حتی پس از اینکه دو دز واکسن را هم دریافت میکنند، حتما فاصله اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند. به این ترتیب در صورت تایید بازگشایی مدارس که البته هنوز زمان آن مشخص نیست، باید این موارد در نظر گرفته شوند.
بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی تا ۳ هفته آتی
عیناللهی درادامه صحبتهایش با اعلام اینکه طی ۲ تا ۳ هفته آینده دانشگاههای علوم پزشکی بازگشایی میشوند، در عین حال درباره مراکز و پایگاههای واکسیناسیون در کشور به ایسنا، گفت: براساس هماهنگی که استانداریها در سراسر کشور انجام دادهاند، پایگاههای واکسیناسیون افزایش پیدا کردهاند. بالغ بر ۳۰ درصد تعداد پایگاهها افزایش پیدا کرده و نزدیک به هزار و ۹۰ مرکز تجمیعی در سراسر کشور ایجاد شده است.
آمادگی مراکز واکسیناسیون در سراسر کشور
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره ظرفیت تزریق واکسن در مراکز و پایگاهها در صورت کاهش محدودیت سنی واکسیناسیون، گفت: در بازدیدهایی که از ۹ استان داشتم، متوجه شدم که آمادگی کامل برای واکسیناسیون مردم در مراکز وجود دارد. او درباره تهران نیز گفت: با توجه به جمعیت زیادی که در تهران داریم استاندار محترم این قول را دادهاند که از روز سه شنبه تعداد پایگاهها را به مقدار زیادی افزایش دهند و به احتمال زیاد اگر تعداد پایگاهها افزایش یابد شاید شرایط سنی را برای همه حذف کنیم.
واکسن به میزان فراوان موجود است
او با بیان اینکه به استانها اختیار دادهایم که با توجه به شرایط موجود، محدوده سنی واکسیناسیون را مشخص کنند، گفت: محدوده سنی عمدتا برای جلوگیری از تجمع است؛ چراکه ما مشکلی از نظر تامین واکسن نداریم و الحمدلله واکسن به مقدار فراوان در کشور وجود دارد. اگر هر استانی بتواند محدوده سنی را به شرط اینکه صف ایجاد نشود، حذف کند، ما مشکلی نداریم و این اجازه را به آنها خواهیم داد.
استانها واکسن را ذخیره نکنند
عیناللهی ادامه داد: البته این شرط را برای استانها گذاشتهایم که هیچ واکسنی نباید ذخیره کنند. ما مقداری واکسن را به عنوان علیالحساب یا تنخواه در اختیار استان قرار میدهیم و هرچه که مصرف کنند دوباره به آنها واکسن میدهیم. به عنوان مثال در مرحله اول ۱۰۰ هزار دز واکسن به یک استان میدهیم و در مرحله بعدی اگر حجم قابل توجهی از واکسنها را تزریق کرده باشند، مجددا شارژ خواهند شد. وزیر بهداشت تاکید کرد: بنابراین در استانها به شرط اینکه تعداد پایگاهها را افزایش دهند، صف ایجاد نشود و احترام مردم حفظ شود، تعیین محدوده سنی واکسیناسیون برای ما مطرح نیست.
موج پنجم درحال فروکش است
وزیر بهداشت همچنین در توضیح وضعیت فعلی کووید-۱۹ در کشور گفت: براساس آمار، اکنون موج پنجم درحال فروکش کردن است و هنگامی که این بیماری درحال فروکش کردن باشد به این معناست که ویروس فعال نیست و هنگامی که ویروس فعال نباشد، بهترین زمان برای واکسیناسیون است. وزیر بهداشت در پایان صحبتهایش به ایسنا گفت: یکی از نگرانیهایی که همیشه وجود دارد این است که وقتی ویروس فعال بوده و ما در پاندمی هستیم، فرد بیماری را داشته و واکسن هم تزریق کند که این موضوع باعث تشدید بیماری میشود. بنابراین اکنون بهترین زمان برای انجام واکسیناسیون است و توصیه میکنم هموطنان در اسرع وقت برای دریافت واکسن مراجعه کنند تا ان شاءالله از شیوع موج بعدی جلوگیری کنیم.
اجرای طرح خانه به خانه برای لکهگیری واکسیناسیون
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: درصدد هستیم طرح خانه به خانه را برای لکهگیری واکسیناسیون انجام دهیم زیرا مهمترین مساله در کنترل کرونا، انجام واکسیناسیون است که باید به نحو احسن انجام شود. بهرام عیناللهی افزود: این موفقیت یک توفیق ملی است؛ در سالهای بعداز انقلاب اسلامی هرباری که مردم خودشان به صحنه آمدند، آن حرکت موفقیت آمیز بوده است و نمونه آن دفاع مقدس بود که خود مردم باعث پیروزی کشورمان شدند؛ در مبحث واکسیناسیون نیز نیروهای انقلابی، نظامی انتظامی، بسیج و ... همگی وارد میدان شدند و کمک کردند. در هفته گذشته میزان تزریق واکسن به هشت میلیون دُز در هفته رسید که تقریبا رکورد خوبی بود. هیچ یک از کشورهای اروپایی به این رکورد نرسیده بودند و کشور آلمان به ۶ میلیون دُز هفتگی رسیده بود. البته هنوز هم از تمام ظرفیت هایمان بهره نبردهایم و احتمال میرود در این هفته یا هفته آینده رکورد تزریق واکسن بازهم شکسته شود و این نشاندهنده ظرفیتهای درونی است که ما داریم و باید از آنها استفاده کنیم.
ضرورت بهروز کردن روشها
او در بخش دیگری از سخنانش درخصوص قرنطینه هوشمند بیان کرد: بهطورکلی، باید روشها را روزآمد کنیم. با انجام واکسیناسیون بسیاری از محدودیتها تغییر کرده و قرنطینه هوشمند عملی میشود و مردم میتوانند هر اقدامی را به شرط تزریق واکسن انجام دهند. بنابراین با توجه به واکسیناسیون اکثریت مردم، باید دستورالعملهای جدید تدوین شود. مثلا برخی سیاستها از جمله ترددهای شبانه، مسافرتهای داخلی و خارجی با انجام واکسیناسیون دستخوش تغییر میشوند. وزیر بهداشت با تاکید بر به روز کردن روشهای درمانی نیز گفت: باید یک کمیته علمی زیرنظر معاون درمان وزارت بهداشت تشکیل شود و دستورالعملهای درمانی نیز بهروز شود. او ضمن قدردانی از فعالیتهای وزارت دفاع برای تامین برخی تجهیزات و تولید واکسن فخرا، بیان کرد: امیدواریم تولید داخل به نتایج خوبی رسیده و در آیندهای نزدیک به تولید انبوه برسیم تا در آینده واکسن خارجی وارد نکرده و پس از عبور از مرحله بحران و کمک گرفتن از واکسنهای خارجی، برای دُزهای یادآور بر تولید داخل تکیه کنیم. عیناللهی اظهار کرد: تفاوتی که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها دارد، این است که آنها صرفا نظامی هستند، اما نیروهای مسلح ما مردمی بوده و در تمامی صحنهها و در تمام بحرانها در کنار مردم هستند. دوستان بسیج نیز همیشه در صحنهها حاضر بودند و کمک کردند؛ طرح شهید سلیمانی نیز طرح بسیار خوبی بود و در جهت بیماریابی و واکسیناسیون بسیار موثر عمل کرد.