رویداد

۱۴۰۰/۰۷/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۸۲۹۵۵

اصلاح نظام توزیع راهکار موثر برای کنترل گرانی

رییس اتاق اصناف ایران گفت: پروژه‌هایی برای تقویت زیرساخت‌های نظام توزیع به‌طور مشترک بین اتاق اصناف ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال بررسی و پیگیری است. سعید ممبینی در نشست رییس و هیات رییسه اتاق اصناف ایران و روسای اتاق‌های اصناف مراکز استان‌ با قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی در رابطه با تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها، گفت: در این نشست برنامه‌ها و اهداف کلی دولت در خصوص تنظیم بازار اعلام شد و در مقابل نمایندگان اصناف، مشکلات پیش رو را بیان کردند. رییس اتاق اصناف ایران افزود: آنچه مشخص است اینکه لاجرم با پدیده گرانی مواجه هستیم اما اگر در برنامه‌ریزی‌ها عامل گرانی، اصناف تلقی شوند، مسیر اشتباهی را در کنترل این گرانی پیش گرفته‌ایم. ممبینی بیان داشت: بر اساس آمار و اطلاعات موجود، عوامل مختلفی از جمله افزایش نرخ ارز، عدم تامین کافی کالا به ویژه کالاهای اساسی، تحریم و … در افزایش قیمت‌ کالا دخیل هستند و تنها با توجه به مجموعه این عوامل می‌توان برنامه‌هایی برای کنترل گرانی ارایه کرد. رییس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: اصلاح نظام توزیع یکی از راهکارهای موثر در کنترل قیمت خواهد بود. از این رو نمایندگان اصناف در این نشست، ضمن بیان مشکلات، آمادگی خود در همراهی با برنامه‌های دولت در راستای اصلاح ساختار اقتصادی به ویژه با تمرکز بر اصلاح نظام تامین تا توزیع اعلام کردند. ممبینی اظهار کرد: همچنین پروژه‌هایی برای تقویت زیرساخت‌های نظام توزیع به‌طور مشترک بین اتاق اصناف ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال بررسی و پیگیری است .رییس اتاق اصناف ایران افزود: دولت با کسب نظر از بدنه تشکل‌های صنفی، ایرادات و اشکالات ساختاری که بیشتر در دستگاه‌های اجرایی دیده می‌شود را شناسایی کرده و در رفع آنها تلاش کافی داشته باشد.

سهم کالاهای مصرفی از واردات، فقط ۱۶ درصد

ایسنا |جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد کالاهای استفاده شده در تولید سهم بسیار بیشتری از کالاهای مصرفی در سبد واردات دارند و سهم کالاهای مصرفی فقط ۱۶ درصد است. بر اساس این آمار در چهار ماهه نخست امسال ۱۴ میلیون و ۵۶۹ هزار تن کالای سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مصرفی به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد و ۵۰۹ میلیون دلار به کشور وارد شده است. همچنین آمارها نشان می‌دهد که به لحاظ وزنی، کالاهای واسطه‌ای ۷۱.۸ درصد، یعنی بیشترین سهم از کل واردات را به خود اختصاص داده‌اند. به‌طوری که در این مدت ۱۰ میلیون و ۴۷۲ هزار تن کالای واسطه‌ای به ارزش ۱۱ میلیارد و ۷۴۳ میلیون دلار به کشور وارد شده که نسبت به چهار ماهه اول سال قبل به لحاظ وزنی ۳۴.۸ و به لحاظ ارزشی ۶.۶ درصد رشد داشته است. سهم کالاهای سرمایه‌ای نیز در این مدت ۱۶ درصد بوده و در چهار ماهه نخست امسال یک میلیون و ۷۵۳ هزار تن کالای واسطه‌ای به ارزش ۱۷۵ میلیون دلار وارد شده است. وزن این نوع کالا نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸.۲ درصد افزایش یافته، اما ارزش آنها ۱۶.۸ درصد کاهش داشته است. همچنین در این مدت دو میلیون و ۳۴۴ هزار تن کالای مصرفی به ارزش ۵۹۱ میلیون دلار به کشور وارد شده یعنی سهم کالاهای مصرفی از کل واردات ۱۶ درصد بوده است. وزن و ارزش کالاهای مصرفی وارد شده نیز نسبت به چهار ماهه اول سال قبل ۲۹ و ۳۴.۶ درصد افزایش یافته است. گفتنی است که کالاهای واسطه‌ای مانند چوب در ایجاد دیگر کالاها استفاده می‌شود و بخشی از محصولات دیگر را تشکیل می‌دهند و از کالاهای سرمایه‌ای، مانند ماشین‌آلات، برای تولید دیگر کالاها استفاده می‌شود.

جزییات تجارت با افغانستان در سال جاری 

تا پایان تابستان امسال ۲میلیون و ۵۱۶هزارتن به ارزش ۹۹۹میلیون دلار کالا به افغانستان صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۲۵ درصد در وزن کاهش داشته و به لحاظ ارزشی حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است. بررسی آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد، صادرات به افغانستان در 6ماهه نخست سال 2میلیون و 516هرارتن به ارزش 999میلیون دلار بوده است، که نسبت به مدت مشابه 25 درصد در وزن کاهش داشته و به لحاظ ارزشی حدود 10 درصد کاهش داشته است. بر این اساس، در 5 ماهه ابتدایی سال و تا پایان مرداد ماه صادرات ایران 2میلیون و 165هزارتن به ارزش 855میلیون دلار بوده که نسبت به مدت 5ماهه سال قبل 18درصد در وزن و 2درصد در ارزش کاهش داشته است. به گفته سخنگوی گمرک ایران، در آمار 4 ماهه هم یک میلیون و 801هزارتن به ارزش 728میلیون دلار صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد در وزن کاهش و 2درصد در ارزش افزایش داشته است. سخنگوی گمرک گفت: بر این اساس در 3 ماهه ابتدای سال (و زمان آغاز درگیری ها)

 صادرات ایران به افغانستان یک میلیون و 386هزار تن به ارزش 570میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه کاهش 5درصدی در وزن و افزایش 15 درصدی ارزش ثبت شد. همچنین در 2ماهه، 911هزارتن کالا به ارزش 365میلیون دلار صادر شده است که کاهش 14درصدی در وزن و افزایش 8درصدی ارزش ثبت شده است.