ایرانشهر
روسیه به دنبال تکمیل مسیرهای ترانزیتی در ایران
سعید محمد، مشاور رییسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی، گفت: افتتاح مسیر ریلی کاسپین موفقیت بزرگی در جایگاه ترانزیت بینالمللی کشور است. به گزارش ایلنا، سعید محمد در حاشیه بازدید از طرح ملی اتصال خط ریل سراسری به مجتمع بندری کاسپین منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه بهرهبرداری از مسیر 34 کیلومتری خط آهن جیرده رشت به منطقه آزاد انزلی از مهمترین اولویتهای مسیرهای ترانزیت ریلی کشور است، اظهار کرد: با عنایت به اهمیت کریدور شمال-جنوب در مسیرهای حمل و نقل جهانی، ظرفیتها و فرصتهای ترانزیتی در نیمه شمالی دریای خزر و اوراسیا، عزم بالای دولت روسیه برای راهاندازی این مسیر نقل و انتقال کالا و اتصال به بازارهای هند و جنوب آسیا را میتوان از مهمترین دلایل اهمیت تسریع در افتتاح این مسیر ریلی عنوان کرد. وی اضافه کرد: در عین حال مسیر جنوبی این کریدور در کشورمان یعنی راه آهن چابهار به زاهدان که مراحل احداث خود را طی میکند بهزودی تکمیل میشود و راهآهن بندرعباس به سمت شمال کشور نیز در حال بهرهبرداری است؛ در نتیجه تنها نقطه باقی مانده همین مسیر کوتاه است. مشاور رییسجمهور، زمان طی شده برای تکمیل این مسیر 34 کیلومتری را بسیار طولانی ارزیابی کرد و با تأکید براینکه نباید چند سال به طول میانجامید، افزود: با توجه به اینکه مدیریت پروژه مزبور بر عهده وزارت راه و شهرسازی میباشد، با همکاری آن وزارتخانه جهت تأمین منابع مالی، تسریع درتکمیل طرح بسیار مهم یاد شده در دستور کار قرار میگیرد. دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه تا پایان سال جاری شاهد بهرهبرداری و در مدار خدمت رسانی قرار گرفتن اسکله رو رو بندر کاسپین خواهیم بود، تصریح کرد: با عنایت به اینکه در بندر شهید بهشتی منطقه آزاد چابهار امکانات لجستیکی و ترانزیتی آماده بهرهبرداری است در نتیجه این مسیر کوتاه نه تنها برای کشورمان بلکه برای معادلات فرامنطقهای بسیار استراتژیک محسوب شده و با افتتاح این مسیر ریلی موفقیت بزرگی در جایگاه ترانزیت بینالمللی کشورمان ایجاد میشود.
ابقای ایران در شورای بینالمللی هیدروگرافی
نادر پسنده، مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به برگزاری پنجمین اجلاس بینالمللی شورای سازمان بینالمللی هیدروگرافی، گفت: جمهوری اسلامی ایران در جایگاه ۳۰ کشور عضو اصلی این شورا تا تشکیل مجمع عمومی در سال ۲۰۲۳، ابقاء شد. به گزارش فارس، پسنده با اشاره به پنجمین اجلاس بینالمللی شورای سازمان بینالمللی هیدروگرافی (IHO)، اظهار کرد: ابقای ایران به عنوان عضو اصلی شورای IHO و تقدیر از ایران بابت تولید یکصد نقشه الکترونیکی دریانوردی بینالمللی از جمله موارد مهم این اجلاس برای کشور بود.
راهداری زمستانی با نرمافزارهای هواشناسی جادهای
فرهاد مهریاری، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات و راهدارخانههای سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای از آغاز طرح تشکیل راهداری زمستانی از نیمه آبان ماه خبر داد و گفت: برای نخستینبار هواشناسی جادهای را با استفاده از نرمافزارهای خارجی جدید در دستور کار قرار دادیم. البته امیدواریم از سال آینده این کار با نرم افزارهای ایرانی انجام شود. مهریاری در گفتوگو با ایسنا، درباره چگونگی و جزییات تشکیل قرارگاه راهداری زمستانی اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال پیش بینی میشود بارشهای بیشتری داشته باشیم و برای آمادگی بیشتر آغاز طرح راهداری زمستانی و تشکیل قرارگاه آن را از ۱۵ آبان ماه (دو هفته زودتر از پارسال) شروع کردیم. آمادگی نیروهای خود را در سطح بالاتری نسبت به سال گذشته قرار دادیم. وی افزود: یکی از کارهایی که انجام دادیم این بود که نیروهای واکنش سریع خود را در این طرح مجهز به سیستمهای هواشناسی جادهای کردیم. این در حالی است که در سالهای گذشته همه تحلیلها و ارزیابیهای هواشناسی را از سازمان هواشناسی دریافت میکردیم اما برای امسال در سطح جادهها و محورهای مواصلاتی مختلف میتوانیم با بهرهگیری از نرمافزارهای جدید خارجی از وضعیت آب و هوایی نقاط مختلف و جادهها مطلع شویم. مهریاری با بیان اینکه امیدواریم در سال آینده بتوانیم با استفاده از نرم افزارهای داخلی هواشناسی داخلی را انجام دهیم، ادامه داد: هواشناسی جادهای کاری است که طی چند سال گذشته در کشورهای مختل انجام میشود و با بررسی و ارزیابی پارامترهایی مانند نقطه شبنم، احتمال رخداد مهر، رطوبت، دما و وضعیت بارش تحلیلی را انجام میدهند که میتوانم به عنوان مثال بگویم در کدام قسمت از راه پدیده یخ زدگی رخ خواهد داد و در این راستا میتوانیم اقدامات پیشگیرانه مانند نمک پاشی اولیه را انجام دهیم تا ضمن جلوگیری از این پدیده به راحتی برف روبی را انجام دهیم.
وعده نوسازی 200 هزار کامیون طی ۴ سال آینده
رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی از نوسازی ۲۰۰ هزار کامیون در کشور ظرف ۴ سال پیش رو خبر داد. به گزارش مهر، وزیر راه و شهرسازی با اعلام این خبر گفت: این کامیونها، با همکاری وزارت صمت و کارخانههای تولید خودروهای سنگین در چهار سال پیش رو نوسازی میشوند. در کنار نوسازی ناوگان زمینی، خرید ریل و نوسازی ناوگان دریایی نیز در اولویت اصلی است.